keskiviikko 18. joulukuuta 2013

18.luukku

Vettä sataa, liukkaat tiet, joulufiilis? Eikös nyt ole syksy? Ainakin säiden puolesta voisi näin luulla! Säätiedotusta tarkasteltuani tulin siihen tulokseen, että emme olisi viettäneet kovin valkoista joulua Suomessakaan. Onneksi on IceBugit, jotka pelastavat tilanteen, ei tarvitse ainakaan liukastella. Keskustelin työkaverini kanssa siitä kuinka pimeää ulkona on koko ajan, päivä ei valkene ollenkaan. Rasittavaa. Tekisi niin hyvää nähdä aurinko ja nauttia sen säteistä iholla. Tänään joulukalenterissa keskitytään kodin joulufiiliksen kohottamiseen ja muutaman nostalgisen jouluherkun valmistamiseen. 

Tosin joulufiilistä eikä joulustressiäkään ole, mutta muut asiat stressaavat sitäkin enemmän.  Mutta ensi vuonna on puhaltamassa suuret muutoksen tuulet. Elämässä asettuu uomiinsa? Elämässämme tulee kääntymään uusi sivu. Uudistus on vaikeaa ainakin ajatuksentasolla, mutta väistämätöntä. Ja toivon, että se tuuli on lempeä ja hyviä vaihtoehtoja tuova tuulonen. Ainahan uusi jännittää, mutta jollei luovu vanhasta asiasta, ei voi saada uutta tilalle. Haikeaa, mutta lopulta hyvää tuova muutos. Ainakin haluan uskoa näin.



Kodin Kuvalehdessä kerrottiin viime vuonna vinkkejä jouluisen tuoksun luomiseksi kotiin. Heitä pussillinen glögimaustetta lattialle ja imuroi se. Imuri levittää sen tuoksun ympäri asuntoa. Toimii! Erilaisia mausteyhdstelmiäkin voi toki käyttää oman maun mukaan. Muun muassa neilikkaa ja kaneliakin voi laittaa kokonaisina esille, samoin aromikkaita hedelmiä, kuten appelsiineja ja mandariineja. Sitten niitä pitää aina vähän hieraista ohikulkiessa, jotta joulun tuoksu irtoaa niistä paremmin.

Tai jos laittaa kardemummaa uunipellille ja pellin uuniin hetkeksi, ah mikä pullan tuoksu! Niin,  ja jos sattuu pitämään kardemumman tuoksusta ;) Joskus paistan pienen määrän pipareita vain sen takia, että saan kotiin hyvän tuoksun.Tämä on helppo toteuttaa myös kiireisinä päivinä. Antaa uunin toteuttaa ihanat tuoksut ja samalla mielikin rauhoittuu päivän tohinoista, kun kotona leijailee joulun tuoksu.


Ajattelin koota tämän päivän kalenteriin myös muutaman jouluisen valokuvan tältä ja viime joululta.


Karkkikepit ovat herkullinen yhdistelmä yhdessä kermavaahtokaakaon kanssa.


  
Tänään tehdään lumiukkosoppaa. Se on oivalahja niin koulukamuille, pikkujouluun tai opellekin :) Tarvitset piparminttutankoja, kaakao annospusseja, vaahtokarkkeja ja irtokarkkihyllyn toffeepalloista voit tehdä  "Pakastekuivattuja lumipalloja"-pussin. Sitten yhdistät kaikki ainekset sopivan kokoiseen minigrip-pussiin.  Tai sitten voit tehdä Pinterestistä löytämäni kuvankaltaisen lumiukkosoppa purnukan. Sokeria, kaakaota, vaahtokarkkeja, karkkikeppejä murusina ja lakritsimurusia. Helppo ja edullinen lahja, joka tulee käytettyä varmasti!


Lumiukkosopasta on olemassa myös aikuisten vaihtoehto. Kaakaota, vaahtokarkkeja ja Baileyspullo.


Tämän päivän toisena vinkkinä on jouluisen nostalgiset tikkuomenat!
Tässä ihana talviherkku josta saa suun makeaksi ja samalla hieman vitamiineja. Tikkujen sijaan halusin käyttää pitkiä kanelitankoja, niistä kun tulee niin ihana tuoksu. Hiukan vaatii kärsivällisyyttä, että jaksaa odottaa seoksen karamellisoitumista.Nämä omenat eivät ole kovinkaan herkullisen näköisiä, mutta sitäkin herkullisempia.


Tikkuomput
Tarvitset:
4-6 kaunista pientä omenaa
1 dl vettä
2,5 dl sokeria
  1dl siirappia
puutikkuja

Koristeluun mantelirouhetta, mariannerouhetta, kookoshiutaleita tai raesokeria.
Kuumenna vesi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita silloin tällöin. Lisää siirappi ja keitä seosta kunnes se karamellisoituu.
Pese ja hankaa omenat kuiviksi. Pistele tikut omenien läpi.
Kasta puutikku seokseen. Jos se kovettuu, on se kuorrutusvalmista.
Kääntele tikkuomenat yksitellen kuumassa karamelliseoksessa.

Pyörittele omenoita mantelirouheessa tai sokerissa ennen kuin ne hyytyvät ja anna jäähtyä leivinpaperilla.


 Kuta pienempi olet itse, sitä joulumpi tulee. 
-Tove Jansson-






 Ei sillä niin suurta merkitys, mitä syö joulun ja
uuden vuoden välillä, vaan mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä.
-Vanhasanonta-


 Stressivapaata keskiviikkoa kaikille!


SHARE:

5 kommenttia

  1. Ihania jouluisia kuvia, tonttu lampun päällä on valloittava :) Kivoja tuoksu ideoita !

    VastaaPoista
  2. Tuo aikuisten lumiukkosoppa näyttää hyvältä :) Minä olen kesällä suihkauttanut raikkaan tuoksuista hajuvettä pumpuliin ja imuroinnut sitten sen pumpulin, toimii myös. Ihanaa, enää kolme työpäivää ennen pientä joululomaa.

    VastaaPoista
  3. Voi että, kuinka ihania ja kivoja jouluideoita! Kuin myös kivoja kuvia. Niitä kun katselee, niin ei haittaa yhtään ulkona vihertävä nurmikko tai pimeys. Kuvista tuli hyvä mieli.

    VastaaPoista
  4. Mulle tuo aikuisten lahja kiitos! ;p

    VastaaPoista
  5. Iloista päivää, voi nam kun näytti hyvältä tuo kaakaojuoma :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig