torstai 30. tammikuuta 2014

Hyvää mieltä!

Olen kehittänyt viime vuosina itselleni ihan erityisen terapiamuodon. Leivonta kera hyvän ja leppoisan musiikin on parasta juuri silloin, kun olo on apea. Apeus saattaa yllättää keskellä viikkoa ja voi viedä mukanaan sekä pilata koko loppuviikon. Maanantait kaipaavat usein piristystä. On kiva odottaa maanantaita, kun sinne suunnittelee jotain todella kivaa tekemistä. Moni asia on asenteesta kiinni. Kun elät rakkaudessa ja luotat itseesi, olet rohkea ja valmis tekemään suuriakin tekoja ilman pelkoa. Vain tätä kautta voit oppia ja kasvaa. 


Itse asiassa monet kokevat maanantai ahdistusta jo sunnuntaina, ilmiö on kai melko yleinen. 
Sunnuntait ovat usein sukkahousupäiviä ja maanantait vaan muuten masentavia päiviä. Laita päällesi kaunis mekko, päälle essu ja ala leipomaan jotain oikein herkullista. Ei niin väliä vaikkei niistä pullista tulisi ihan täydellisiä. Rentoasento sohvalla ja oma pieni hetki arjen hektisyyden ja tylsyyden keskellä. Ja mikä parasta niitä taikinoita ei tarvitse edes itse tehdä, kun nykyään pakastealtaista löytyy valmiita taikinoita. Olo kohenee, kun saa vatsantäydeltä hyvää, pienen kiireettömän heten  ja kotona tuoksuu hyvältä! Suosittelen, kokeilkaa!


Onko teillä kenties jokin vinkki vitonen huonon päivän piristämiseksi ?



Löysin aika hauskan sanonnan huippumalli Linda Evangelistalta, 

 "Jumala loi minut näin kauniiksi. Jos en olisi kaunis, olisin opettaja."


Minulle hyvän mielen tuovat monet arkiset asiat ja onnistumiset. Erityisen hyvän mielen saan, kun huomaan, että joku on oikeasti ajatellut minua. Niin, ja toki kukkaset ja suklaa. Päivän voi pelastaa aivan pienet asiat, kuten kohteliaisuus. Pienessä elämässäni, joka ei ole täydellinen on se hyvä puoli, että pienetkin asiat ilahduttavat. Niinkuin vaikka se, että huomaan, että juustoillalliseen tarvittavat antimet löytyvät jääkaapista.  Arki on paljon hauskempaa kun vähän sattuu ja tapahtuu. Elämä ei saa jämähtää pause-asentoon.



Itse rukoilen joka ilta ja kiitän menneestä päivästä ja samalla saatan toivoakin jotain erityistä. Kuten monesti on sanottu, niin taivaanlaki on se, että aina tulee kiittää ja sen jälkeen vasta toivoa. Enkelit tuovat meille lohtua ja rakkautta, he tuovat elämäämme tarkoitusta ja hyvää. Enkelit ovat aina lempeitä, jotka tulevat maan päälle lohduttamaan rakkaitaan, Uskon enkeleihin ja uskon ihmeisiin. Kun vain maltamme pysähtyä kiireen keskellä huomaamme ympärillämme pieniä ihmeitä. Elämä ei ole pelkkää sattumaa. Kun menetämme läheisemme, tahdomme ajatella heidän jatkavan ikuista elämää, mutta samalla mielessä voi olla pelko heidän ilmestymisestään yöllä sänkymme viereen. Kotonani ja läheisilleni on sattunut vailla selitystä olevia juttuja.  Entisessä kodissamme vierailleet ihmiset aistivat ja kokivat kummallisia juttuja. Maailmassa täytyy olla muutakin, kuin pelkkiä fyysisiä hiukkasia. Jos kertoisin kaikki tapahtuneet asiat, niin osalla teistä nousisi karvat pystyyn. Niin ja, jos joku luulee, että uskon ufoihin, niin se ei pidä paikkaansa :D




Viikkooni on mahtunut...

- pakkasenpuremia päiviä
-kiirettä ja päikkäreitä
-tuttavien auttamista
-ärräpäitä ja sivistyssanoja
- vähemmän väsyaamuja
- uunituoreita sämpylöitä
- ylpeyttä luonteeni lujuudesta
- uudenlaisia oivalluksia
-kynttilöitä ja rakkauden tuoksua
-pienien kisujen lämpöinen keho vasten jalkaani, lämpöpatterit
- naurua ja iloa
-elämänmakuisia keskusteluja
-onnistumisen iloa ja ylpeyttä oppilaiden edistymisestä
- ja kohta alkavaan viikonloppuun laskeutumista.





Eilen keskustelin oppilaideni kanssa heidän tulevista jatko-opinnoistaan ja siitä kuinka heillä on unelmiensa ovet auki, kunhan jaksavat tehdä töitä niiden eteen. On muistettava olla reipas. Maailmassa on paljon onnettomia pessimistejä, jotka ovat luopuneet omista haaveistaan ja sanovat muillekin: "Tuhlaat vain aikaasi - ei tuosta tule ikinä mitään." Muista kumminkin kulkea omaa päämäärääsi kohti,  toteuttaen unelmaasi. Kun muistat elää omannäköistäsi elämää, niin saavutat elämässäsi sen mihin pyritkin

Tartutat ilon säteitä muihinkin, kun teet sitä mitä rakastat, voit nousta jokaiseen uuteen päivään intoa puhkuen ja säteillä iloa.  Kuuntelemalla sydäntäsi ja vaistojasi, et voi olla väärässä!



Loppuun pari hyvänmielen elämänohjetta,

                                                                            Weheartit

Uskotaan parempaan huomiseen ja kauniisiin ajatuksiimme.  Pidetään katseemme taivaalla, ei siellä kengän kärjissä. Tehdään unelmistamme totta ja muistetaan haaveilla. Kun uskallamme unelmoida, niin olemme jo hippusen verran lähempänä unelmaamme! Kun asioita tekee suurella sydämellä, olkoon kyse sitten rakkaudesta, opiskeluista tai unelmien saavuttamisesta, niin ei voi mennä metsään. Puhtaan raikastuoksu makuuhuoneessa mennessäni unille untuvapeittoni alle. Arjen pieniä iloja.   

Koetan itse noudattaa alla olevaa sitaattia, "Collect moments, not things". Olen huomannut, ettei tavara tee minua kovinkaan kauaskantoisesti onnelliseksi, vaan ne muistot. Rakastan matkailua ja niitä uusia elämyksiä ja muistoja, joita olen saanut kokea matkaillessani. Muistot ovat aarteiden aarteitani. Matka jatkuu, henkinen pääoma kasvaa.

                                             



                                                                          Weheartit

                                                           Kertokaa jos te ootte tehneet jotain oikein kivaa :))

                                                        Voi hyvin sinäkin siellä♥



SHARE:

3 kommenttia

  1. Sinä sen sanoit.
    Elämässä ei saa jämähtää pause- asentoon.

    Ja tuo Audreyn kuvan teksteineen nappaan minäkin talteen.
    Kiitos!! <3

    VastaaPoista
  2. Edesmennyt äitini luotti siivouspäivänä kunnon punaiseen huulipunaan. :)

    VastaaPoista
  3. No itseasiassa tänään kirjoitin ajankulusta, mutta samalla ne asiat, joita teen ajankuluksi piristävät pahoina päivinä. Esimerkiksi askartelu saa ajatukset muualle tai zumba tai vaikkapa kävelylenkki. -Viltsu-

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig