keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Saisiko olla marjasmoothie uudesta Iittalan lasista?


Bloggaamisesta on tullut minulle todella hauska harrastus. Blogin parissa unohdan ihan kaiken muun. Kliseisesti sanottu, mutta teidän takiahan tämä "satuilu" on niin kivaa! Kiitos siis että käytte, kommentoitte, ja minua ilahdutatte. Huomaan piristyväni ja tulevani iloisemmaksi ihan vaan katsellessani teidän kauniita kuvia blogeissanne :) 

Rakastan erilaisia smoothieita ja eilen tein mansikka-vadelma- banaani smoothien. Smoothiet ovat oiva välipala ja jokainen voi tehdä suosikkimakunsa mukaisen smoothien :) Onko teillä jokin suosikki smoothiemaku? Tänään ajattelin kokeilla jotain kookosmaidosta, koska huomasin kaapissamme olevan kookosmaitoa, jännää, millainenkohan maku siitä tulee...Olisiko teillä suositella jotain makuyhdistelmää? Toimisikohan kookosmaidon kanssa hyvin mansikka?


Mansikka-vadelma- banaani smoothie

  • 1 prk rahkaa tai muutama desi maustamatonta jogurttia, mitä vain maustamatonta
  • 1/2 banaania
  • pari desiä pakastemansikoita
  • pari desiä pakastevadelmia
  • loraus appelsiinimehua
  • loraus maitoa (tai mehua tai mehukeittoa)
Kaikki blenderiin ja sekasin, tai korkeaan lasiin johon sopii sauvasekoitin ja poraa sillä. Parasta smoothie on heti, mutta säilyy kyllä päivän jääkaapissakin. Kannattaa sekoittaa vähän ennen tarjoamista.
Ja tämä ei kyllä tarvitse lisättyä sokeria, toki voit laittaa sitä tai vaikka hunajaa sekaan. Kannattaa kyllä maistaa ensin tarviiko. Myös muut pakastemarjat käy, mutta kannattaa valita kotimaisia varmuuden vuoksi (listeriat yms.). 

Myös avokado ajaa saman asian kuin banaani. Banaanin voi jättää pois, mutta silloin smoothiesta ei tule yhtä kuohkeaa. Maustamatonta jugurttia voi myös laittaa sekaan, tai tuoretta sitruunamelissaa tai minttua, tai vaikka limenmehua. 
Mutta tämä on kyllä mun lemppari, parempaa kuin pirtelö.


Citymarketeissa on keräilykampanja, ja yhden leiman saa aina 15€ ostoksesta. Kun leimoja on tarpeeksi voi kerättäviä tuotteita ostaa puoleen hintaan. Keräiltävänä on Iittalan Lempi- laseja, se on yleisjuomalasi, joka soveltuu niin arkeen kuin juhlaankin. Pinottavana se on tilaihme. Valkoista Teema-astiastoa, johon kuuluu 23cm ja 17cm lautaset, syvälautanen, Teema-muki ja Teema-kulho.


 Ostin eilen kuusi kappaleletta Matti Klenellin suunnittelemia (2012) Lempi-laseja 34cl, ne myydään kahden kappaleen pakkauksissa ja Teema-kulhon 1,65l. Meillä on ennestään mustaa, vaaleansinistä ja tummansinistä Teemaa, joten kulho tulee toimittamaan keittokulhon tai salaattikulhon virkaa meidän taloudessa. Hankintana hintakin oli varsin edullinen normaalihintaan verrattuna, 17,25€. Ja lempilasit 2kpl/pkt 10,45€.


 Keräättekö keräilytarroilla/leimoilla tätä tai muuta keräiltävää sarjaa vai jätettekö keräämisen muille?


 Olen sairaslomalla leiponut enemmän kuin yhtenäkään vuonna yhteensä :D


 Lakkakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Leivinpaperille:
vanilliinisokeria
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, siivilöi munavaahtoon ja nostele sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 6-8 min. Ripottele toiselle leivinpaperille vanilliinosokeria ja kumoa pohja siihen. Poista paistoleivinpaperi.



Täyte:
1½dl lakkahilloa
1prk Flora vispi
2rkl sokeria
Koristeluun:
pähkinäsekoitus
Levitä lakkahillo pohjalle. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä puolet vaahdosta lakkahillon päälle pohjalle. Kääri torttu rullalle. Leikkaa kääretorttu puoliksi ja nosta tarjoiluvadille vierekkäin. Päällystä lopulla vaahdolla ja koristele.



Millainen keskiviikko teille on tuloillaan? Minä ajattelin käydä äidin kyydillä mummolassa. (tulen hulluksi neljän seinän sisällä) Sielläkin osa aika menee siihen, että lepään (kiva vieras :D). Olen kerran reilun kuukauden aikana koettanut ajaa autolla, mutta ei onnistunut, kipu oli kova, koska meillä ei ole automaattiautoa ja päätäkin pitäisi käännellä nopeaan tahtiin jollei aio aiheuttaa kolaria. Mutta ei minulla ole kiirettä. Haluan parantua 100%:sti. Nyt on ainakin aikaa maistella vaikka kaikki mahdolliset Smoothie maut ;D

Kepeän kivaa keskiviikkoa sinulle :)
Peeäs. Uusi arvontakin on tuloillaan aivan lähipäivinä!





SHARE:

2 kommenttia

  1. Mä rakastan sootheita. Niitä ilman en enää voisi olla. Olen koukuttunut niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smothiet ovat kyllä namia ja niin helppotekoisia :)

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig