perjantai 4. lokakuuta 2013

Rintasyövän arvet – Valokuvaaja David Jay näyttää syövästä selvinneiden naisten kauneuden

 Roosa nauha -keräys auttaa rintasyöpään sairastuneita ja heidän läheisiään tänään ja tulevaisuudessa, sekä lisää tietoisuutta rintasyövän ehkäisyn mahdollisuuksista. Lahjoitusvaroilla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta sekä sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa maksutonta neuvontaa. Jokainen lahjoitus auttaa. Klik!

 "Noin joka kahdeksas nainen sairastuu rintasyöpään.
Tarkkoja syitä syövän alkamiselle ei tiedetä. Suomessa todettiin vuonna 2011 lähemmäs 5000 uutta rintasyöpätapausta. Riski sairastua kasvaa ikävuoden 25 jälkeen. Miehillä rintasyöpä on harvinaisempi; Suomessa tapauksia todetaan noin 17 vuodessa.
Suomessa lähemmäs 90 % syöpään sairastuneista on elossa vielä viiden vuoden jälkeen sairauden toteamisesta. Mitä nopeammin syöpä huomataan, sitä paremmat mahdollisuudet siitä on selvitä.
Amerikkalainen valokuvaaja David Jay on kuvannut The SCAR -projektissaan 18-35-vuotiaita rintasyöpää sairastaneita naisia, joilta on hoitotoimenpiteenä poistettu joko koko rinta tai osa siitä.
Rinnan tai rintojen poistaminen vaikuttaa koko naisen identiteettiin, seksuaalisuuteen, omakuvaan, feminiinisyyteen. Projektin tarkoitus on lisätä tietoa rintasyövästä ja rohkaista syövästä selvinneitä naisia löytämään jälleen oman kehonsa kauneus ja ainutlaatuisuus – arvista huolimatta."









Lähde: David Jay – The SCAR Project
Kuvaajan projektia voi seurata osoitteissa:

Tuetaan yhdessä sairastuneita ja tehdään huomisesta parempi :)

SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi kuinka nämä kuvat pysäyttävät. Saavat kyyneleet silmiin. Tämä on niin tärkeä asia, tutkikaa ihanat naiset rintanne! Ja käykää tutkimuksissa, jos on pienintäkään epäilystä tai vaikkei olisikaan! Itse olen käynyt 30-vuotiaasta alkaen kahden vuoden välein mammografiassa ja ultrassa, riskiryhmään kuulumisen takia.

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia ja rohkeita naisia!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig