perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kotitekoista pashaa ja makoisaa mämmiä

Moikkamoi! Täällä on saatu auringosta nauttia koko päivä :) On raikastauneet ajatukset ja omenanpunaiset posket. Kutsuin eilen illalla yllärinä ystävättäreni syömään meille ja pääruuasta en muistanut napata kuvaa, mutta se oli lehtipihvejä maustevoilla, kasviksia, lankkuperunoita ja pieniä nakkeja sekä kahta erilaista dippikastiketta. Jälkkäriksi tarjoilin itsetekemääni pashaa. Oli muuten makoisaa :)



 Pasha

2½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200 g voita
250g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1dl rusinoita
3 rkl sitruunamehua
3 rkl appelsiinimehua
2dl kuohukermaa

Pasha valmistuu vatkaamalla puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu 2dl kerma.

 Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Itse laitoin kostutetun suodatinpussin kahvinkeittimen suodatin osaan ja kaadoin siihen vaahdon. Laita paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa. Kumoa pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.





Tänä aamuna meillä herkuteltiin mämmillä, jonka koristelin kermalla, nonparelleilla ja suklaalla. Koska mämmi on niin esteettisesti rumaa ruokaa niin sne taki piristin sitä hieman väreillä. Kaikkein parasta mämmi on jos sen nauttii vaniljakastikkeen kera. Kovasti tekisi mieli mennä ortodoksiseen pääsiäiskirkkoon, koska siellä on aina oma tunnelmansa. Jokos teillä on herkuteltu pääsiäisherkuilla ja montakos suklaamunaa olette jo tuhonneet?


Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Tervetuloa uudet ja vanhat lukijat :) Ensi viikolla alkaakin uusi arvonta! Suoritan arvonnan tänä iltana ja huomenaamuna julkistan voittajan :)

Ihanaa pitkänperjantain iltaa murut!
 Toivottelee,




SHARE:

4 kommenttia

  1. Meillä ei pashaa laiteta ollenkaan, kun ei ole syöjiä - korvasin sen mustaherukkakermarahkalla, nams. Mämmiä maistellaan, mutta ei siitä kukaan oikein tykkää.
    Ja ortodoksisessa pääsiäiskirkossa on ihan oma tunnelmansa - mutta myös luterilaisissa kirkoissa on alettu heräämään pääsiäisen iloon;) Itse menen varmaan yömessuun joko tässä kotiseurakunnassani tai sitten Turun tuomiokirkkoon.
    Oikein hyvää pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ortodoksinenkirkko on hieman hartaampi kuin luterilainen. Ihanaa pääsiäistä <3

      Poista
  2. Ihanan pashan olet tehnyt :) minä en voi laittaa raakaa kananmunaa, joten siksi omanlaiseni ohje. Ja nuo ananaskirsikat sopivat niin mainiosti. Aah ja suklaata :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananaskirsikat tuovat ihanan maun pashaa herkutellessa, nam! Harmi vaan kun pasha oli ja meni :D

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig