keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Herkkuja ja haastetta!

Olen potenut pitkään kaavan kautta otsaonteloon mennyttä poskiontelontulehdusta. Töissä jaksaa olla just kuusi tuntia, niin että välitunnilla ottaa lukua luokan lattialla. Selitin oppilailleni tilanteeni ja he ymmärsivät, että ope on taudin takia hieman väsynyt. Kotiin tultua menen suoraan päikkäreille. Pahinta on se, kun ei voi nukkua täysin vaakatasossa, koska poskionteloon ja otsaan tulee kamalan kova paine. Siksi on pakko nukkua puoli-istuvassa asennossa. Toivon mukaan antibioottikuuri auttaa eikä enää toiste tarvitsisi mennä punkteeraukseen. Punkteeraus on aina inhottava toimenpide vaikka asialla olisikin asiansa osaava lääkäri. Puudutuspiikit, kun menevät tajunnasta läpi, yökköä ja ällöä! Vuosi sitten kävin poskiontelojen tähystyksessä, jossa sieraimistani tungettiin sisään pieni kamera. Se olotila oli niin karmaiseva, että kaularangan välilevynpullistuman leikkauskin oli piece of cake!





 Leivoin viikonloppuna herkullista suklaapähkinäkakkua, joka on todella helppo tekoinen ja oikein herkullinen jälkkäri. Tämä onnistuu vaikka perheen pienimmiltäkin leipureilta.


 Suklaapähkinäherkut
       100g  margariini
 ½ dl sokeria
    4 rkl hunajaa
        2 kananmunaa
                  2 dl suolapähkinöitä
                        170 g tummaa suklaata
                   2½ dl vehnäjauhoja
              2 tl leivinjauhetta



1. Rouhi suklaa isolla veitsellä. 2. Vaahdota sokeri, margariini ja hunaja. Lisää vaahtoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon suklaarouhe ja suolapähkinät. 3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.  4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun n.25x 25 cm:n vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa n.20 min.
5. Leikkaa jäähtyneenä pieniksi palasiksi. Halutessasi voit päällystää piirakan ennen paloittelua sulatetulla suklaalla.


Sain ihanalta Nonnalta Pearly White-blogista kivan haasteen.

KOTILA -blogin UUSI KUVAKULMA -haaste on seuraavanlainen:

- Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.
- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin (kotilablogi.blogspot.fi).
- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.
- Have fun!






Laitan tähän muutaman uuden kuvakulman. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa on olohuoneemme tv-tasolla oleva Pentikin hopeapuu. Ostin puun kolme vuotta sitten ja se on edelleen yksi lempparisisustustavaroistani. Olohuoneen ja käytävän erottaa puoliseinä, jonka päälle olen laittanut apteekin vanhoja pulloja. Kolmas kuva on keittiön nurkkauksesta, jossa kunniapaikalla on Ultra Bran valokuva nimmarein. Tälle taululle aion hankkia hienommat kehykset. Neljäs ja viides kuva ovat olohuoneesta. Jokainen meistä tarvitsee elämäänsä enkeleitä ja alla oleva taulu on maalattu jaloilla eli taitelija on ollut kädetön. Taulu on todella vanha, maalattu 1940-luvulla.

Haastan seuraavat ihanat blogit:


Jos et ole vielä saanut tätä haastetta, niin nappaa tästä se matkaasi :)


Tie on jäässä, mutta puiden oksilla on
valoa,
joka lohkeaa, kilahtaen kuin jää,
pienet peilit taittavat äänen tuhannesti,
ja lintujen sirottamat laulut puhkeavat
paljailla oksilla;
jos nyt on ilta, soisin sen kestävän aina.
Eeva-Liisa Manner

Halauksin kohti keskiviikkoa,


SHARE:

6 kommenttia

  1. Kiitos Satu kivasta haasteesta :) Olen tämän jossakin vaiheessa toteuttanutkin, mutta eiköhän niitä uusia kuvakulmia löydy meiltä vielä lisääkin. Voisin kyllä koittaa tehdä tämän uudestaankin, ihanaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä hurjasti! :-) <3

    Oi kuinka pahalta tautisi kuulostaa, nyt toivotaan että antibiotti auttaa pian!! <3

    VastaaPoista
  3. Pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
  4. Tuo Pentikin puu on ihana! Ja sitä tosiaan voi itse myös somistaa aina uudelleen mielen mukaan. Itselläni ei puuta ole, mutta kummitytön luona kyläillessä sitä aina ihastelen. Koitahan toipua :).

    VastaaPoista
  5. Kiitos hauskasta haasteesta! Ja nam miten ihanan kuuloista herkkua! :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun jätit mulle linkin blogiini, niin saan postattua sen lukijoideni iloksi :) Mukavaa viikkoa ja toivottavasti sun olo on jo parempi!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig