lauantai 16. maaliskuuta 2013

Homemade day :)

Auringonvalo on täyttänyt tänään koko tienoon kultaisen kauniilla säteillään. Voi, kuinka nyt olisikin hyvä sää hiihdellä mutta ensi vuonna sitten. Kävin tänään äidin kanssa Cittarissa ja siellä oli ruukkunarsissit 1€/kpl, joten mukaani tarttui kaksi kappaletta ruukkunarsisseja. Narsissit tuovat aina mieleen kevään, valon ja auringon. Kävin isäni haudalla, leivoin myös mustikkapiirakkaa ihan omatekoisella ohjeella. Olen lueskellut parvekkeella viltin alla kirjaa ja ihaillut kuinka aurinko alkaa jo sulattaa päivällä lumikasoja vaikkakin öisin pakkanen paukkuu reilusti yli -20 asteessa. Tämä päivä on ollut kipujenkin osalta hyvä, on saanut nauttia kauniista kevään valosta, ilman kiireitä, omaan tehtiin. Ja joo, olen ottanut sairaanhoitaja kisun kanssa päikkäritkin ;)


                                  Mikä on teidän lemppari kevätkukkanne?


Sain aikoinaan mummolta Sarpanevan signeeraaman kukkamaljakon ja tässäpä se on, varmasti vanha ja varmana arvokaskin :) Ainakin sillä on tunnearvoa ja Sarpanevan signeeraus. Odotan jo innolla sitä lämpöistä kevätaikaa, kun parvekkeella voi alkaa kasvattamaan yrttejä ja kukkasia.Vaikken olekaan mikään proviljelijä niin se into se tärkein vaikkei kaikki kasvatukset aina onnistuisikaan.



Tein pieniin vuokiin mustikkapiiraat (eipähän tule mässytettyä liikaa marjapiirakkaa, kun tekee vain kerta annoksen), kostutin marjat Cointreaulla ja makusiirapilla. Nautimme mustikkapiiraat vaniljavaahdon kera, oli hyvää :) 




Pohja:

  • 1 muna
  • ½ dl sokeria
  • 50 g sulatettua voita
  • ½ dl maitoa (maustamaton jogurtti, piimä)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria
Päälle:

  • 0,5 dl mustikoita
  • 0,5tl perunajauhoja
Valmista taikina saman lämpöisistä raaka-aineista. Jos sulatettu voi on kuumaa, kananmunat kypsyvät ennen aikojaan.
  1. Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja jäähdytetty voi ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
  2. Voitele pieni vuoka ja asettele pohja vuualle.
  3. Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteessa n.40 - 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoile suoraan annosvuuasta kera vaniljakastikkeen.

                                   Tunnelmallista lauantai-iltaa kaikille :)


SHARE:

3 kommenttia

  1. Mies toi eilen kanssa ruukku narskuja kotiin ja kävin tänään kipot hakee niille ja parvekkeella koristaa ihanasti! :-)

    Helmililja on kyllä lemppari :-) Ja narskut perässä :-)

    Mukavaa lauantai iltaa!

    Ps. Nuo on niin hyviä nuo makusiirapit! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makusiirapit ovat hyviä ja helmililjat ovat ihanana hentoisia :) Sinullekin ihanaa iltaa!

      Poista
  2. Ihana toi maljakko, ja mikä tunnearvo! Ihanat on noi kevätkukatkin. Oi mitä kostuketta mustikkapiiraaseen, hauska ajatus!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig