lauantai 10. elokuuta 2013

Onnellinen!

Tein eilen illalla kesäloman loppumisen "kunniaksi" sitruunaisen marenkikakun. Marenki on kaupasta ostettu ja jouluiset konvehdit käytetty kakkuun, muuten kakku on aivan kotitekoinen. Kesä mennä hurahti ja kohta on syksy. Olen jo poltellut kynttilöitä piemeän tullen. Tunnelmallista. Rentouttavaa. Mutta se ahdistaa, että kesä alkaa olla takanapäin ja piemys laskeutuu taas pitkäksi aikaa.Tuntuu, että tänä kesänä kesä meni supernopeasti. Mutta kyllä kesällä tapahtuikin, oli matkustelua, kesävieraita, muuttoa ja muuta mukavaa. Toivon mukaan saisimme nauttia vielä kesäisen aurinkoisista päivistä, mutta ainakin täällä näyttää jo kovin syksyiseltä. Taivas on täynnä pilviä ja sadetta riittää.On ihana sekä kuunnella laineiden liplatusta ja katsoa hämärässä takkatulta. Silti tykkään enemmän kesästä, linnun laulusta, aurinkoisista aamuista ja rantapiknikeistä kuin räntäsateesta, pimeydestä joka täyttää melkein koko vuorokauden ja pukeutumisesta toppavaatteisiin. Kesäpäivä on kuin kermakaramelli, makoisa ja miellyttävän ihana. Ihanimmat muistot muuten ajoittuvat usein kesään ja valoisaan kauteen. Tässähän nousee oikein kapinamieli, kun alkaa miettimään tulevaa kaamosta :D


Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja kahden sitruunan puristettu mehu

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo polttamasta.



 Kakku oli oikein makoisa, sopivan makea.
 Tein myös kantarelli-tomaatti-pekonimuffinseja. Ne ovat paljon parempia miltä näyttävät!

 Taikina

4 dl vehnäjauhoja
2 dl durumvehnäjauhoja/ täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
2 munaa
0,5-1 dl oliivi- tai rypsiöljyä (itse käytin valkosipulista oliiviöljyä)
2 dl maitoa
200 g maitorahkaa

Tee taikina ja painele semuffinssivuokiin. Kuullota voissa kantarellit, sipuli, pekoni ja kirsikkatomaatit. Muista leikata nämä edellä mainitut pieneksi silpuksi. Yhdistä edellä olevat ainekset valkosipuli tuorejuustoon. Kaada taikinan päälle muffinssivuokiin ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.


Namia lauantaita! ;) Toivottavasti teilläkin on kivaa tekemistä viikonlopuksi. Minä rustailen tulevaa lukujärjestystäni.
Muistakaas osallistua MinDeco -arvontaan!


SHARE:

3 kommenttia

  1. Oi toi marenkitorttu näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Voi kun hieno kakku! Täällä näyttäisi vaihteeksi paistavan aurinko joten yritetään varmasti olla ulkona niin paljon kuin voidaan tänään :) Kyllä on vaan niin syksyä ilmassa, meillä jo kirsikkapuu tiputtaa keltaisia lehtiä nurmikolle, kääk!

    VastaaPoista
  3. Nam ja maiskis, kuinka herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig