keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

S´more, delicious!

Olen huomannut, että kun kiireen ja surun sumu hieman hälvenee, niin samalla voi huomata ympärillään uusia juttuja ja yksi tällainen asia on nimittäin uudenlaiset muffinssit. Eilen innostuin leipomaan vadelmamuffinseja tai itse asiassa S´more vadelmaisia muffinsseja. Kuullostaako tutulta?  S´more on Amerikkalainen nuotioherkku, joka tosiaan on erinomainen makupala. Tuota varten tarvitaan keksejä, suklaata ja vaahtokarkkeja. Mutta jätin suklaan nyt pois. S´morea on olemassa suklaistaversiota sekä monia muita. Vaahtokarkit paahdetaan nuotiolla ihanan pehmeiksi ja tummiksi. Paistamisen jälkeen laitetaan suklaapala keksin päälle, vaahtokarkki tikussa suklaan päälle ja vaahtokarkin päälle vielä päälimmäinen keksi. Tämän jälkeen hieman painetaan keksejä yhteen ja vedetään tikku pois. Nami, nami!


Nämä ovat niin helppoja tehdä, joten näissä on lapsukaisillekin  tekemistä. Tässä reseptissä ei ole paljoa vatkailuja eikä kovin montaa vaihetta muutenkaan. Ja samalla voi herkutella vadelmilla ja vaahtiksilla ;)


S`more vadelmamuffinssit

120 g voita
1 1/3 dl maitoa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
noin 4 dl vadelmia

Murskaa keksit pakastepussissa ja pilko vaahtokarkit.
Ripottele 16 muffinssivuokaan keksimurskaa pohjalle ja keksimurskan päälle vaahtokarkkeja.
Lämmitä voi ja maito kattilassa, mutta kuumenna vain niin, että voi sulaa. Anna jäähtyä hetki ja lisää kananmunat joukkoon. Sekoita hyvin, jotta kananmunien rakenne rikkoutuu. Mittaa kuivat aineet kulhoon (sokeri mukaan lukien) ja sekoita keskenään. Lisää kuivat aineet voi-maito-kananmunaseokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset tai tuoreet vadelmat taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tein marenkisen kuorrutteen valmiiden ja paistettujen muffinssien päälle. Vatkasin yhden kananmunan valkuaisen ja lisäsin vaahtoon yhden ruokalusikallisen verran tomusokeria. Kaadoin vaahdon pursottimeen ja pursotin  vaahdon muffinssien päälle. Annoin olla noin 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, niin että pinta saa hieman väriä. Annoin muffinssien hieman jäähtyä ja tarjoilin. Muffinssit ovat erittäin marjaisia siis mielettömän hyviä vaikken kaikki kuorruttanutkaan marenkimassalla :)



Ystävättäreni tuli käymään iltateellä ja hän ihastui näihin marjaisiin muffinsseihin niin paljon, että halusi reseptin heti itselleen. Koska minulla on tää hyvinvointi-projekti meneillään niin maistelin vain yhden muffinssin, jotta osaisin teille kertoa makuelämyksestä. Loput muffinseista meneekin äidilleni vierasvaraksi ja muutaman annoin ystävälleni "iltapalaksi" ;)


Iittala Arabian Taika-sarjan kahvikuppi toimii hyvin myös teekuppina. Se on todella tilava ja sopivan kokoinen. Minulta löytyy näitä sinisenä ja punaisena.



Tarjoilin muffinsien kera eukalyptus teetä, jota olen tilannut Harrodsilta.
Marimekon Siirtolapuutarha teepannu on todella kätevä ja sisällä on keraaminen teesiivilä.


Mitäs teidän keskiviikkoonne kuuluu?


Mulla on tänään niin jännäpäivä, kerron siitä sitten myöhemmin (jos on jotain kerrottavaa) ;) Minulla on valtavan suuri kepeämpien askelten kaipuu.
Minulle onnea on auringonvalo ja pidentyneet valoisat illat ja onni siitä,
että kesä on vielä edessä ja on paljon aamuja jolloin saa nukkua pitkään, pois kipua. Onnea on lenkkeillä kevättuulen hyväillessä orastavaa ruskettuvaa hipiääni.
  Tänä keväänä minulla on paljon itselleni tärkeitä asioita ja olen uneksinut paljon, olen nukkunut tänä vuonna enemmän kuin yhtenäkään muuna vuonna. Ilo tekemisestä, uuden löytämistä, rauhoittumista, uudenlaista ajatuksenvapautta elämässä ja uusia tuulia, se on tämän vuoden avainsana!
Sydän on avoin rakastamaan, kunhan huolet ja suru väistyvät :) Joka päivä on siihen uusi mahdollisuus


SHARE:

6 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää sun muffinsit. Varmana onnistuisi hyvin gluteenittominakin.
    Meillä on samat tavoitteet tuon kepeämmän askeleen suhteen. Sen tiimoilta multa on tänään tulossa mielenkiintoinen postauskin ;)
    Tsemppiä päivääsi.

    VastaaPoista
  2. Noita kokeilen varmasti,kiitos ohjeesta:-) nam! Lomaa ts pitkät vapaat silmissä :-)

    iloa keskiviikkoon<3

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä muffinseja.

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkupostauksia! Noita voisi itsekkin kokeilla. :) Tuo Marimekon kannu on kyllä itsekkin hankittava! Itsekkin kun kova teen juoja olen kotona. :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kommentteja olette jättäneet <3 Kiitos ja kumarrus!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig