sunnuntai 4. elokuuta 2013

Body Worlds - Heureka!

Jos et ole vielä käynyt katsomassa ihmiskehoa käsittelevää näyttelyä Vantaan Heurekassa, niin kannattaa pistää töpinäksi. Näyttely on Suomessa 22.9.2013 saakka.


Tästä linkistä näet osviittaa Body Worlds -näyttelystä! Sekä Satiinitaivas-blogista. Itse en uskaltanut kuvata, koska kuvaaminen oli kielletty ja niiden jakamisesta netissä voi saada tuntuvat sakot, 1500 dollaria per kuva. Näyttely on hyvin opettavainen ja laittaa ajattelemaan kuinka kohtelemme kehoamme. Olemme ainutkertaisia ja toista samanlaista tyyppiä maailmassa ei ole olemassa. Itse en ajatellut kehojen olevan oikeita vaan mielsin ne nukeiksi, muuten olisi tullut huono olo. Mutta erittäin hyvä näyttely ja suosittelen sitä todellakin käyntikohteeksi. Ainutkertainen ja hieno näyttely, josta on hyötyä kehomme kohtelussa.

"Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Von Hagensin keksimässä plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten. Body Worlds -näyttelyssä ihmiskeho on esitelty myös taiteen ja muotojen näkökulmasta." 
"Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Lahjoittajat ovat halunneet luovuttaa ruumiinsa näyttelyyn opetustarkoituksiin ja he ovat antaneet suostumuksensa siihen, että heidän ruumiinsa laitetaan esille julkiseen näyttelyyn heidän kuolemansa jälkeen.
Body Worlds on avoinna kaiken ikäisille. Alle 8-vuotiaille näyttelyyn tutustumista suositellaan aikuisen seurassa."



Ruumis on sielun soitin.

Ja se on teidän,

jotta soittaisitte suloista musiikkia.

Kahlil Gibran (1883-1931)

libanonilais-amerikkalainen taiteilija, runoilija ja kirjailija



SHARE:

4 kommenttia

  1. Hyvä, kun muistutit tästä. Aikoinaan, kun näin, että näyttely on tulossa Suomeen, tiesin, että tuonne on päästävä. Kesä on vaan mennyt ihan hujauksessa, mutta onneksi tuonne vielä ehtii.

    VastaaPoista
  2. Mä niin haluisin nähdä tuon näyttelyn!

    VastaaPoista
  3. Tytär kävi Heurekassa luokkaretkellä ja näyttely oli mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  4. Olipas hyvä vinkki. Voisin melkein pistäytyäkin, eittämättä syyskuun puolella vasta, mutta voisi olla kiva kokemus. Heurekassa ei olekaan hetkeen tullut käytyä.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig