keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kissamaista asiaa!

 Kävin apteekissa ja samalla nappasin sieltä mukaani ilmaisen Kissasanomat. Kissojen rokotuspäivä on 10.10 ja siitä löytyy lisää tietoa muun muassa www.facebook.com/KissanRokotuspaiva. Koska suolinkaiset voivat sairastuttaa myös ihmisen, varsinkin lapsiperheissä on suositeltavaa, että kissalle annetaan matolääke usein, jopa kerran kuukaudessa. Kissarutto voi muun muassa kulkeutua omistajan kengissä kotiin.




Lehdessä kerrotaan paljon kisujen terveyteen liittyviä asioita, kuten matokuureista ja millaisia kuureja ja kuinka usein kuureja tulisi antaa mm. ulko- ja sisäkissalle.


Jos kissaa ei rokoteta, niin kisulla on sitä suurempi todennäköisyys sairastua kissaruttoon. Kissarutto heikentää kissan vointia nopeasti, mm. tulee ruokahaluttomuutta, nousee korkea kuume ja kissa alkaa ripuloida. Maaseudulla asuvilla  kissoilla on useimmin kissaruttoa ja se on erittäin tarttuva vakava parvovirusinfektio, jossa kuolleisuus on 50-90%. Erityisesti pennut ja nuoret kissat ovat vaarassa. Kotikonstein kissaa ei voi hoitaa vaan se on vietävä nopeasti eläinlääkäriin. Ennaltaehkäisevänä hoitomuotona on rokotus.

Kissoille tulisi antaa monipuolista ruokaa etenkin proteiinipitoista ruokaa. Ruuan tulee sisältää niin lihaa kuin raksujakin. Vääränlainen ruoka voi altistaa kilpirauhasten liikatoiminnalle, rasvamaksalle tai diabetekselle. Aina jos epäilee ettei kisu ole aivan terve niin kannattaa ottaa yhteys eläinlääkäriin, mitä pikemmin sen parempi. Eihän kukaan jätä lastaankaan viemättä lääkäriin jos huomaa hänen olevan kipeä. Miksipä siis kissankaan täytyisi kärsiä kivuista, jotka ovat hoidettavissa.


Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valvontaeläinlääkäri Auli Koponen totetaa, että " hyvään kissanpitoon kuuluvat säännölliset rokotukset, loishäädöt, kissapopulaation kasvun rajoittaminen kernaimmin leikkauksella sekä kissan perussairauksien ennaltaehkäisy."


Löytyypä Kissa Sanomista myös kisujen oma horoskooppi ja tämä pitää ainakin meidän kisun kohdalla hyvinkin paikkaansa :)


 Ostin muutettuamme uuteen kotiin kisullemme Feliway-haihduttimen. Feromoniliuos tukemaan kissaa muutoksissa ja muissa kissaa pelottavissa sekä ahdistavissa tilanteissa. FELIWAY-suihke sisältää aineita, joilla on vastaava vaikutus kuin kissan luonnollisilla naamaferomoneilla. Feromonit ovat kemiallisia aineita, joita eläin erittää merkitäkseen reviirinsä ja viestiäkseen muiden eläinten kanssa.
Kissa merkitsee ympäristönsä naamaferomoneillaan hieromalla poskeaan jotain esinettä vasten. Feromonimerkinnät saavat kissan tuntemaan olonsa turvalliseksi ja rauhalliseksi.Kisummehan sairastui muuttostressin takia virtsatietulehdukseen ja se hoitui eläinlääkärillä käynnillä saadulla antibioottipistoksella.


Me nautitaan syyspäivästä kotosalla ottamalla päikkärit (kisu toimii lämpöpatterina) ja herkutellaan puolukkapiirakalla. Illalla käydään ystävättäreni ja hänen koiriensa kanssa lenkillä. Huomenna menen aamulla töihin vasta kymmeneksi, joten illalla ei ole kiire nukkumaankaan vaan katsomme mieheni kanssa useamman jaksan jännittävää Last Resort- sarjaa. Mä vaan kammoan sukellusveneitä, mutta silti sarjaa vaan täytyy tuijottaa :D


Jokos olette kaivelleet kaapista syystakkinne? Mulle tulee mieheni liikkeen kautta alla oleva takki kevääksi, siispä kevättä odotellessa :)


Kissamaista keskiviikkoa kaikille :)


SHARE:

4 kommenttia

  1. Mahtava mahtava postaus! :-) Kiitos SatuMaria! :-)

    Meillä on kans tuo haihdutin, ei nyt kyllä käytössä mutta löytyy. Ostin sen kun muutettiin myös ja sitä suihketta olen autokoppaan laittanut ja se todella tuntui toimivan! Nyt se suihke on loppu, pitäisi hakea lisää :-)

    Kissalle rapsuja sinne! <3

    VastaaPoista
  2. Ei ole vielä kaivettu syystakkia, paitsi muutaman kerran olen kyllä käyttänyt sitä kevyttoppista. Ihana matto teidän kisulin alla ;)

    VastaaPoista
  3. Oi miten mukava blogi! Kiva kun löysin! Todella mielenkiintoinen tuo ruokajuttu sinun toisessa blogissa! Terv. Sofia

    VastaaPoista
  4. Just hikoilin tänään nahkarotsissa, olis sittenkin pitänyt valita Burberryn ohut nylontrenssi... :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig