perjantai 8. marraskuuta 2013

Minun matkakarttani-haaste ♡




Sain tosi kivan haasteen Karkkipurkki ja Dream In Color-blogeista, kiitos! :) Tämä oli niin hauska, että halusin toteuttaa tämän samantien :) Yhdyn monessa matkailuun liittyvässä asiassa Karkkipurkki-blogin pitäjän kanssa.

Haasteen idea on yksinkertainen:

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä boggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa. http://casavolmari.blogspot.fi/

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.
Rrrrakastan matkustelua! Jos saisin valita, matkusteluun olisi sopiva määrä vuodessa vähintään neljä kertaa, miksei enemmänkin. Ainoa rajoittava tekijä on pankkitilin saldo. Opettajan ammatissa näitä lomia on suht hyvin, mutta ainut ikävä juttu on köyhyys :D Olen oppinut vuosien varrella sen, että varaan lennot ja hotellit erikseen, koska silloin voin matkata useammin. Lähden harvoin shoppailulomalle vaan lomaillessani nähtävyydet ja itse lomailu ovat tärkeimpiä asioita.


Olen käynyt 25 maassa ja jos maita on olemassa lähemmäs 200, niin onhan tässä vielä kierrettävää! :D


Matkailussa raha ei mene koskaan hukkaan. Tykkään kaupunki- ja rantalomista, lyhyet lennot mahdollistavat nopeatkin reissut ja extrana vielä sama valuutta monessa maassa :)
Vaikka Eurooppaakin on vielä valloittamatta, monet kivat kohteet käymättä, niin silti mä haluan nähdä kaiken, jokaisen mantereen! Laskin joskus matkakertani ja olen matkannut reilusti yli 40 kertaa elämässäni ulkomaille.



Siinä missä Aasian kohteet ovat olleet jo pitkään pinnalla, ei Aasia kuulu kuitenkaan oman matkalistani kärkipäähän. Tai sanotaanko, että jos sinne ilmaisen matkan saisin, niin istuisin varmaan jo lentokoneessa, mutta oman listani kärjessä ovat kuitenkin ihan muut kohteet.

Amerikka on ollut haavelistalla, pitkään! Olen käynyt Meksikossa ja silloin teimme välilaskun Pohjois-Amerikan Maineen. 


Ollessani lapsi matkustelimme perheeni kesken 2-3 kertaa vuodessa ulkomailla. Yleensä kohteena oli rantaloma, mutta aikuisiällä olen alkanut suosimaan kaupunkilomakohteita. Matkasin ensi kerran ulkomaille neljän vanhana. Matkailu lapsuudesta lähtien on tuonut hienoa ja ainutlaatuista pääomaa aikuisuutta varten. Matkailusta on jäänyt ihania yhteisiä muistoja ja paljon uusia kokemuksia elämänvarrelle. Perheeni saattoi varata äkkilähdön ja sitten vaan oltiin koulusta pois ja opiskeltiin kouluasiat matkalla. Ja itseasiassa koulukin sujui paremmin, kun sai viettää hieman extralomaa :) Emme matkailleet paljoakaan laivoilla vaan suuntasimme useimmiten aurinko/rantalomille. Olen siis saanut matkakärpäsen piston  jo lapsuudessa.

Haluaisin matkata Japaniin, Amerikkaan ( länsirannikolle), Singaporeen, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Ja ja ja...Euroopassakin on vielä käymättä paljon hienoja kaupunkeja ja maita.
Jos joku matka- tai lentoyhtiö kaipaa Mystery Travelleria palveluitaan testaamaan, niin mä oon sellaiseen duuniin niin valmis! Ois aika huikeeta, jos jossain vaiheessa elämää voisi asua ulkomailla ja työskennellä myöskin kyseisessä kohteessa.


Rhodos on yksi lemppareistani, jos puhutaan aurinkolomasta. Olen käynyt Rhodoksella 6 kertaa.


Huikein luokkaretki suuntautuu 9.luokan oppilaideni kanssa keväällä 2005 Lontooseen. Olimme Bayswater -alueella hotellissa, joka alueena oli todella siisti ja varsin korkeatasoinen. Italian Rooma on ollut hieno kokemus samoin kuin Vatikaanikin sen pienuudessaan. Monacon on todella hieno, siitä ei sen enempää. Kuka nyt sanoisi Monacoa kamalaksi? :D Sveitsin Zurich on myös hieno kaupunki. Lentolakko pamahti tulla päivää ennen kotiin paluuta. Onneksi tuli aikanaan opiskeltua saksaa, kun virkailija ei ollut innokas englannin puhuja. Päästiin lopulta monen mutkan kautta onnellisesti etuajassa Suomeen.






Kreikan kohteissa olen käynyt Rhodoksella, Ateenassa,Kyproksella, Kreetalla ja Kos. Espanjan käydyt kohteet ovat Gran Canaria, Teneriffa, Benidorm, Costa del Sol, Benalmadena, Mallorca ja Torremolinos. Englannissa Lontoossa, Väli-Amerikassa Meksikossa, Euroopassa todella monessa maassa. En jaksa luetella kaikki maita, mutta voitte katsoa matkaamani maat kartasta :)


Kävin ensimmäisen kerran Tallinnassa vasta syksyllä 2011 :D



Elokuussa ihastuin Kööpenhaminaan ja sen monipuolisiin nähtävyyksiin.


Kaikki maat ja kaupungit, joissa olen päässyt käymään ovat omalla tavalla hienoja. Ainut matkailumaa, josta en hirmuisesti pidä on Turkki. En yleensäkään tykkää valmismatkoista, jossa on bussilastillinen jos toinenkin suomalaisia. Varaamme usein lennot ja hotellit erikseen. Mutta jos Turkista täytyy mainita jokin hyvä paikka, niin sellainen on Antalya. Alanyasta emme tykänneet. Side ja Marmaris eivät myöskään olleet muuta kuin turistipesäkkeitä.




Haluaisin joskus käydä Pietarissa, risteilyllä.  Ja seuraavan, kun vierailen Tukhomassa haluan ehdottomasti visiteerata Abba-museossa.


Olen löytänyt laivamatkailun vasta viimeisen parin vuoden aikana. Laivamatkaillessa varaamme usein hyvän hytin, koska en viihdy teinidiskossa parin promillen humalassa olevien ihmisten kanssa :D Laivamatkaillessa emme koskaan mene buffetiin vaan suuntaamme ala carteen.



Matkailu ystävien kanssa luo ihania muistoja ja matkaillessa tulee vieteettyä myös laatuaikaa ystävien kanssa. Olen krooninen säästäjä matkaa varten. Aina on suunnitteilla jokin matka ja jos mieheni ei pääse reissukaveriksi niin usein veljeni lähtee reissaamaan kanssani.



Matkailuun kuuluu aina suurena osana hyvä ruoka ja juoma.



Baltian maat ovat edullisia ja varsin kauniita matkakohteita. Riiassa voi viettää myös rantalomaa, jos valitsee kohteeksi Jurmalan. Baltian maissa saa edullisesti asua neljän ja viiden tähden hotelleissa.


Elämäni kamalin matka oli jouluna 2011 vietetty aika Riiassa. Isäni kuoli yllättäen sydänkohtaukseen päivää ennen matkalle lähtöä. Mutta teimme matkan kuitenkin, koska kotiin jääminen ei olisi tuonut enää isääni takaisin. Tuosta matkasta en muista paljoakaan, olin niin shokissa tapahtuneesta.


Nykyään haluan jouluna pois Suomesta, koska se muistuttaa surunjuhlasta. Ulkomailla saa oikeasti levätä, uida, syödä hyvin ja viettää kiireetöntä aikaa. Ei ole lahja- ja ruokahössötystä. Useimmiten matkatessa en ole tehnyt ostoslistoja vaan nautin paikallisista nähtävyyksistä ja ruuasta. Jos jotain ostettavaa löytyy niin se on lisäextraa, mutta en harrasta ulkomailla matkaillessa kaupoissa ravaamista.


Olen käynyt Ruotsissa vain neljä kertaa elämäni aikana, aina tulee matkattua merta edemmäs. Norjassa olen käynyt vain kerran. Siellä voisikin käydä ensi vuonna :)


Jos yövytte Hotel Hiltonissa useamman yön, niin suosittelen ottamaan Executive-huoneen, koska se sisältää pääsyn loungeen, jossa on tarjolla ruuat ja juomat. Saat syödä ja juoda niin paljon kuin haluat ja loungessa ei ole koskaan tungosta. Sinne pääsevät vain loungen asiakkaat.


Jouluksi matkaamme Varsovaan ja näkymä Hiltonista näyttää tältä (kuva alla)! Olimme Varsovassa Hotel Hiltonissa myös viime jouluna ja kokemus oli hieno. Vietimme sitä edellisen joulun Riiassa. Panostamme matkoillamme usein hyviin hotelleihin, koska matkailun mauste ovat nähtävyydet, hyvä ruoka ja hyvä hotellihuone. Varaamamme joulun matka on 4½ päivää pitkä ja maksoi Finnairin lentoineen, Hilton hotelleineen ja all inclusive-palveluineen 300e per henkilöltä. Tällä hinnalla ei vietetä melkein viittä päivää etenkään joulun aikaan Suomen kylpylöissä. Mutta salaisuutena onkin se, että jos haluat jouluna matkalle, niin varaa matka mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Me varasimme matkan jo kuukausi sitten, lokakuun alussa. Tällä hetkellä sama matka maksaa jo 650e per henkilö. Aika huiman paljon enemmän, liikaa!



Seuraavaksi haluaisin nähdä matkakartat näiltä blogeilta:



Ja muutkin saa toki tästä haasteen napata itselleen! :)

Tuliko teille kysymyksiä mieleenne? :)

Rentoa viikonloppua kaikille!


SHARE:

6 kommenttia

  1. Tämähän oli jännä haaste, menee hetki miettiessä missä kaikissa paikoissa sitä onkaan matkustellut :)
    Kiitos Satu, mukavaa perjantaita <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta, ihania kuvia ja kivat vertailut eri maiden kesken.

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Kiitos kaunis erittäin mielenkiintoisesta haasteesta, jonka toteutan ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
  4. Rhodos on ihana, itse olen käynyt kaksi kertaa. Mielestäni mainettaan parempi!

    VastaaPoista
  5. Hauska haaste ! Kiva oli lukea sinun matkakokemuksiasi ja ajatuksiasi matkailusta. Toteutan toki haasteen :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig