sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Whoopies and Whoopies muffins!

Rakastan vadelmia ja halusinkin yhdistää täyteläisen suklaan raikkaaseen vadelmaan, joten tuloksena oli suklaakeksit ja vadelmatäyte. Whoopiesien teko on supernopeaa ja helppoa!
Tätä Amerikan herkkua on todella helppoa muokata erilaiseksi vaihtamalla täytettä: Väliin voi tunkea niin marmeladeja kuin eri tavalla maustettuja tuorejuustotäytteitä. Itse täytin Whoopiesit vadelmamarmeladilla ja mascarpone-kermavaahtotäytteellä sekä nonparelleilla. Whoopieseihin voit tehdä sellaisen täytteen kuin haluat.




Taikina
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 maitoa


1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi 2. Lisää kuivat aineet parissa osassa ja lisää lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. 3. Annostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin kymmenen taikinakakkua (n. ruokalusikallinen taikinaa per taikinakakku) 4. Paista keksejä noin 10 minuuttia 175 asteessa.

Täyte
1dl kermaa vatkattuna, laita mukaan joukkoon puoli purkillista mascarponea, hyppysellinen vaniljasokeria ja vadelmia. Vatkaa ja täytä whoopiesit ja sisään vielä hieman strösseliä/nonparelleja. Ripottelin päälle vielä hieman tomusokeria.
 

Minulta whoopies taikinaa, joten tein lopuista muffinsseja! Ja näistä tuli aivan mielettömän hyvän makuisia, siis parhaita muffinsseja ever! Taikina on pehmeää, tein paistettuihin muffinsseihin pienen kolon, johon laitoin vadelmamarmeladia ja päälle pursotin loput Whoopiesien kermavaahto-mascarponevaahdosta.


Tykkään eri väreistä ja tykkäänkin nonparelleista ja strösseleistä yli kaiken! Ne piristävät annosta kuin annosta niin kivasti ja hei onhan sokeri aina hyvää ;)



 Herkullista viikonloppua! 
(ps. keveä elämä on alkanut hyvin, muutama kilo on jo karissut ja mieli on hyvä. Huomenna menen tutkimuksiin kovan vatsakivun takia, ilmeisesti sappivaivoja.)
 Muista osallistua arvontaan, klik!
 



SHARE:

8 kommenttia

  1. Ihanaaa! :-) Kiitos, tuota ohjetta koetan! :-) Nam! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvä resepti, toimii oikeesti :)

      Poista
  2. Koko viikonlopun ajan tuo whoopiesin ohje on ollut tuolla keittiön pöydällä, no nyt on ihan pakko kokeilla sitä alkavalla viikolla :))

    VastaaPoista
  3. Voi kun näyttää herkullisilta.... Voisi ehkä noita ylempiä kokeilla joskus gluteenittomanakin.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä! Hyvä että pääset tutkimuksiin!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig