maanantai 1. huhtikuuta 2013

Yksi suuri tavoite!

Eilen illalla säikähdin toden teolla, kun nieleminen alkoi tuntua vaikealta, oli palan tunnetta kurkussa. Pelkäsin titaanilevyn lähteneen omalle matkalleen niskanikamien C5-6 välistä, huimasi ja oli tosi paha olo. Nielemisvaikeudet ovat yleensä paha merkki kaularanganleikkauksen jälkeen. Mutta sitten olo helpotti, lepäämällä.


Tein eilen aamulla kotitekoisia croissanteja, joihin laitoin täytteeksi kinkkua ja juustoa. Paistamisen jälkeen tarjosin ne  täytettynä kananmunalla, kurkulla ja tomaatilla. Kyytipojaksi lakkajogurttia (joka on aivan lemppariani), munakas, kasvikia sekä tuoremehua. Monesti syön aamulla puuroa kera marjojen mutta viikonloppuisin voi hieman poiketa totutusta. Mulla alkaa projekti, jossa olotila paranee sitä mukaa toki kun paranen leikkauksesta niin treenaminenkin kiristyy. Ajattelin panostaa kunnolla ruokailuihini, koska siitä saa energiaa ja jaksamista treenaamiseen. Treenailu ja ruokailut ovat menneet sairastamisen ja  leikkauksen jälkeen miten sattuu, ei ole minkäänlaista järjestelmällisyyttä koko hommassa. Sen huomaa, että mielikin on allapäin, kun ei pääse treenaamaan. Hyvinvointi lähtee omasta itsestä, sisäisesti. Sitten voi loistaa ulkoisestikin.



Kaunis asettelu, värikkyys ja silmää hyväilevä lautanen ovat osa hyvää aamupalaa :)
Smoothiet ovat hyvä aamupalan lisuke ja välipala, vain mielikuvitus on rajana!


Croissantit, puolikuun muotoiset rapeat voisarvet, nautitaan Ranskassa usein aamiaiseksi maitokahvin kanssa.

Croissantit
noin 20 croissanttia

8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl suolaa
3 dl hieman kädenlämpöistä lämpimämpää maitoa
15 g kuivahivaa
340 g huoneenlämpöistä voita
1 muna + 2 rkl vettä sekoitettuna
jauhoja leipomiseen

 Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun croissantit ovat kohonneet voitele ne hellästi kananmunalla. Aseta uunin keskiosaan ja paista noin 15 minuuttia.



Kesäaikaan siirryttäessä on nyt on lopultakin aika skarpata, minulla vaan ei toimi tällainen yltiöpäinen herkuttelu. En tykkää sanasta dieetti, koska se on vain väliaikaista, haluan puhua elämäntapa remontista. Joskus mulla  ote lähtee lipsumaan, kuten nyt saikulla ollesssa ja on aika korjata tilannetta ihan oman hyvinvoinninkin kannalta.  Tavoitteenani ei kumminkaan ole juosta esimerkiksi puolimaratonia kahden kuukauden kuluttua :D Ihan omaksi iloksi ja niin, että mieliala ja kunto kohenevat. Harrastin aikanaan seitsemän vuotta kilpauintia SM-tasolla ja en jaksa enää liian suuria tavoitteita ja verenmakusuussa treenaamista. Treenaamisen tulee olla minulle monipuolista ja sellaista, että siinä tulee sopivasti paha olo mutta kuitenkin adrenaliini virtaa ja kehon valtaa hyvä olo! Eri liikuntamuotoja on olemassa niin paljon, että sen takia ei voi kieltäytyä liikkumisesta. Alku aina hankala, mutta liikunnanilo ja hyvä olo varmasti vie jokaisen lopulta mukanaan ja onhan liikkumisella myös terveyttäkin parantavia vaikutuksia. Joku tykkää yksilölajeista joku toinen ryhmäliikunnasta.



En aio luopua kokonaan herkuista, koska silloin ne houkuttelevat minua entistä enemmän. Kultainen keskitie, sen kyllä tietää kun housut alkavat kiristää ja olo on nuutunut huonon ruuan ja liikkumattomuuden takia. Haluan olla kesän ulkomaanmatkoilla frehsinä. Viimeksi olimme ulkomailla jouluna, Varsovassa. Suosittelen Hotel Hiltonia :) Onko teillä jokin tavoite tälle vuodelle tai keväälle?


Nyt kun olen sairaslomalla ajattelin aloittaa aamulenkkeilyn iltalenkkeilyn ohella. Toki oman vointini mukaan, joka on hyvin vaihteleva päivästä riippuen. Olen kyennyt jo melkein 45 minuutin lenkkeihin hyvinä päivinä, hyvä minä :)

Reipasta alkavaa wiikkoa ja nautitaan aurinkoisesta maanantaista liikkuen!


SHARE:

7 kommenttia

  1. Totta, herkuista ei kannata kokonaan luopua, se on todellakin sitten ainakin myös itselle kahta vaikeampi pala :-/ Herkku päivä viikossa, tiellä pitää! :-)

    Mukavaa alkanutta huhtikuuta! :-)

    Toivottavasti olosi alkaa helpottamaan. :-)

    VastaaPoista
  2. Täällä on hiljalleen pungerrettu kohti terveempiä elämäntapoja viime syksystä saakka. Ei mikään helppo homma, on laitettu kotia, karsittu turhaa, syöty paremmin ja liikuttukin enemmän. Tavoitteena on saman jatkaminen.

    Niin ja ulkomailla käynti enemmän, mutta se nyt lienee sanomattakin selvää ;)

    VastaaPoista
  3. No onneksi selvisit säikähdyksellä!
    Aurinkoinen aamu houkuttelee tänään(kin) lähtemään ulos :)
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Hui, onneksi meni ohi lepäämällä! Toivottavasti ei uusiudu. Hienosti olet jo jaksanut lenkkeillä!

    VastaaPoista
  5. Hui... kuulostipa pelottavalta, onneksi meni ohitse. Tuo sun smoothie näyttää herkulliselta. Olen itse smoothie-koukussa. Meillä niitä väännetään joka päivä, jopa mieheni juo niitä onnellisena. Hyvä sinä ja lenkkeily ;)

    VastaaPoista
  6. Huh hyvä että olo meni ohi! <3
    Inspiroiduin tuosta lenkkeilyjytusta tosi paljon, ja mainio tuo kuva ja siinä oleva viisaus! :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista viesteistänne <3 Olotila on ihan ok, vaikkakin niskassa on kummallista rutinaa, ihan kuin muhun on asennettu ruosteinen sarana. Ulkoilu on ihanaa aurinkoisella säällä ja pakko tsempata itseään kuvilla täällä blogissa :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig