maanantai 16. syyskuuta 2013

Aikamatka menneisyyteen, tervetuloa!

Siivoilin varastoamme ja tein samalla aikamatkan menneisyyteen, lapsuuteeni ja nuoruuteeni. Löysin kovakantisen penaalin ja erilaisia värikyniä, lypsy-merkkistä colan makuista huulirasvaa ja
Love is- karkkirasian sekä vauvana puruleluna käyttämäni avaimet.





 Onko teillä vielä tallessa tavaroita lapsuudestanne?


Aikana jolloin ei digikameroita vielä tunnettu, niin kuvattiin kameralla, joka tarvitsi sisuksiinsa filmin, joka kehitettiin valokuvausliikkeissä.
Alla kuvia Rhodoksen matkalta vuodelta 2001.


Lapsuuden kodissani kuunneltiin Abbaa. Isältäni löytyy aikamoinen kokoelma vinyylilevyjä.
Tykästyin myös Abban Fridan soololevyyn. Ultra Bra on ollut aina yksi suosikkibändeistä ja olen nähnyt bändin livenä vaskiviikoilla vuonna 1999.




Ja näitä teinikirjeitä :D voi, kun näillä sai nauraa! Täytyy vaan todeta, että aina niitä "ongelmia" on ollut, olkoon ihminen minkä ikäinen tahansa. Ystäväni H. ei ole ilmeisestikään pitänyt ruotsin kielen opiskelusta lukiossa ollessamme :D


Tässä on aarteiden aarteeni, äitini lapsuuden kisulelu 1950-luvulta.


Löysin myös pankin säästölippaan, jolta uupuu nenä.



Nämä ET:t ostin isäni kanssa vuonna 1982 tai 1983 Finnoilin avajaisista.



Tällainen Tyyrityllerökin tuli hankittua 1980-luvun puolivälissä. Mulle tuli aikanaan myös Liisa Ihmemaassa- ja Maija Mehiläinen-lehdet.




Löysin varastoa siivotessani vanhoja uintiharjoituksia 1990-luvulta. Uin teini-ikäisenä 40-100 kilometriä per viikko! Lisäksi saliharjoituksia 3-5 kertaa viikossa. Muita harrastuksia minulla ei ollutkaan, koska uintitreeneihin meni 16-20 tuntia viikossa. Tätä rataa melkein 7 vuotta, joten en ole kauheasti enää käynyt uimassa, ei vaan innosta hirveemmin. Ehkä joskus löytyy uutta intoa, kuten vuonna 2002, kun eksyin pitkän tauon jälkeen uimahalliin ja harjoittelu oli silloin rennompaa ja omaehtoisempaa. Mutta uintiura opetti minulle määrätietoisuutta ja sitä etten luovuta helpolla. Eteenpäin mennään välillä verenmaku suussa ja apinanraivolla.


Yläkuvassa viikonlopun harjoitusmäärät. Lauantaina ja sunnuntai oli kahdet harkat ja keskiviikko oli vapaapäivä. Lomalla ollessani harjoittelin kaksi kertaa viikossa. Harjoittelin tunnollisesti 8-10 kertaa viikossa ja näin jälkeenpäin ajateltuna minulla uitatettiin liian paljon ikääni nähden. Jos nyt saisin päättää, niin keskittyisin lyhyemmille matkoille ja harjoituksetkin olisivat sen mukaisia. Isäni toimi valmentajanani ja harjoitukset teki olympiauimari Anne Lackmannia luotsannut Antti Hämäläinen. Kiitän heitä molempia, en kadu uintiharrastustani vaikka se veikin paljon aikaa, mutta parempi oli harrastaa uintia kuin notkua kaupungilla kännissä.

 Olen oppinut elämässä sen, että on toimittava niin, että itsestäni tuntuu hyvältä. Samaan tapaan kuin lentokoneen turvaohjeissa, joiden mukaan pitää pukea happinaamari ensin omille kasvoille ja vasta sitten auttaa muita. Tehdään tästäkin viikosta omannäköisemme!

Paskat kirppislöydöt-blogissa on taas kerran hauska kirppislöytöjen kirppislöytö, kandee käydä katsomassa :D


Kisu lähtee tänään moikkaamaan oppilaitani. Oppilaani ovat kovasti toivoneet nähdä kisuni ja nyt se sitten toteutuu :)


Christina Aguileran Fighter-biisissä kiteytyy hyvin myös minun elämäni tapahtumia. Ilo kumpuaa surun syövereistä ja elämänkokemuksesta.

Mites sinun viikonloppusi meni?

Käykääs kurkkimassa yhteistyöblogiani ja kirjautukaa rohkeasti lukijoiksi :) Maata näkyvissä, ohoi!






SHARE:

12 kommenttia

  1. hahaha..ihan mahtava postaus. kultainen kasari ja kammottava ysäri.. :) ihania juttuja siulla tallessa.

    VastaaPoista
  2. Tuo kynä jossa on monta väriä ja nuo penaalit, niin muistan ne, voi niitä aikoja! :-) Oletpa löytöjä tehnyt kerrassaan! :-)

    Mukavaa koulupäivää sinulle ja kisulle! <3

    VastaaPoista
  3. Oi, muistot heräsivät, kun näin samanlaisia juttuja kuin mullakin oli pienenä. :)

    VastaaPoista
  4. Hauska postaus ja ihania löytöjä lapsuudesta ja nuoruudesta! Mullakin on säilytettynä joitain vanhoja kirjeitä :)

    VastaaPoista
  5. Ihana! Muistaakseni tuo jumbokynäkin tuoksui! :D

    VastaaPoista
  6. Ihanaa nostalgiaa! Saanko lainata karkkiaskin kuvaa blogiini jos vesileimaan sen blogisi nimellä? Minulla on siellä vanhojen makeisten muisteluketju.

    VastaaPoista
  7. Ihanat muistot! Mä oon liian fanaattinen ylimääräisen tavaran suhteen että voisin säilyttää mitään vanhaa, mutta ehkä muutosta on ilmassa nyt oman lapsen myötä..:)

    VastaaPoista
  8. Ihania muistoja! Voi, tuollainen penaali oli minullakin joskus. Jotain tavaroita on vielä lapsuudenkodissani :) Täytyykin kuunnella ajatuksella toi biisi. Tykkään Christinan Army of me-biisistä, siinä on myös asennetta (vaikkei nyt ajankohtainen olekaan).

    VastaaPoista
  9. Voi apua, mitä ihania nostalgialöytöjä!! Mulla on iskän luona tallessa ainakin Fabuland-ukkoja ja jotain barbien tavaroita ja kalusteita. Pitäis joskus tehdä sinne iskän varastoon ihan kunnon tutkimusretki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on nukkekodin kalusteita yms. roinaa äidin luona :D Mutta kyllä se vaan tekee välillä hyvää matkata ajassa taaksepäin :)

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig