maanantai 3. kesäkuuta 2013

Frisbeegolfia ja tulevan viikon tunnelmia!


Se on nyt kesäloma eikä töihin tarvitse mennä vaikka onkin maanantai. Juttelin eilen henkeviä illalla kahden viisaan naisen kanssa, kiitos T. ja P. Sain näkökulmaa asioihin. Viikonloppuna tuli tutustuttua parin tunnin ajan frisbeegolfiin. Frisbeegolf on edullinen ja mukava seurapeli. Frisbeegolfin tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuloksen saanut voittaa. Kiekkogolfrata koostuu väylistä, jotka pelaajat pelaavat edellisen väylän lopusta seuraavan väylän alkuun edeten, kunnes kaikki väylät ovat pelattu. Väylän pelaaminen aloitetaan avauspaikalta eli tiiltä ja se päättyy maalikoriin. Kiekkogolfradat ovat tyypillisesti 9- tai 18-väyläisiä. Radat ovat tyypillisesti puustoisilla alueilla, joissa on vaihteleva maasto, joka tarjoaa luonnollisia esteitä kiekon lentoradalle. Nämä esteet ovat olennainen osa peliä, joten pelaajien ei tule muuttaa näitä esteitä vähentääkseen väylän haastavuutta.Lähes kaikki radat ovat ilmaisia. Ainakin kotikaupunkini rata on ilmainen.


  
Frisbeegolf vaatii vuosien harrastamisen, jotta oikea lentorata ja tietty vakaus tulee ns.selkäytimestä.
 Oletko sinä kokeillut frisbeegolfia?

Käytettävät kiekot ovat pienempiä kuin ultimate-kiekot tai rantafrisbeet. Tyypillisesti kiekon halkaisija on 21–22 senttimetriä  ja paino 150–180 grammaa. Frisbeegolfkiekot voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri ryhmään: draiverit eli pitkälle lentävät kiekot, lähestymiskiekot sekä lyhyisiin heittoihin ja lähipeliin käytettävät putterit. Frisbeetä löytyy monessa eri värissä sekä yksivärinä että kuvioituina. Kannattaa ostaa heti aluksi kunnin välineet, kuten vähintään kolme eri kiekkoa ja pyyhkeen jolla pyyhit kosteuden pois kiekosta. Kun taidot karttuvat niin lopulta huomaat omistavasi laukullisen verran kiekkoja. Varokaa, tää peli on addiktoiva ja ikäväkseni huomasin, että radalle oli jätetty paljon tyhjiä oluttölkkejä. Urheilu ja alkoholi eivät sovi yhteen siis alkoholi ei muutenkaan ole järkikeksintö. Aina pitäisi muistaa asioissa kultainen keskitie. Ei pidä vetää övereitä, koska asioilla on aina seurauksensa.


Puistossa oli hauskan mallisia puita. Ne muistuttivat lähemmin tarkasteltuna Disneyn puu-animaatiohahmoja.


Mutta tähän viikkoon. Viikonloppuna saatiin jo nauttia auringosta ja samaa säätä on luvassa tällekin viikolle.

 Tällä viikolla,
*Tuoksuttelen kukkasia ja vietän kiireettömiä hetkiä,

  
*Leivon raparperi-mansikkapiirakkaa,

...äidin kasvimaalla raparperin alla, sammakolla koti oli kultainen...

 *Vietän aikaa parvekkeella nauttien kukkaloistosta ja yrteistä,


*käyn ehken terassilla huurteisella tai ainakin kotiterassilla, :)
  
*Nautin parvekepiknikiä kisun kanssa. Kisu saa kinkut ja mä syön loput mitä täytetystä patongista jää jäljelle, :)


*Ihmetellään kisun kanssa maailmaa, valjastellaan kauniina kesäpäivänä. Paras ystäväni :) Ymmärtää ja vaistoaa paljon asioita.


*Visiteeraan Helsingissä ja Tallinnassa. Matkaamme sviitissä Tallinnaan.



*Käyn rannalla ottamassa aurinkoa, lukemassa kirjaa, piknikillä ja pulahtamassa vilpoiseen Pieliseen. Tätä on niin odotettu, lämmin kesä ja järvessä uintia.
*Piipahdan Muotimuseon kirppiksellä ja
 *käyn katsomassa asuntoa. Lisää vinkkejä otetaan vastaan.

Lämmin kesäpäivä järvenrannalla, hyvä kirja, kesäherkku eväät, leuto tuuli puhaltelee viileitä henkäyksiään ruskettuvalle(lue: punakalle, auts) hipiälle. Tästä täytyy nauttia, edessä voi olla kylmä loppukesä?


Tästä viimeisestä kuvasta mieleeni muistuu ihmisen elo. Se voi olla joskus tuuliajoilla ja sitten käy kuten kuvan veneelle, mutta silti elämä vielä kannattelee ja pääsee ehjänä uusille leppoisimmille aalloille. Jos osaa oppia virheistään. Toivotaan ainakin näin. Mikä ei tapa, se kasvattaa. Se on totta. Päätöksen tekeminen on vaikeaa, mutta se on tehtävä. Joskus tulee vaan se aika jolloin asioiden päätepiste on edessä. Valintoja. Kaikilla saduilla ei ole kaunis loppu, muuten maailma olisi liian täydellinen. En kaipaa lisästressiä, kaipaan vain stressitöntä elämää, hyvää unta, lomafiilistä, sitä, että saisi nauttia elämästä ilman huolia. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee vielä tapahtumaan. Toivon elämääni pienen taikaripauksen verran onnea, sellaista onnenkantamoista joka toisi eteeni uuden luvun elämässäni.


Millaisia viikkosuunnitelmia sinulla on?
Nautitaan auringosta ja syödään paljon kesäherkkuja!
Muistakaas osallistua Kastehelmi -arvontaan, klik!



SHARE:

6 kommenttia

  1. melkosen mielenkiintoselta vaikuttaa tuo frisbee hommeli. varmasti aikas koukuttavaa. ite en ole päässyt vielä testaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on tuttava, joka on hurahtanut oikein kunnolla frisbee golfiin. Hänen kautta on innostuttu vähän lajista, ja se vaikuttaa oikein hauskalta,

    VastaaPoista
  3. Frisbeegolfia tekisi kyllä mieli kokeilla joku päivä. Pistetäänpä tämän kesän todoo -listaan;)

    VastaaPoista
  4. Ihanan kesäisiä kuvia! :)
    En olekkaan frisbeegolffia kokeillut, jotenkin tuntuu, että en kuitenkaa saa sitä läpyskää lentämään oikeaan paikkaan... :D

    VastaaPoista
  5. Frisbeegolf on tosiaan aika hauskaa, meillä on rata aika lähellä ja on tullut pari kertaa kokeiltua! Meilläkin nautitaan auringosta ja herkutellaan, siinäpä viikon ohjelma! Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig