sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Muodonmuutos 1979-2013

Vuosi 1979

Koska lapsuuteni ja nuoruuteni oli täynnä rakkautta haluan esitellä teille hieman kotialbumiani. Tarkoituksena on huomata vuosien varrella käyty muutos niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Rakkain kuva, jonka omistan on ylläoleva kuva isästä ja minusta. Voitte "ihailla" muotia eri vuosina, niin vaate- kuin hiusmuotiakin :D

Elämäänsä tottumuksiaan voi muuttaa, jos sitä haluaa. Muutoksen tekee vaikka ihan tavallisena sunnuntaina eikö odota maanantaihin. Elämä on valintoja ja kasvua. On ollut hienoa huomata, että elämä on muokannut minusta itsevarmemman ja määrätietoisen. Tiedän mitä haluan ja toimin sen mukaisesti. Kunnioita elämääni ja toisten elämää. Olen nöyrä mutten nöyristele. Olen kiitollinen mutten kiitollisuudenvelassa. Haluan kiittää ihania lapsuuden- ja nuoruudenaikaisia ystäviäni siitä, että minulla oli aina kavereita eikä minua koskaan kiusattu. Harrastin lapsuudessani kilpauintia, SM-tasolla. 7 pitkää vuotta, mutta niin antoisia. Perjantai-iltana en notkunut kaupungilla vaan treenasin. Olen hyvästä ja rakastavasta lapsuudestani kiitollinen vanhemmilleni ja pikkuveljelleni :)

Rakastavaa ja aidosti välittävää lapsuutta ei osteta rahalla. Se on lahja, hieno lahja elämältä. Pahinta on jos ihminen pyytelee anteeksi olemassaoloaan. Jokaisella meillä on omat lahjakkuutemme ja elämämme on arvokas vaikka välillä tiellemme onkin viskottu ohdakkeita. Tämä postaus voisi olla myös haasteenomainen eli olisi kiva nähdä myös Sinun muodonmuutoksesi vuosien varrelta!

1-vuotis kuva

2 vuoden vanhana pulkkamäessä kotipihalla.

Olin hyvin kerkeävä jo lapsena :D Äitini siivosi ja itse olin päikkäreillä pinnasängyssä. Tomerana tyttönä olin kiivennyt itse pinnasaängystä, äiti oli juuri luutunnut lattiat ja kops, kaaduin ja löin pääni telkkarin kulmaan. Sitten oli lähdetty lääkäriin tikkauttamaan päätäni, koska sieltä oli tullut aikalailla verta.

Kummitädin luona kylässä vuonna 1981


Ensimmäinen joulu, 1980.

Toinen joulu, 1981


Joulupukin sylissä vuosina 1983 ja 1985.



Melkein 5-vuotias.



Trullina pääsiäisenä, olisikohan vuosi 1983 tai 1984.  Äitini meni ostamaan itselleen kenkiä, niin minä jo silloin kenkäfriikki bongasin hienot korkkarit ja vaadin isääni ostamaan ne itselleni. Iskä osti ja näillä olikin sitten hyvä kävellä mm. perunapellolla :D


Telttaretkellä Ruotsissa 1980-luvun alkupuolella.

Norjassa 1983

Matkasimme perheeni kanssa paljon, kävimme ulkomailla 2-4 kertaa vuodessa.



Ekaluokan, kolmannen ja neljännen luokkien kuvat. Huomatkaa letit!


Mummolassa 1988 ja ihana Kalle-kissa, joka eli 20-vuotiaaksi. Tällaisissa vaatteissa oltiin koulussa, mutta tänä päivänä tällainen pukeutuminen alakoulussa ei kävisi päinsä. Tyyli on muuttunut. Oli se vaan ihanaa aikaa.

Kekäleen muotia 1988 ja 1989. Ihkauusi toppapuku :D

Viidennen luokan kuva, ihme hiuskahva päässä :D Tästä kuvasta tulee mieleeni taitelija, joka ei niin välitä miltä näyttää. Nykypäivänä tämän ikäiset friidut kulkevat koulussa hiuslakkapullo ja suoristusrauta kätösissään. Päällä äitini neulomapaita kera nahkatehostein.

Minulla ei ollut koskaan ns. murrosikää, sain purkaa angstini rankkoihin uintitreeneihin.


Seiskaluokalla, vuonna 1992

Vuosi 97, 18 vee. Huomatkaa aika rentopukeutuminen :D Lukioaika oli hyvin rentoa eikä elämässä stressattu turhia.

Vuosi 1999, 20vee. Sain yhtenä päivänä päähäni lukiossa ollessa, että haluan mustat hiukseni blondeiksi. En mennyt kampaajalle vaan ystävättäreni blondasi kutrini :D Kamalaa, niistähän tuli alkuun porkkanan väriset. Viihdyin blondina 3 vuotta.

Hiuslisäke, aaargh :D Sitä oli niin kaikkitietävä ja olevinaan hieno.

Vanhojentanssit vuonna 1997.


Lakkiaiskuvat, kevät 1999.

Vuosi 2000. Luovuin vaaleista hiuksistani, koska ne olivat todella huonokuntoiset. Päätin vaan yksi päivä Rodoksella, että haluan lyhyet ja punaiset hiukset. Alla oleva kuva on vuodelta 2002.


Vuosi 2002. Näissä hiuksissa viihdyin 2 vuotta. Sen jälkeen muutuin brunetiksi ja kokeilin nuudeli- ja tarrapidennyksiä. Laihduin vuonna 2007 kahdessa kuukaudessa noin parikymmentä kiloa ja siitä lähtien olen joutunut käyttämään sinettipidennyksiä, koska omat hiukseni ovat todella ohuet.


Vuosi 2008. Who do you think you are?

Noloa. Kaverin kanssa tanssaamassa. Vuosi 2008.
Pukeutumistyyli on muuttunut elämänkokemuksen ja yleensäkin elämänmyötä. Enää en pukisi samanlaisia vaatteita päälleni kuin kymmenen vuotta sitten. Ajatukset, elämänarvot sekä elämäntyyli ovat muuttuneet ajansaatossa. Elämä on tuonut varmuutta ja kypsyyttä. Hyvä niin :)

Kesä 2011

Tällainen on tyyli, josta tykkään nykyisin.


Klassisempi ja aikuisempi tyyli on astunut esiin vuosien varrella :)

On tärkeää tiedostaa hyvänolon lähteet ja olla sellainen kuin haluaa, ei sellainen kuin joku taho tahtoo sinun olevan.

Illalla suuntaan työkamun luo PartyLite-kutsuille. Sieltä en aio hankkia muuta kuin niitä kauniita tuikkuja kaikissa ihanissa väreissä!



SHARE:

5 kommenttia

  1. Ihana! Mun on varmaan pakko tehdä samantyylinen postaus jossain vaiheessa, jos sinua ei haittaa? Katselin just eilen vanhoja valokuvia ja mietin, että pitäisi alkaa skannailemaan niitä koneelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, se on vaan mahtavaa jos inspiroiduit postauksestani :)

      Poista
  2. Ihana postaus <3 Ensinmäinen kuva on suloinen ja noitakuva superhauska. Ylioppilaskuvasta en olisi sinua tunnistanut ja täytyy todeta että sinulle sopivat tummat hiukset paljon paremmin :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig