tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kesälukemista ja arvonnan voittaja!

Koska kaupungissa, jossa asun ei ole enää kirjakauppaa, niin tilasin kesälukemista ja tänään ne saapuivat. Janis Joplinin elämäkerta, Kiinan kadotetut  tyttäret ja Hoivakodin kissa Oscar. Sekä tuin SOS lapsikylää ostamalla 2 euron arvoisen kirjanmerkin.


Eniten odotan Kiinan kadotetut tyttäret-kirjan lukuelämystä. Xinranin Kiinan kadotetut tyttäret käsittelee nimensä mukaisesti kiinalaisten tyttölasten ikävää kohtaloa, eikä siinä ole mitään viihdyttävää. "Tyttövauva ei ole lapsi" -ajatus on sanellut ja varmasti yhä sanelee syrjäseuduilla pienten vastasyntyneiden kohtalon. Kiinalaissyntyinen toimittaja-kirjailija Xinran kertoo kirjassa hyvin henkilökohtaisessa teoksessa oman tarinansa lisäksi lukuisten muiden kiinalaisten äitien ja tyttärien tarinan.Pieni tytär saatetaan jättää juna-asemalle, kun muu perhe jatkaa matkaansa.

Janis Joplin oli  hippikauden ylipapitar uraauurtava raspikurkku, joka uutti rockin ja bluesin perinnöstä omaperäisiä biisihelmiä ja rikkoi rooliodotuksia niin lavalla kuin lavan ulkopuolellakin. Hänen lyhyt elämänsä oli täynnä sydänverellä esitettyä musiikkia, viskiä, huumeita, pakkomielteistä seksiä miesten ja naisten kanssa, vapauden kaipuuta ja riippuvuuksien vankiloita. Hän kuoli heroiinin yliannostukseen vain 27-vuotiaana.

 Hoivakodin kissa Oscar on aivan tavallinen kotikissa. Mustavalkoisen, laikukkaan Oscarin koti vain sattuu olemaan dementiaa sairastavien hoivakoti ja sen perheeseen kuuluu kymmeniä jäseniä potilaista henkilökuntaan. Oscarilla on myös poikkeuksellinen kyky aavistaa lähestyvä kuolema ja lohduttaa surevia omaisia.

Oletko sinä lukenut nämä kirjat?


Tilasin myös mielenkkintoisen Helsingin Sanomien Teema-kirjasen. Kivaa ja mielenkiintoista kesälukemista. Kesäkuussa tuli Tove Janssonin elämään liittyvä lukupaketti, kivakiva!!

  
Teos näyttää todella mielenkiintoiselta.
 

Teeman voit tilata tästä linkistä.
Hesarin tilaajille se on vain 21,50e. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa: maalis-, touko-, syys- ja marraskuussa. 


Ja sitten siihen jännittävään osioon eli arvonnan voittajaan!


My Pretty Little Things -blogin Taija voitti Iittalan Kastehelmi arvonnassa Kastehelmi tuikkulan :)
Onnea! 
Lähetä minulle omat yhteystietosi sähköpostiini neitisaippuakupla@gmail.com, niin lähetän sinulle palkinnon. Ja arvonnathan eivät lopu tähän vaan sellainen on taas tulossa aivan lähiaikoina.





Täällä sataa vettä, jotennyt  on hyvä hetki lukea kirjoja :) Josko minulla olisi joskus sellainen asunto, jossa oli Boknäsin kirjahylly, johon saisin esille kaikki kirjani. Unelmia. Sadepäivänä on hyvä unelmoida. Se tekee hyvää sielulle. Niin, ja sitä matkaa odotellessa on mukavan inspiroivaa lueskella teidän ihanien blogeja ja katsella matkakuvia.

Lukutoukkamaisin terveisin,



SHARE:

9 kommenttia

  1. Oi, ihanaa! Laitan sinulle s-postia pikimmiten :)

    VastaaPoista
  2. Olen tosi innokas lukemaan kesällä kaikenlaista. Olen myös kirjaston ahkera käyttäjä :)

    VastaaPoista
  3. Lukeminen on kyllä niin mukavaa. Kivoilta vaikuttavat nuo kirjat, varsinkin tuo Kiinan kadotetut tyttäret -kirja kiinnostaisi itseänikin :)

    VastaaPoista
  4. Minä haluaisin lukea tuon Oscar-kirjan!!!

    VastaaPoista
  5. Lukeminen on mulle tärkeä harrastus. Mielenkiintoisia kirjoja.

    VastaaPoista
  6. Onnittelut voittajalle!
    Oon lukenut tuon Oscar-kirjan ja tykkäsin. Nyt alkoi kiinnostamaan tuo Kiinan kadotetut tyttäret. Täytyykin sitä katsella kirjastosta.

    VastaaPoista
  7. Kirjat näyttävät mielenkiintoisilta. Onnea voittajalle.

    VastaaPoista
  8. Minuakin kiinnostaa tuo Oscar-kirja. Työskentelen itse hoitokodissa, jossa meillä on on asukkaiden ilona kaksi kissaa ja yksi koira. Tuovat kovasti iloa myös meidän työntekijöiden päivään! :)

    Kissoja oli töissä aluperin kolme, mutta yksi niistä muutti nyt keväällä luokseni viettämään eläkepäiviä.

    VastaaPoista
  9. mie tuon janiksen haluan lukea ehdottomasti. ja onnittelut taijalle!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig