perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kiireisen lomalaisen herkullinen torstai!

Taas eletään perjantaita, viikot menevät hurjaa vauhtia eteenpäin. Kesälomaakin on tullut vietettyä jo 5 viikkoa, vielä toiset 5 edessä :) Olen innostunut taas leipomisesta ja taioinkin eilen makeita ja suolaisia herkkuja. Itse en paistoksiani syö vaan tällä kertaa leivoin ystävättärelleni vierasvaraa. Päivä oli muutenkin onnistunut, vaikka pientä stressinpoikasta ilmassa väreilikin. Olen ihmetellyt sitä, että mihin nämä lomapäivät ovat oikein kadonneet? Touhua riittää jokaiselle viikonpäivälle ja päikkäritkin meinaavat unohtua aina välillä. Tosin heikko olo on aina muistuttanut siitä, että nyt täytyy levätä.  



 Nämä muffinit ovat helppoja tehdä, sillä taikinaa varten ei tarvita vatkainta. Aineet vain nopeasti sekaisin ja uuniin.


Valkosuklaa-mansikka-raparperimuffinit

n. 16 kpl

Aineet:
2 munaa
1.5 dl sokeria
1.25 dl piimää
0.75 dl juoksevaa rasvaa
3.25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
3 dl (n. 150 g) pieniä raparperin paloja 
1dl mansikoita
Ohje:
Pilko suklaa reilun puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon sula rasva ja piimän kanssa. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kääntele joukkoon raparperin palaset ja rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Koita kypsyys esim. hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on muffinit kypsiä. Anna jäähtyä. Voi halutessasi ripotella hieman tomusokeria pinnalle koristeeksi.



Osa suklaanpaloista suli ihanasti taikinan joukkoon, ja osa jäi herkullisiksi makeiksi sattumiksi. 


Pioni on yksi lempparikukistani. Pionikausi alkaa olla ohi, mutta löysin toissapäivänä vielä kukkakaupasta pari kaunista pionia. Matkaillessa ulkomailla ihailen aina paikallisten kukkaputiikkien valikoimaa, se on usein niin valtava ja kaunis.



Tämä välimerellinen piirakka on oikeaa herkkua ja sen mukana tulee kotiin myös huumaavan herkullinen tuoksu.


Välimerellinen piirakka 

 Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä
 
Täyte:
  75g ananastuorejuustoa
75g afrikanpaprika tuorejuusto
150 g salotti- tai kevätsipuleita
150 g kirsikkatomaatteja
½ ruukkua basilikaa
muutama aurinkokuivattutomaatti pilkottuna
muutama fetajuusto palanen
100 g mustapekka-juustoa


Sekoita jauhot ja emmental-raaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Lisää täytteet ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.



Ystävättäreni kävi illalla kylässä ja tarjosin hänelle tortilloja. Itse olin syönyt jo päivällä pitopalvelussa, joten jätin tällä kertaa tortillat syömättä. Tosin vältän muutenkin vaaleita jauhoja, koska yhdessä tortillaletussa on valtavasti kaloreita.



Olen alkanut keittelemään iltateetä. Detoxin luomuteetä, joka hellii kehoa.



Koti on minulle rentoumispaikka ja turvasatama maailman myrskyiltä. Siellä vietetään rentoja hetkiä ja hauskoja hetkiä ystävien sekä tärkeiden ihmisten kanssa. Kodin tulee olla meidän näköisemme, en voisi elää asunnossa, jossa kaikki olisi jotain muuta kuin meitä varten. On kiva istua iltaa kaikessa rauhassa. Jutella kunnolla ihan kaikesta maan ja taivaan välillä. Koti myös kertoo asujastaan. Kirjat hyllyssä, sisutsutyyli, matkamuistot. Kaikki ne kertovat asujista jotain. Ajan myötä koti kantaa sisällään ihania muistoja eletystä elämästä. Ihanista yhteisistä hetkistä.

"En tarvitse mitään niin paljon kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua
"...paitsi ystäviä." Tuli taas eilen todistettua, kuinka ihanaa onkaan kun ympärillä on ystäviä.


Kisumme juhli eilen 3-vuotissynttäreitä. Leikkirotta-leikkiä, hellyyttä ja herkkuja.
Sellainen oli minun torstaini. Paljon iloisia asioita.



                                                                                          Leppoisaa perjantaita!


4 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja. Mukavaa alkavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos resepteistä, nam ja hauskaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkua. Pionit on munkin lemppareita, niin kauniita. <3 Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Oi miten herkullisia juttuja olet taas väsännyt, nam!
    Onnea kisulle :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥