tiistai 22. lokakuuta 2013

Helsinki, rakastun sinuun joka kerta enemmän ja enemmän!

Ajattelin kertoa teille viikonlopustani muutamassa tulevassa postauksessa ja esittelen teille muutaman hyvän helsinkiläisen ravintolan. Viikonloppu meni todella nopeasti ja tällaisia hieman pidempiä viikonloppumatkoja voisi harrastaa useamminkin. Helsingissä on niin paljon nähtävää, että aina ei välttämättä tarvitse lähteä edes ulkomaille. Söimme hyvin joka päivä eri ravintoloissa, kävimme miniristeilyllä, Hietaniemen hautausmaalla, Ateneumissa, Kampin Kappelissa ja vietimme iltaa ihanan tunnelmallisissa loungeissa ja ravintoloissa.
Ajattelin jakaa Helsingin tunnelmat kahteen tai kolmeen eri postaukseen, jottei teille ihanille lukijoilleni iskisi kuvaähky :)



Stockalla nautin aina Kalifornian sushirullia.
 Kävimme lauantai-iltana ravintola Kappelissa ja saimme mukavalta tarjoilijalta drinkkilipun, koska olimme kuulema niin viihdyttävän hauska porukka :)
Nautimme Pekka Halosen menun, jossa jälkkärinä saimme liput Ateneumiin. Varsin hieno näyttely, mutta tästä lisää vielä tällä viikolla.


 Perjantai-iltana saavuimme Helsinkiin vasta puoli yhdentoista aikaan illalla ja nopean hotellihuoneen vastaanottamisen jälkeen suuntasimme kaupungille etsimään sopivaa ruokapaikkaa. Koska olimme liikkeellä kovin myöhään, niin onneksemme saimme vielä ruokaa vielä Amarillosta. Vietimme samalla nimppareitani.


Viskiöljyllä siveltyjä maissintähki ja mansikkamargarita.


Pääruuaksi Garlic Chickeniä, namskis!



Jälkkäriksi jäätelöä!


Pieni iltakävely Helsingin keskustassa teki hyvää, koska takana oli pitkä automatka.



Yövyimme Scandic Simonkentässä, joka on yksi hotellisuosikeistani Helsingissä. Olen yöpynyt aikaisemmin Scandic Marskissa, Sokos hotel Vaakunassa, Sokos hotel Tornissa, Klaus K:ssa ja Seurahuoneella. Scandic Simonkenttä on varsin uusi hotelli ja hyvällä paikalla. Otimme hotellihuoneen  näköalalla ja siitä hyvästä saimme kuunnella The Tiger-yökerhon bileitä aamun pikkutunneille saakka. Mutta olimme sen verran väsyneitä matkaajia, että uni maistui erittäin hyvin mankeloiduissa lakanoissa.



Kampin torilla oli viikonloppuna ranskalaiset markkinat. Markkinoilla oli myynnissä toinen toistaan herkullisempia ateriatarpeita ja herkkuja.



 Scandic Simonkentän ala-aula oli todella kaunis!


Scandic Simonkentässä oli erittäin ystävällinen henkilökunta, siisti yleisilme, viihtyisät yleistilat ja hyvä aamiainen.



Kävimme päiväristeilyllä Tallinnassa. Matkasimme Tallinnaan Superstarilla. Laiva oli minulle aivan uusi tuttavuus, koska aikaisemmin olen matkannut Tallinnaan Silja Europalla ja lentokoneella.



Kuohuvaa fiinisti muovimukista :D




Onneksi valitsin päiväkäyttöön DC:n tennarit, koska vuosien matkailukokemuksella voin suositella päiväkäyttöön hyvin jalkaystävällisiä kenkiä. Iltaisin sujautin jalkaani korkkarit mutta päivisin pidin jaloissani tennareita.




Päivämatka Tallinnaan oli siisti, eikä joukossa onneksemme näkynyt kovin juopuneita kanssamatkustajia.



Sää oli kovin sateinen Tallinnassa mutta Helsingissä oli mitä ihanin sää. Ei lunta, ei jäätä ja kaunis pilvetön sinitaivas!


Tallinnan laivalta keräämilläni tarroilla ostin tällaisen Oiva Toikan Iittalalle suunnitteleman Kastehelmi kakkuvadin. Sain sen nyt puoleen hintaan, joten senkin takia ostin tämän ihanuuden. Tälle tulee olemaan käyttöä.




Kävimme matkan aikana syömässä neljässä eri ravintolassa, siitä enemmän huomenissa.


Palaan huomenna ostoksiin joita tarttui mukaani laivalta ja Helsingistä. Sen verran voin valoittaa ostoksistani, että onnistuin olemaan ostamatta yhtään vaatetta. Mutta huomenna matkakertomus jatkuu ostosten, ravintoloiden ja illanvieton osalta :)


Halauksin,


SHARE:

3 kommenttia

  1. Kauniita kuvia, voi että kun tekisi mieli päästä edes pienelle matkalle! Iloista päivää :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanalta kuulostaa teidän reissu. Ja totta tosiaan, hotellin aula on kaunis. Persoonallisesti sisutettu, siitä plussaa!

    VastaaPoista
  3. Kivalta näyttää ja kuullostaa. Itse käytän aina kuin mahdollista Tallinkia, koska ne eivät ole bilelaivoja.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig