torstai 2. toukokuuta 2013

Macarons-leivokset

Macaronsit ovat pienen pieniä pyöreitä ja rapeita marenkileivoksia, joiden välissä voi olla erilaisia täytteitä. Nykyään tunnettu macaron-leivos on syntynyt 1900-luvun alussa Ranskassa.
Näitä suussa sulavia suupaloja on haastellista tehdä ja reseptejäkin on useita erilaisia.
Tämä resepti on todella helppo ja tarkasti ohjetta seuraamalla ei epäonnistu.


 
Macarons-leivokset
n.20-30kpl

100g mantelijauhetta
3dl tomusokeria
2 kananmunanvalkuaista
1rkl sokeria
(pastaväriä)

täytteiksi soveltuu mm.
lime- tai lemon curd
eri marmeladit (tasaiset)
nutella
 

 
Sekoita mantelijauhe ja noin puolet tomusokerista keskenään. Vaahdota sähkövatkaimella valkuaisia hetki, lisää sokeri ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri hiljalleen ja vatkaa vain sen verran, että massa on kiiltävää. Sekoita joukkoon manteli-tomusokeriseos ja kääntele tasaiseksi. Massan tulee olla löysähköä. Jos massa on paksua, jatka sekoittamista. Se löysentää massaa.
Värjää massa halutessasi pastaväreillä. Käytä väriä reilusti.

Kaada massa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja pursota sen avulla noin 2e:n kokoisia nokareita leivinpaperille. Nokareet tasoittuvat samantien eli mitään huippuja ei leivoksen pintaan tulisi jäädä. Anna leivosten jähmettyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen paistoa.
Paista 150 asteessa noin 10-15 minuuttia. Älä anna kuorien ruskistua.
Jäähdytä kuoret ennen varovaista irrotusta.

Sivele tai pursota täytettä toiselle leivoksen puolikkaalle ja laita sitten toinen päälle. Voit myös valmistaa kuoret ajoissa, pakastaa ne ja täyttää sitten juhlapäivänä.

 
 
Oletko leiponut itse macarons-leivoksia?
 

Loppupäivä menee rennoissa merkeissä, lenkkeilyä, uusien lehtien lukemista ja leivoskelua.
Haluatteko suolaisten ja makeiden leivonnaisten reseptin?


 
Tässä toukokuussa on odottava tunnelma. Hetki ennen vihreää. Paljon odotuksia, suuri ja pieniä. Haaveita, toiveita ja uusia tuulia.

Toivottavasti toukokuu on lempeä meille kaikille :)

 
SHARE:

10 kommenttia

  1. En ole ikinä tehnyt noita macarons leivoksia vaikka mieli on monesti tehnyt. Ne vaikuttaa jotenkin muka niin hankalilta tehdä :) On ne niin kauniita, että pitäis kyllä joskus koittaa!!!

    VastaaPoista
  2. Mä niiiiin rakastan macaronseja. Ja siihen sivuun lasillinen kuohuvaa. Nam.

    VastaaPoista
  3. Voi kun noi sun leivonnaiset näyttää hyviltä. Olisi mullekkin sallittujen listalla. Pitänee joskus kokeilla ;)

    VastaaPoista
  4. Oi kuulostaa herkulliselta ja aika helpoltakin, joten pakko kokeilla viikonloppuna:)!

    VastaaPoista
  5. Noita en ole uskaltanut edes yrittää tehdä :D

    Tänään tuli ulkoiltua kameran kera... pyöräillen ja kävellen. Nyt vaan kun ilma lämpeis vähän enemmän, niin ois tosi ihanaa :))

    VastaaPoista
  6. Olen yrittänyt leipoa, mutta pieleen meni :D
    Ihanilta näyttää sun tekemät! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! En ole uskaltautunut kokeilemaan itse, mutta josko tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  8. Macaronseihin on olemassa myös oma muotti, jolloin leivoksista saa tasakokoisia :) Kokeilkaa, vain kokeilemalla oppii!

    VastaaPoista
  9. Ai että! Oon aina halunnut tehdä macaroneja itse, mutta jäänyt kun ajatellut ne liian vaikeiksi, ehkäpä nyt uskaltautuisin viimein kokeileen.. koska ne on niin hyviä!! :)

    VastaaPoista
  10. Ne on kyllä hyviä ja joskus olen itsekin tehnyt. Nykyisin olen ennemmin laiska ja ostan valmiina :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig