maanantai 11. helmikuuta 2013

En halua täydellistä elämää, haluan onnellisen elämän ♥

Mukavaa maanantaita! Leppoisa viikonloppu takana ja sopivan kiireinen viikko edessä. Sen verran kiireinen viikko kumminkin edessä, että voi olla, etten kerkeä käymään täällä joka päivä, katsotaan. On kokoustamista, opiskelua, kokeiden ja aineiden tarkistamista ja kokeiden laatimista kaiken muun akuutin ohella. Mutta se on vain hyvä se, ettei tarvitse pyöritellä sormiaan kotosalla. Sopiva kiirehän on vain hyvästä. Tälläkin viikolla työmatkoihin kertyy nopeasti laskettuna taas melkein 800 kilsaa. Viikonloppuisin ajan hyvin vähän autolla, se on täydellistä lepoaikaa piste. Työmatkoilla annan muiden kiirehtiä ja mennä ohitse, koetan päästä perille ajamalla huonolla säällä vaikka alinopeutta ja aina kahden ojan välissä, tiellä.Aamulla virittelen taajuudelle YleX:n aamupojat tai RadioNovan, siinä menee matka joutuisasti.

Olen ihastellut viikonlopun ajan Spartoon sivuilla näitä nahkaisia Converseja. Ne olisivat nyt -30% alennuksessa. Toimituskulujen kanssa hintaa jää vajaa 67 euroa. Onko kenelläkään kokemusta nahkaisista Converseista? Taidan klikata illalla ostoskoriin ja tilata...kuosinsa ansiosta olisivat varmasti pitkäikäiset popot. 


                                                   kuva lainattu täältä.

Viikonloppuna muisteltiin äidin kanssa vanhaa kenkämuotia ja niitä Spice Girls korokepohjakenkiä :D Minultakin löytyi kahdet korokepohjakengät! Ne olivat kieltämättä kivat kävellä tasaisen pohjansa ansiosta. Muistatteko näitä kenkiä?



Oletteko lukeneet joskus jonkinlaisia elämäntapa- tai Fengshui kirjoja? Dalai-lama on antanut 20 neuvoa onnelliseen elämään, löysin nämä upeat ohjeet MTV3 Helmi-sivustolta ja jaan ne tännekin uuden viikon kunniaksi. Jo opiskeluaikoina tein erään oppimistehtävän, joka pohjautuu laman oppeihin. Itse voisin olla onnellisempikin. Mutta koskaanhan ei ole liian myöhäistä aloittaa parempaa ja onnellisempaa elämää!


        Toivottavasti olisi aikaa oppia kaikkia näitä hänen opetuksiaan!



1. Suuri rakkaus ja suuret saavutukset sisältävät myös suuren riskin.


2. Kun häviät, muista saamasi oppitunti.

3. Muista kolme K:ta: kunnioita itseäsi, kunnioita toisia ja kanna vastuu teoistasi.
4. Joskus se, ettet saa haluamaasi on onnenpotku.

5. Opettele säännöt hyvin, jotta osaat rikkoa niitä.

6. Älä anna pienen riidan vahingoittaa suurta ihmissuhdetta.

7. Kun tajuat tehneesi virheen, yritä korjata se välittömästi.

8. Vietä joka päivä hetki aikaa yksin.
9. Ota muutos avosylin vastaan, mutta älä luovu arvoistasi.

10. Joskus hiljaisuus on paras vastaus.
                              Mikä on Teidän kantava mottonne elämässä?

11. Elä hyvää, kunnioitettavaa elämää. Kun vanhenet ja muistelet menneitä, voit nauttia jo eletyistä hetkistä uudestaan.

12. Kodin rakastava ilmapiiri on elämän perusta.
13. Käsittele rakkaidesi kanssa riidellessä vain nykyisyyttä – älä kaivele menneitä.Ei haukku haavaa tee, mutta jäljet se kyllä jättää.

14. Jaa tietosi ja taitosi. Näin saavutat kuolemattomuuden. (tätä jaksan kyllä hieman epäillä!! :D)


15. Ole hellä Maapallollemme.
16. Käy kerran vuodessa jossain, missä et ole ennen käynyt.

17. Muista, että paras ihmissuhde on sellainen, jossa rakkautenne toisianne kohtaan ylittää tarpeenne.
 18. Arvioi menestyksesi sen perusteella, mistä sinun täytyi luopua saavuttaaksesi sen.

19. Jos haluat muiden olevan onnellisia, ole myötätuntoinen.

20. Jos haluat olla onnellinen, ole myötätuntoinen.

 Ote Dalai Laman kirjasta "Jos olet kristitty ja usko Jumalaan joka on luonut maailman, lohduttakaa itseänne ajattelemalla näin: "En tahtoisi tätä kärsimystä, mutta sillä on varmasti syynsä, koska rakkauden Jumala on antanut minulle tämän elämän" (en kyllä siltikään ymmärrä kärsimysten määrää, joita viskataan usein yksien ja samojen ihmisten niskaan)

"Jos ette ole uskonnollinen, ajatelkaa, että  kohtaamanne kärsimys, olipa se miten hirveä tahansa on tarkoitettu juuri teille. Vaikka ette uskoisi juuri mihinkään, koittakaa kuvitella, että kipeän kohtanne päällä on valo, joka sulautuu kipuunne ja imee sen itseensä: saatte nähdä, että tämä lievittää tuskaa."  
Tätä en olekaan kokeillut, oletteko teistä kenties joku ?





On upeaa lukea, että buddhalainen munkki osaa ajatella todella monimuotoisesti eri uskontojen ihmisten välillä ja auttaa heitä kärsimyksissään. Ilman minkäänlaista käännyttämisen tarvetta. En tykkää siitä, että omaa uskontoaan tuputetaan. Itse olen tyytyväinen näin ja muuhun uskontoon ei ole tarve kääntyä! En halua täydellistä elämää vaan onnellisen elämän :) Menikö jo liian syvälliseksi?



Mulla on jo niiiiiin keväinen mieli!


Minusta tuntuu, että mulle kasvaa varmaankin vielä näinä päivinä toinenkin pää, sillä entinen on overload. Pääni savuaa kovalla kuumuudella työjuttuja, että siinä voisi melkein keittää nuudelit.Otan avosylin vastaan sen positiivisen energian, mikäli joku mukava ihminen sitä tarjoaa. Tänään meillä syödään hyvää energiaa antavaa ruokaa, itsekuorituista kasviksista; hunajaisia uunikasviksia ja kotitekoisia kreikkalaisia lihapullia :)



Leppoisaa alkavaa viikkoa ja 

kiva kun kävit täällä 

 

PS. Onko Teillä kiireinen viikko tiedossa ja kuinka lievitätte stressiä ?





SHARE:

10 kommenttia

  1. Nuo kengät näytti hyvältä :-) Olen itse ollut kahden vaiheilla tuosta mallista mutta tuo kyllä oli oikein pirteän näköinen malli :-)

    Spice Girls aika oli kyllä varsinaista, kyllä ne kengät muistetaan :-D Voi että!

    Iloista alkanutta viikkoa! :-)

    VastaaPoista
  2. Kenkiä taitaa olla pakko käydä vilkaisemassa;) - ja korokepohjat muistan jo 70-luvulta. Hyvin huojuttiin;)
    Hyvää viikkoa sinne kiireistä huolimatta - yksi minun motoistani on: hitaasti kiiruhtain; huomennakin ehtii;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on töissä kokeiden tarkistamista ja tekemistä niin niiden tekemistä ei voi rukata huomiseksi, harmi :D

      Poista
  3. Hih. Minä ainakin muistan kammottavat Spice girls kengät :D

    Tällä viikolla mennään taas "tukka putkella" eteenpäin, stressi lievenee kävelylenkillä aamulla ja töiden jälkeen. Aamulla se on tosin vain 10-15min, töiden jälkeen 15-30min jaksamisen ja ehtimisen mukaan. Vähän happea, vähän kävelyä, niin meikäläisellä pysyy pää mukana kaikissa menoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sun stressinlievitys homma on kiva, heti aamusta pieni hetki. Monesti miettii,että sitä pitäisi liikkua vähintään se tunti.

      Poista
  4. Itse lukeudun myös noihin autolijoihin, joka köröttelee menemään sopivalla tilannenopeudella, ja antaa kiireisimpien mennä ohi. Mielestäni on tärkeämpää pitää tilanne hallinnassa, kuin ottaa jatkuvasti riskejä ja olla lopulta vain 5min aikaisemmin perillä.

    Voi ei, muistan myös nuo "paksupohjaiset kengät" :D toivottavasti eivät ole ihan heti tulossa takaisin muotiin...

    Olen kovin huono antamaan mitään neuvoja stressinlievitykseen, sillä stressaan välillä ihan ihmeellisiä asioita. Ehkä kuitenkin paras tapa on vain olla, tehdä jotain mistä tykkää ja välttää kaikkea epämukavaa tekemistä. Ja toinen mikä minulla auttaa, on totaalinen maisemanvaihto. Se vaan ei yleensä onnistu ilman kukkaron venytystä ja pidempiä viikonloppuvapaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kova stressaamaan mutta harvoin etukäteen murehtiminen on mennyt hukkaan. Ajelen aina töihin hitaasti mutta varmasti :)

      Poista
  5. Sulla tulee kyllä valtava määrä kilometrejä jo ihan tällä viikolla työmatkoista. Tämä viikko on aika kiireinen, mutta yritän ajatella päivän kerrallaan, ja viikon päästä alkava hiihtoloma myös auttaa asiaa. Ihania kuvia sulla taas, ja ihanat noi converset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee viikoittain saman verran kilometrejä. Mikäs siinä jos aina olisi kesäkelit mutta talvella työmatka on joskus piinaavan pitkä. Mulla alkaa hiihtis 3 viikon kuluttua. Inhottaa, kun ei voi tehdä mitään suunnitelmia, kun en tiedä leikkauksen tarkkaa ajankohtaa.

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig