torstai 3. heinäkuuta 2014

Vain hiiret tyytyvät murusiin - ja minä! Pari kesäistä vinkkiä :)

Hyvä ruoka voi tehdä muuten niin ikävästä päivästä siedettävämmän. Jokaisella meillä on joskus huono päivä. Kun pahan mielen antaa tulla niin se menee myös helpommin pois.
Piilottelemalla tai väkisin piristämällä se ei poistu. Eilen olin niin väsynyt, että nukuin hurjan pitkät päikkärit ja aamutreenin jälkeen oleilin vaan. Iltaa tuli piristämään ystävätär, jolle taioin jääkaapista lötyneistä antimista pienen iltapalan. Rakastan edelleen ruuanlaittoa ja leipomista, vaikken itse enää nautiskelekaan keitoksistani ja paistoksistani samaan tyyliin  kuin ennen. Nautin ruuanlaitosta ja leipomisesta niin paljon, että minulle riittää, että saan tehdä ruokaa, minun ei tee mieli kuin maistaa pikkuisen keitoksiani ja leipomuksiani. Olen löytänyt tasapainon. 
 
 Meillä on vain yksi elämä, vaikka uskonkin jälleensyntymiseen. Vielä on paljon opittavaa, koettavaa ja nähtävää. C´est la vie, sellaista elämä on! Ulkona on harmaata, sateista ja ankean näköistä. Ollapa kissa ja nukkua sadepäivät lankakorissa vailla huolia ja murheita tai mitään pakollista tekemistä. Tänään on sellainen päivä, aion relata ja rapsutella kisuja. Josko olokin kohenisi entisestään?
 
Meillä juhlitaan tänään herra V:n 3-vuotissynttäreitä. Ihana pieni palleromme 
 
 
 
Päätin tarjoilla iltapalalla ystävättärelleni omenahilloa kera kesäkurpitsapihvien, paprikakananmunan, vuohenjuuston ja pekonin. Pihveistä tuli raikkaan makuisia ja suosittelenkin tätä reseptiä teille kaikille. Kesäkurpitsapihvit toimivat hyvin alkuruokana tai pääruuan lisukkeena.  Itse pysyttelin kesäkurpitsapihveissä ilman lisukkeita, valkuaismunakkaassa ja maitorahkassa kera mansikoiden.
 
 

Kesäkurpitsapihvit

70kaloria per pihvi
1 kesäkurpitsa
1peruna
2munaa
2rkl korppujauhoja
suolaa
voita
Raasta kesäkurpitsa ja peruna raastinraudan suurella terällä ja laita raaste siivilään. Ripottele joukkoon suolaa ja anna valua.
Riko kulhossa munien rakenne haarukalla, sekoita joukkoon korppujauhot. Anna massan seistä noin vartin ajan. Muotoile massasta pihvejä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Paista pihvit voissa molemmin puolin. Jäähdytä ja pakasta pihvit yksittäin. Tai tarjoa heti sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena.
 
 

Kesän parhaat reseptit ovat helppotekoisia, huokean hintaisia ja nopeita valmistaa.
 

Näihin leipiin sopii hyvin vaalealeipä, vaikka itse en vaalealeipää enää nautikaan.
Tomaatti-mozzarrellaleivät
 
Patonkia tai muuta vaaleaa leipää,
Mozzarrella,
Tomaattia, 
Basilikaa ja
Mustapippuria
  Pinjansiemeniä sekä
 savulohi ja piparjuuri tuorejuustoa.
 
Tomaatti-halloumleivät
 
 
Murskaa valkosipuli, sekoita oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa yhteen.
Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla.
Paista tomaatit ja halloumijuusto pannulla. Paahda leivät leivänpaahtimessa. 
Valuta leiville oliiviöljyä, nosta päälle rucolaa, halloumit ja tomaatit. Sirottele pinnalle vielä oliiviöljyä, rucolaa ja pinjansiemenet.



 
Jälkkäriksi valkosuklaassa pyöriteltyjä mansikoita. Kesän parhaimpia herkkuja.

 
Jos minulle iskee makean nälkä, niin nautin tuoretta ananasta tai tällaisen alla olevan hedelmälautasen. Hedelmillä herkuttelu on parempi juttu kuin repsahtaa karkkipussi sylissä sohvalle.
 
 
On ollut ihanaa löytää itsensä niin monen vuoden jälkeen ruokailutottumusten suhteen. Täytin itseni ennen väärillä ruuilla ja liian suurilla annoksilla. Määrä ei aina korvaa laatua.
Nyt olen pudottanut painoa sellaiset 17 kiloa. Käytän laihduttamisessa maalaisjärkeä ja Fitfarmin Superdieetti Extran ohjeita. Vaikka laihduttamisen myötä on tullut pientä kremppaa kehoon, niin se on vain ohimenevää. Tää olotila on niin hyvä.  Treenaamisen ilo ja motivaatio säilyy, kun muistaa ruokailun ja treenaamisen säännöllisyyden. Tuloksia on ihana katsoa, ne näkyvät ensin sisäiltä tulevasta hyvästä olosta ja sitten peilistä.


Vaikka matkustaisimme maailman ympäri löytääksemme kauneutta, meidän on kannettava sitä mukanamme, muuten emme löydä sitä.

-Ralph Waldo Emerson-



Nauttikaa rentouttavasta sateenropinasta ☂


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig