torstai 5. joulukuuta 2013

5.luukku & LivBox


Täällä on tarkastettu kokeita, niitä on ollut sumaksi saakka. Mutta itsepähän ole kokeet pitänyt ja jättänyt ne viime tippaan, ei auta valittaa :D Tänään juhlitaan töissä itsenäisyyspäivää, ravataan kaupassa ruokaostoksilla, kylätellään, leivotaan, levätään ja kirjoitellaan blogeja. Ensi viikolla oppilaat ovat työelämään tutustumisviikolla, joten open tehtävä on kiertää työpaikkoja. Ajattelin tarjota perjantaina jouluruuan, koska emme ole jouluna Suomessa. Joten itsenäisyyspäivänä meillä herkutellaan jouluherkuilla, namskis! Mulle on tullut kummallinen päähänpinttymä varaston läpikäymisestä, joten viikonlopun aikana aion tutustua varastomme sisältöön oikein ajan kanssa, Tiedä taas mitä unohdettuja aarteita sieltä löytääkään :D Jännää!


Olen saanut jo aika hyvin paketoitua melkein kaikki joululahjat ja kisustammekin on ollut apua tässä puuhassa :)


Tässäpä pari jouluista herkkuvinkkiä tämän päivän joulukalenteriin :)


Suklaa-omenamarmeladipiparit

 2 dl siirappia 2 dl sokeria 250 g margariinia tai voita 4 tl kanelia 3 tl inkivääriä 2 tl neilikkaa 2 tl soodaa 10 dl vehnäjauhoja 

Koristeluun tarvotset sulatettua suklaata ja omenamarmeladia

 1. Mittaa siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilaan ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.
2. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhot siivilöiden siirappiseokseen.
3. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
4. Pakkaa taikina muovipussiin tai kelmuun ja anna sen tekeytyä seuraavaan päivään.
5. Jaa taikina neljään osaan ja kaaviloi pala kerrallaan. Ota muotilla haluamasi kuviot taikinalevystä. Paista pipareita uunin keskiritilätasolla 180 asteessa 8–10 minuuttia. Vahdi pipareita teräväreunaiset kuviot kärähtävät helposti. 

Anna pipareiden jäähtyä ja päällystä ne sen jälkeen omenamarmeladilla ja kasta suklaaseen. Ripottele päälle hasseloähkinärouhetta ja kuivattuja hedelmiä. Anna jäähtyä.

Sain yhdeltä yhteistyökumppanilta mukavan yhteydenoton, järjestämme jouluisen arvonnan :)
Siitä lisää ensi viikolla!


Koulullamme on tänään itsenäisyyspäivänjuhla, jossa sivistysjohtaja kättelee oppilaat. Koulumme orkesteri soittaa kauniita suomalaisia kappaleita ja juhlan juontajat lukevat oppilaidemme ajatuksia itsenäisyydestä. Olen koulumme juhlatiimissä ja olenkin tämän päivän ajan ns.juhlan äiti, joka huolehtii kaikesta mahdollisesta juhlaan liittyvästä.
Pukeutumiskoodina oli siisti pukeutuminen ja asustuksessa voi olla sinisristilippumme värit. 
Pukeudun mustaan uuteen kotelomekkoon ja puen päälleni siniset sukkahousut ja helmikorvikset. Näin pukeutumisessani on ripaus suomen lipun värejä.


Innostuin toissa iltana leipomaan ja tein suklaata, johon laitoin kuivattujahedelmiä ja pähkinöitä.

Herkullinen joulusuklaa

Sulatin mikrossa pienen levyn tummaa suklaata ja kaadoin suklaan voipaperilla vuoratulle pienelle lautaselle. Ripottelen pinnalle pähkinöitä, kuivattujahedelmiä ja valkosuklaata. Paketoin tämän suklaalevyn kauniisti sellofaaniin ja viemme sen huomenna mieheni mummolle.


Oletteko tehneet itse suklaata? Olisiko teillä antaa jokin hyvä ohje?



Mikä on herkuista herkuin jouluherkkunne?

Suklaa sopii hyvin myös kotitekoisiin kasvohoitoihin.
Suklaan rasvapitoisuus pehmittää kuivemmankin ihon. Sulata tai lämmitä suklaata mikrossa, sivele kasvoille, mutta ei silmänympärysiholle. Kun suklaa on kovettunut, irrota se varovasti. Tämän jälkeen iho puhdistetaan vielä huolellisesti puhdistusmaidolla.


Eilen saapui myös joulukuun LivBox ja olin todella tyytyväinen sen sisältöön.



 Joko olette tilanneet oman LivBoxinne?


Pienet tuoksunäyteputelit ovat matkalla helppo kuljettaa mukana. Kynsikoruja minulla ei tule käytettyä, koska tiikerikuosi ei muutenkaan ole suosikkini.


Goldwellin suoristussuihke ja seerumi parantaa hiusten kestävyyttä ja auttaa suoristamaan hiukset helpommin.


Suklaalusikka oli kiva lisä. Tätä aion kokeilla heti illalla, kupponen kuumaa kaakaota, namskis!


Tilaukseni päättyy, mutta aion jatkaa tilausta vaikka muutakin rahanmenoa on tällä hetkellä. Tai josko pitäisi kuukauden taukoa?
  Saan ensi kuulla täyteen 60 pistettä, pisteitä joita saa kerrytettyä ystävien tilauksista ja kyselyistä. 60 pisteellä saa tilattua ilmaisen boksin. LivBox on kuin joululahja, jonka sisältö on aina yllätys :)


Tunnelmallista torstaita!


SHARE:

5 kommenttia

  1. On ollut kiva katsella, mitä noissa livboxeissa on. Kukapa ei kosmetiikasta tykkäisi. :) Naisten paheet...
    Pantterit ovat ihania ja noita tarrojahan voi käyttää askartelussakin, joten jos et käytä kynsiin, voi niitä toki muuhunkin tarkoitukseen kokeilla. Postissa katselin tuollaista herkkulusikkaa ja mietin, että idea on hauska. Vähän niinkuin lumiukkosoppa eri muodossa. :)
    -Viltsu-

    VastaaPoista
  2. Ihanaa viikonloppua ja Itsenäisyyspäivää! (ja tsemppiä niiden kokeiden kanssa) :)

    VastaaPoista
  3. Kivaa torstaita! Mietin juuri, että viikonlopun aikana olisi kivaa tehdä joulukarkkeja, nam! Saapas nähdä mitä keksitään :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa itsenäisyyspäivää. Taivaalliselta näyttävät nuo suklaa-omenamarmeladi piparit!

    VastaaPoista
  5. Tosi makeilta näyttää nuo piparit, voiko niitä syödä useemman kuin yhden? :D ja hauska, kun piparit on niiiiin perinteinen jouluherkku mut silti kaikilla on oma maailman paras pipariresepti, katoin et sun ohje on esim erilainen ku omani joka on eri ku kämppiksen jne :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig