tiistai 18. kesäkuuta 2013

Herkkureseptejä!

Innostuin eilen muuttopakkailujen jälkeen vielä leipomaan. Asuntomme alkaa muistuttaa jenkkien mafia-leffoja. Asunto täynnä mustia jätesäkkejä, joiden uumenissa ei ole ruumiita vaan vaatteita ja liinavaatteita. Musta ei sovi värinä mun sisustukseen ainakaan tässä määrin mitä nyt on. Mustien jätesäkkien meri valtaa asuntomme. SOS, Save Our Souls :D

 Leipominen on muuten minulle rentouttavaa ajanvietettävä ja samalla kotiin saa myös ihanan tuoksun, joka tuoksuu porraskäytävässä saakka :) Eilen satoi valtavasti ja ukkosti, tänäänkin on luvassa samanlainen päivä. Tällaisella säällä on hyvä pakkailla tavaroita uutta kotia kohti, leipoa ja lukea. Meillä on kaksi viikkoa aikaa muuttaa uuteen kotiin, joten mitään tulenpalavaa kiirettä toivottavasti ei tule eteenkään. Rauhassa muuttaminen on kaikkein parasta. Tavarat löytävät paikkansa ja oman kodin henki huokuu tavaroissa.

Muuttoapulaiseni, työnjohto!

Mascarpone Cookie -jälkiruoka

Tämä on pommin varma hyvä ja helppotekoinen jälkkäri.


  • n. 6 suklaakeksiä (esim. Safareita tai muita American Cookie -tyyppisiä pipareita) 
  • n. 4 dl sekalaisia marjoja, vaikkapa mansikoita ja pensasmustikoita 
  • 2 dl kuohukermaa 
  • 125 g mascarpone-tuorejuustoa
  • vaniljasokeria
  • ripaus sokeria
  • hulautus alkomahoolia tai makusiirappia
Sekoita mascarpone kerman joukkoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Sokeroi ja hulauta mausteeksi tilkka alkomahoolia. Joukkoon voi laittaa lorauksen alkomahoolia mutta itse käytin Pentikin ostamaani makusiirappia.

Murenna keksit ja kokoa annoskulhoihin vuorotellen keksimuruja, mascaroponevaahtoa ja marjoja – ja Voilà! Nämä jälkkärit voi helposti tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan syöjäänsä, ja maut ovatkin oikeastaan parhaimmillaan hieman tasaannuttuaan. 


Makeat paahtoleipä kanelikuutiot

Minulle paahtoleipä edustaa pullaa. Ja tässä helppovinkki, jonka voi toteuttaa s ne jotka eivät tykkää leipomisesta. Helppo ja nopeatekoinen, niille kesän yllärivieraille tarjottavaksi :) Jos sinulla on käytettävissä suurempia paahtoleipäpalasia, niin voit kierittää ne ja tarjota kuin korvapuustit.


Paahtoleipää
Sokeria
Kanelia
Voita
Marjoja
Mascarponevaahtoa

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja kaulitse paahtoleivät. Voitele paahtoleipäpalaset ja paista kevyesti. Pyörittele kanelissa ja sokerissa. Laita väliin mansikoita tai muita kesän marjoja sekä mascarponevaahtoa. Mascarponevaahdon ohje edellä. 


Vallaton sade ja voimakas ukkonen. Kesän ensimmäinen ukkoskuuro ja sateen tuoksu! Paljon ajatuksia. Olen aivan ulapalla, mutta pyrkimässä kohti rantaa.

Eilen illalla kävin tuttavani koiran kanssa lenkillä lämpimässä sateessa.
Saunan lämpö ja kotikutoinen avokado-hunajakasvohoito. Kotitekoisia leivonnaisia. Itsetehtyä tortillapizzaa ja Herra Hakkaraisen limua. Illalla luin kirjaa parvekkeella sateen ropistessa parvekelasitukseen. Kevyt huokaus, kesä vaikka sataakin vettä jo toista päivää. Olisi niin ihanaa olla kauniisti päivettynyt.
Aikalailla kotitekoinen päivä.

  
Eilen illalla tyhjentelin ruokakaappia ja tein tortillapohjiin pizzoja. Kätevää ja nopeaa!


Kuinkas teidän viikkonne on alkanut?


Muppet Shown ruotsalainen kokki on aina hauska :D



Toivottavasti tiistaikin on toivoa täynnä :)
Koetetaan nautiskella tätä päivää yhtä arvokkaasti kuin kallisarvoista shampanjaa!


SHARE:

6 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig