lauantai 23. maaliskuuta 2013

Aurinkoinen lauantai♥

Aamuihmiset ovat jo varmaan kiertäneet aamulenkkinsä ja hoitaneet ison liudan juoksevia asioitaan. Itse en ole ihan yhtä tehokas ainakaan näin saikulla ollessa, mutta olen jonkinsortin aamueläjä tai aamuyön kuitenkin, kevään edetessä yhä enenevässä määrin. Kesäöisin tuntuu ettei malta mennä nukkumaan, se valon määrä! :)


                                                      kuva Wikipedia
 
Vihaan talvea tai ainakin inhoan sitä todella paljon. Olen ollut ilmeisesti edellisessä elämässäni  jonkinlainen vaihtolämpöinen elukka. Mutta tänään on leppoisa lauantai ja taidenäyttely. Minut kutsuttiin tänään alkavaan taidenäyttelyyn, jänskää. Muistakaas tänä iltana osallistua Earth Hour-tapahtumaan klo 20.30 ja sammuttaa kaikki valot tunniksi. Koska iltaisin on vielä pimeää niin viritellään koteihimme kynttilämeri ja nautitaan tunnelmasta ja toki hyvistä pikku naposteltavista ;)



                                                             




Tein eilen Koskenlaskija patonkia valkosipuli-pesto-katkispannun kamuksi ja hyväähän siitä tuli. Itsetehty patonki on juuri sellainen kuin haluat. Tykkään laittaa taikinaan valkosipulia ja erilaisia juustoja.




Patongit
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla.
Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla.

Paista n.250 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.


Kävin eilen ystäväni kukkaputiikissa, ja mukaani tarttui rosmariini. Siitä lähtee aivan ihana tuoksu ja se sopii hyvin keittiöön.

                        Jokos olette laittaneet kotipuutarhaanen kasvamaan yrttejä?


Kevät se on joka vuosi ihmeellinen, siitä ei pääse mihinkään. Nostakaa käsi ylös jos aurinko saa teidät haaveilemaan jo kesästä ja juhannustaioista sekä koivukujasta, jonka läpi kävelee savusaunan puhtaana. Talvi on omalla tavallaan kaunista mutta paljaat puut ovat synkän näköinen näky. Elämä pakenee talvella kaikesta ja muuttolinnutkin ovat kaukana lämpöisessä. Mutta minä olen täällä neljän vuoden ajan pyörityksessä. Odotan kevättä. Mutta onneksi minulla on koti johon linnottautua ja ystäviä joita kutsun viettämään valoisia iltoja :) Mielestäni talvi on unen ja levon aikaa, eikä talvella todellakaan tarvitse olla ylienerginen. Ulkoilehan minunkin puolesta ihanassa kevätsäässä.


Tänään ei ole taidenäyttelyn lisäksi mitää  muuta kuin, että vaihdan asentoa sohvan nurkasta toiseen,
leipomusten luota kirjapinolle ja takaisin ;)


Toivottelen teille leppoisaa lauantaita! PS: Nauttikaa kevään ensi kosketuksesta, ulkona on ihana sää! Ja muistakaas varata pikkuvirpojille palkkoja :) Niin, ja osallistukaas arvontaan, joka löytyy edellisistä postauksista!


 



SHARE:

4 kommenttia

  1. Oih! Rosmariinin tuoksu. Tuoksu onkin huumaava!

    Aurinkoa sinun oloosi ja eloosi, toivottavasti toipuminen kulkee eteenpäin vakaata vauhtia. Malta, ja malta sinä.

    Iloa ja valoa.

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus! :-)

    Kovasti toivon mukavaa päivää sinulle! :-) Ja auringon säteitä! <3

    VastaaPoista
  3. Ihanaa lauantaita sinulle! Hyvä kun muistutit Earth hourista, kiva laittaa kynttilöitä pitkästä aikaa palamaan. Olen niistä jo melkein luopunut, vaikka vielä kuukausi pari sitten se oli melkein jokailtainen rituaali.

    VastaaPoista
  4. Minun yrttitarhassani kasvaa tällä hetkellä vain basilikaa ja rosmariinia (ja tietenkin ohraa pääsiäiskoristeeksi!), mutta voi kunpa kevät jo saapuisi ja puutarhaa saisi laajennettua parvekkeelle asti! :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig