maanantai 24. helmikuuta 2014

Homemade Brunch, New Camera and Weekend Feelings!

Kokosin teille kuvia viikonlopulta. Pieniä hetkiä viikonlopustani. Sellaisia hyviä ja lämpöisiä hetkiä, joihin sisältyy rakkautta, kiireetöntä tunnelmaa ja lämpöä. Viikonloppu oli juuri minun näköiseni. Kuuntelin haltioituneena Irina Björklundin uutta ranskankielistä albumia La vie est une fête ja saimme päätettyä kesän kaukolomakohteen ja majoituksenkin. Olen niin innoissani!

Basic Homemade Sunday Brunch.
Heräsin sunnuntaiaamuna jo aikaisin. Aloin heti leipomaan. Brunssille tein blinejä kera kylmäsavulohi-katkarapu kastikkeen, sipulia ja suolakurkkuja, pekoni-kananmunakuppeja, lajitelma espanjalaisia juustoja kera viikunahillon, keksien ja viinirypäleiden, bruchettoja, tartaletteja ja suklaa-kinuski-appelsiinimuffinsseja.







                                           Suklaa-kinuski-appelsiinimuffinsseja

                                                                                200g voita
                                                                                 2dl voita
                                                                                 2tl vaniljasokeria  
                                                                                2dl kinuskikastiketta

                                                                                 3 kananmunaa
                                                                                4½dl venhäjauhoja
                                                                                3rkl kaakaojauhetta
                                                                                2 tl leivinjauhetta

                                                              1½dl maitoa
              150g tummaasuklaata- crisp/appelsiini
1rkl sitruunamehua
Lisäksi
12 isoa paperista muffinivuokaa




Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää kinuski. Sekoita taikinaan lopuksi suklaa ja sitruunamehu. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina paperivuokiin pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
Anna suklaamuffinien jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Siivilöi amerikkalaisten suklaamuffinien pinnalle tomusokeria.
*Kuorruta suklaamuffinit vaniljatuorejuustolla ja koristele suklaalastuilla kuppikakuiksi.



 Lajitelma espanjalaisia juustoja kera Nicolas Vahén Fig & Walnut-hillon.


Pekoni-kananmunakupit. Vuoraa muffinssivuoka pekonilla ja tipauta keskelle kananmuna. Laita uuniin ja nauti.


 Ruusun tuoksua ja takana pitkät yöunet. Luksusta.


Ruusuvesi blinit. Ruusuvettä voi ostaa apteekista.

 Stockmannin herkkuja. Juustojen kera nautittavia keksejä ja tartaletteja.


Blineihin katkarapu-kylmäsavulohi tahna, sipulia ja suolakurkkuja.


Ruusuvesi blinit

5dl maitoa
25g hiivaa
½dl ruusuvettä
2½dl tattarijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 prk kermaviiliä
½tl  suolaa
3 valkuaista

Paistamiseen
voita


Valmistusohje

Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä.

GLUTEENITTOMAT BLINIT


* Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.



Tomaatti-chili-manchego-sipulibruschetat
Tarvitset paahtoleipää, jonka päälle levität tomaatti-chili CremeFraichea, pieniksi kuutioitua tomaattia ja sipulihaketta. Pääle manchego-juustoa ja uuniin.




Hankin viikonloppuna "uuden kameran". Mieheni kaverilla oli tarvetta ylimääräiselle rahalle ja koska hän omistaa useamman kameran entuudestaan, niin hän myi minulle Nikon D7000- kameran todella hyvään hintaan. Vielä pitäisi opetella käyttämäänkin kameraa, siinä on vaikka millaisia nappuloita.


 Onko Teillä kokemusta kyseisestä kamerasta ja mallista?


Kamera, jolla olen kuvaillut tähän saakka on Olympuksen Pen Mini E-PM1. Olympus on puolitoista vuotta vanha ja se on todella kätevänkokoinen ja helppo käyttöinen pieni järkkäri.


Kävimme lauantaina naapurikaupungissa, muutama perusvaatepari tarttui mukaan. Ostin viime viikolla Helsingin Hilfigeristä päälläni olevan Hilfigerin toppatakin puoleen hintaan.


 Kävimme lounaalla paikallisessa ravintolassa, nautin Bellan pannun. Kotimatkalla puhalsi eteemme lumituisku. Maailma oli hetken valkoinen.


Piipahdin isäni ja muutaman sukulaisen luona hautausmaalla. Rakas isäni kuoli reilu 2 vuotta sitten sydäninfarktiin. Käytännössä hänen vasenpuoli sydämestä räjähti. Kuolemassa pahinta on lopullisuus, se ettei läheistään voi enää koskettaa tai nähdä. Mutta jälleennäemme vielä kerran :)




Kalmistossa on aina yhtä mystinen tunnelma. Kaikki on ympärillä niin hiljaista, on rauha, on harras - iätön tunnelma, on kyynelvirta, on hymynhetkiä ja aikaa omille ajatuksille. Muistoille. Tuuli puhaltaa haikean kauniita sointuja ja jylhät vanhat puut halaavat oksillaan ohikulkijaa.  Olen kiitollinen ihanasta lapsuudesta, se on yhä suuri kantava voimavara elämässäni.



 Vietimme leppoisaa sunnuntaita ulkoillen ja rentoillen.



Sunnuntaina nautittiin muikkuja, katkarapusia, kermaa ja päikkärit. Jokaisen kisun unelmapäivää.


Tsemppiä uuteen alkavaan viikkoon!
 Muistakaa osallistua eilen alkaneeseen Kastehelmi-arvontaan :)



5 kommenttia:

  1. Oi mikä brunssi. Söin blinejä pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran asiaankuuluvine lisukkeineen. Ovat todella herkkua!

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja... pitää varmaan suunnata kauppaan :))
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Oho minkälaisen herkkubrunssin oot väsännyt, nam!
    Mukavaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  4. Voi blinejä! Pitäisi itsekin saada aikaiseksi, mutta aina vaan laiskottaa liikaa. Jos joku paistais ne mun puolesta? ;)

    VastaaPoista
  5. Upea brunssi ja blinejäkin vielä! Ihanaa!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥