keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ripaus luksusta


Eilen tein illallisen kahdelle, arjen luksusta. Häränlihasalaattia kera viikunoiden ja halloumjuuston, peruna-chorizo-pekoni-päärynäsalaattia kera valkosipulisen- ja shampanja- vaniljamajoneesin sekä salsakastikkeen. Bon Appétit!





  
Häränlihasalaatti kera viikunoiden ja halloumjuuston

Salaattilajitelma
häränfilee paistettuna
kirsikkatomaatteja paistettuna 
paprikaa viipaloituna
viikunoita
halloumjuustoa paistettuna

Peruna-chorizo-pekoni-päärynäsalaattia

Uusia perunoita
2 Chorizomakkaraa paistettuna ja pilkottuna
sipulia
mausteita

Keitä perunat ja paista lopuksi pannulla. Käärin päärynäviipaleet pekoniin ja paistoin uunivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valkosipulimajoneesi

ripaus ruohosipulia
ripaus persiljaa
reilusti valkosipulinkynsiä
2½ dl majoneesia
1 dl aiolia
ripaus suolaa
ripaus sokeria 

Shampanja-vaniljamajoneesi

3rkl shampanjaa
3 pyöräytystä vaniljaa myllystä
3rkl kermaviiliä
5rkl creme fraichea
tilkka hunajaa

 Salsakastike


2 tlk kuorittuja tomaatteja
2 tomaattia
öljyä
chili
sipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
mustapippuria
suolaa
tabascoa
Pilko kuoritut tomaatit pieniksi paloiksi. Kuulota pilkottu chili ja sipuli öljyssä. Lisää mukaan pilkotut tomaatit, valkoviinietikka ja sokeri. Tässä voi käyttää vaikka fariinisokeria, jos haluaa. Mausta seos ja lisää mukaan tomaattitölkkien mehua muutama desi. Anna kiehua 15 minuuttia ja jäähdytä.





Onko sinulla jokin arjen luksusruoka resepti?










Olen tehnyt yhteistyötä Kampaamo Kalvena Kutrin kanssa jo jonkin aikaa. Sain testattavaksi Kalevan Kutrin Terhiltä aivan ihanat uutuudet, Cutrinin lakkaisen shampoon ja hoitoaineen. Näissä uutuuksissa on kosteuttava vaikutus ja UV-suoja, joka on hyvä tulevaa Amerikan matkaa varten. Tuotteet ovat ihanan  tuokuiset.
Varsinaista arjen luksusta :)



Kivaa keskiviikkoa!


4 kommenttia:

  1. Oi... mitä herkkuja! Onneksi oon syönyt jo aamupalan :))
    Ruokaisat salaatit ovat ihania ja siihen jos vielä on tehnyt itse leivät... kyllä siinä arki tuntuu paremmalta :)

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja! Meilläkin harrastetaan kotona välillä tuollaista "ravintolaruokailua". Treffeillä voi olla ihan kotikeittiössäkin, kun on puitteet kunnossa :).

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä katselin herkkuja. Pääsiäisenä olisi kiva tehdä tapaksia pitkästä aikaa. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mun arjen luksusruoka taitaa olla maalaisleipä, jonka väliin tulee tuoreita viikunoita, vuohenjuustoa, itse tehtyä pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, parmankinkkua ja ripaus mustapippuria.

    Ihana herkkuja sinulla!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥