torstai 24. lokakuuta 2013

Ateneumia ja ostoksia!

Viikonloppu Helsingissä meni todella nopeasti ja siihen sisältyi tunnelmallisia sekä ihania tulevia muistoja. Säteilevää iloa, joka valaisi pitkiä keskusteluja kera hyvän ruuan. Saimme ruokailtuamme Kappelissa liput Ateneumiin. Ateneumissa on tällä hetkellä hienoja näyttelyitä, Järven Lumo-näyttely on huikea. Siis vaikka et olisi kovinkaan suuri taiteenystävä tai taiteenasiantuntija niin tämä näyttely todellakin kannattaa käydä katsomassa. Maallikkokin tunnistaa helposti tunnetut teokset mm. Gallen-Kallelalta, Järnefeltiltä,Von Wrightiltä, Schjerfbeckiltä, Simbergiltä ja Haloselta. Oli huikeaa nähdä oppikirjoissa ja telkkarissa vilahdelleet Taistelevat metsot, Schjerfbeckin omakuva ja Gallen-Kallelan Kalevala maalaukset livenä.


 Ateneumin nettisivustolle pääset, tästä. 
Ateneumissa on Järven lumo-näyttely, josta saa ajatuksia arkeen. Ateneum on auki kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina.

Taidetta pöytään!
Järven lumo -taidemenut
Ateneumin taidemuseo ja HOK-Elanto jatkavat yhteistyötään suosituin taidemenuin. Järven lumo -taidemenut ovat ravintoloiden ruokalistoilla näyttelyn ajan 11.10.2013–9.2.2014.


Taide tekee hyvää sielulle!


Näyttelyssä ei saanut luonnollisestikaan kuvata, joten kannattaa mennä ihastelemaan näyttelyä aivan omin silmin.


Ensi vuonna 14.3-7.9.2014 on Tove Janssonin näyttely, joka on ehdottomasti nähtävä. Tove Janssonin syntymästä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta. Ateneumin laaja juhlanäyttely esittelee Janssonin mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä Muumi-hahmojen ja kertomusten luojana. 


Käytkö katsastamassa jokaisen näyttelyn Ateneumissa vai oletko yleensäkään taideihmisiä?



Helsingissä on paljon nähtävää vaikka usein tuleekin lähdettyä ulkomaille lomalla. Aion tutustua Helsinkiin jokaisella vierailulla enemmän ja enemmän.


 "Kaiken viisauden alku on tosiasian tunnustaminen"
J.K. Paasikivi




Helsingissä oli aivan ihana sää. Tällainen näkymän tulisikin olla vielä lokakuussa.


Stockan kulmalla oli taitava katutaiteilija.


Asioin aina Helsingissä käydessäni Stockan eläinosastolla.


Stockalle rakennettiin joulumyymälää ja siellä olikin myytävänä toinen toistaan kauniimpia joulukoristeita.




Kotimatka koitti kauniissa säässä ja kotipuolessa odottikin talvinen sää, joka ei paljon mieltä ylentänyt. Mutta mistä tietää milloin on perillä?Entä jos koti ei olekaan siellä minne kodin on fyysisesti rakentanut vaan  sydän vetääkin muualle, sinne jossa se tuntee olevansa oikeasti kotona?
Sydämenrauha on siellä, missä hetki pysähtyy läsnäoloksi.




 Parhaat asiat ovat aina rehellisiä, kuten kotimatka.



Virtaava vesi, putoava lehti palaavat kotiin - taivaaseenko vai ihmisten maailmaan? 


Joskus eteemme tulee hetkiä, jolloin jäljellä ei ole enää muuta kuin toivo, ja silloinkin huomaamme, että meillä on jo kaikki. 


Sitten niihin ostoksiini eli aina Helsingissä käydessäni poikkean Stockan herkkuun, josta tarttui mukaani kaikenlaisia ruokatarpeita, kuten Crema Catalanan aineiksia ja paljon muuta.

Ostin juustotiskiltä chilillä ja tuhkalla kuorrutettuja vuohenjuustopalloja.


Puolukkanäkkäriä, joka oli kivasti muotoiltu poron malliseksi.



Marc Jacobsin suunnittelemia Cokispulloja.



Ostin Stockan joulumyymälästä kauniin riikinkukon. Mieheni tuumasi, että "minne tuon aiot laittaa?" Siis en ole vielä tarkkaan päättänyt mutta aion laittaa lintusen koristamaan lukunurkkaustani.


 H&M Home on ihana osasto, josta löytyy aina jotain kaunista kotiinviemistä. Tällä kertaa ostin H&M:ltä kultakirjoituksella varustetun tyynynpäällisen.



H&M:n kivat säilytysrasiat, jotka näyttävät kirjoilta.


Laivalta mukaani tarttui meikkivoidepuuterin täyttöpatruuna ja Diorin huulikiilto.


Sekä Bossin uutukainen Jour-tuoksu. Tämä tuoksu on aivan ihana, puuterimaisen pehmeä.


Sekä tottakai laivalta täytyy ostaa aina kipparinpiippuja. Niinköhän EU:ssa menee läpi hulluehdotus, jossa nämä makeat lakupiiput vedetään pois myynnistä?!


Niin ja ostin laivalta saamillani tarroilla Iittalan Kastehelmi kakkuvadin. Tälle tulee olemaan käyttöä ;)


Täällä ei voi kuin unelmoida kesäisistä keleistä. Eilen raahustin töihin vesi/lumisateessa ja töihin päästyäni kengät olivat litimärät. Eikä mukaan tullut edes vaihtokenkiä tai -sukkia.Kotiin päästyäni menin mieheni liikkeelle ja mukaani tarttuivat Salomonin Gore-Tex kengät. Nyt jalat pysyvät kuivina ja mieli korkealla. Jospa muutama flunssakin jäisi sairastamatta, kun jalat pysyvät kuivina loskasäällä. Gore-Tex kengät ovat huippukeksintö!


Tällaista täällä, jaiks! Ensi viikonloppuna siirrytään jo talviaikaan. Pimeys valtaa kohta koko konnun ja taivaankannen. Töihin mennään pimeässä ja töistä lähdetään pimeässä. Aika pimeetä! Lohdutonta!

Kysymys kuuluukin, että mitä vuodenaikaa me oikein eletään, kun tällaisia loskasäitä pukkaa tulevinakin päivinä? Ollapa samanlainen sää kuin Helsingissä sunnuntaina, talvesta ei ollut tietoakaan.


Kävin viime viikonloppuna myös Hietaniemen hautausmaalla, josta teen postauksen viikonloppuna. Hietaniemen hautausmaa on todella kaunis paikka, jos hautausmaata voi sanoa kauniiksi. Paljon tarinoita eletystä elämästä, kauniita muistokirjoituksia viimeisine lepopaikkoineen ja erikoisia hautakiviä.


 Kiirehdi rakkain jos rakkaus kutsuu,
päivän ei hetket niin pitkiä lie.
Suo valon syttyä, yö kohta saapuu,
pois kesän kukkaset syksy vie. 
-Tove Jansson-


SHARE:

3 kommenttia

  1. Pitää itsekin ehtiä käydä tuolla Ateneumin näyttelyssä!

    VastaaPoista
  2. Ihana kirjoitus Helsingin matkasta! :) Taide on kyllä ihanaa. Minä just tykkään katsella erilaisia taideteoksia. :) Voi, pääsisinpä minäkin tutustumaan Tove Janssonin tulevaan näyttelyyn, muumi-fanilta terveisiä, hellou! :D Muistelen lukeneeni jostain, että kipparipiiput saa jäädä. Voi että, tuota loskakuvaa. Tykkään talvesta ja lumesta, mutta loskasta en. Vaikea uskoa, että siellä on jo noin talvimainen keli, kun täällä on ollu puolestaan harvinaisen lämmintä lokakuuksi ja minä jo odottelen neulekelejä! :D

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia. Yritän ehtiä mahdollisimman monesti Ateneumiin, tämä näyttely on kyllä nähtävä. Ostin esikoiselle noi cokis-pullot (keräilee hyllyyn) :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig