torstai 14. elokuuta 2014

Terveiset Helsingistä!

Sain kamulta eilen kivan kutsun, nimittäin kyläilykutsun Italian Bolognaan. Siellä olisi erilaiset lenkkeilymaisemat kuin täällä kotikulmilla. Ystävättäreni on asunut Italiassa reilu 6 vuotta, joten hän on varsinainen Italia-asiantuntija. Josko ensi keväänä tai kesänä suuntaisin Italiaan. Välimeren maihin, kun on turha mennä ennen kesää (jos hakee lämpöä), siellä on niin viileää. Mutta olipa piristävä kutsu :)

Mutta palaan viime viikonloppuun ja aurinkoiseen Helsinkiin. Alla muutama kuva viikonlopulta.
Kävimme mm. Ateneumissa ihastelemassa Tove Janssonin 100-vuotisnäyttelyä, yövyimme laivalla, tapasimme ystäviä, nautimme Dinner in the Sky-tapahtumasta Helsingin kattojen yläpuolella ja herkuttelimme hyvällä ruualla sekä ihailimme kauniita merimaisemia. Meri-ilma tuoksuu niin hyvälle. Siinä on ripaus taikaa.


Finnair SkyWheel sijaitsee Katajanokalla. Maailmanpyörällä ajelu maksaa aikuiselta noin 10e ja tähän hintaan pääset sinisen koppiin ihastelemaan upeita näkymiä. Mutta jos haluat nautiskella kauniista maisemista niin saat hienomman mustakeltaisen Veuve Clicquotin "kopin" ja mukaan pullollisen shampanjaaa, 195e.





Mattolaituri on hienostuneen kaunis paikka.




 Lempparipaikkani Champagne Corner & Cafe, Stockan nurkalla.






Tapasimme ystävät ja nautiskelimme Amerikkalaista menua La Famigliassa. Muuten hyvä ruoka, mutta ruokien toimistusajat pöytiin olivat tooooodella pitkät. Odottelimme alkupalaakin 45 minuuttia.





Yövyimme Viking XPRS:llä. Yöpyminen tällä laivalla oli positiivinen ylläri. Rauhallinen meno eikä käytävältäkään kuulunut yöllä häiritseviä ääniä. Jos olet tykästynyt Victoria´s Secretin tuotteisiin, niin kannattaa poiketa tämän laivan taxfreessä.




Piipahdimme Ateneumissa Tove Janssonin 100-vuotisnäyttelyssä. Tove on piirtänyt jo lapsena hyvin yksityiskohtaisia piirroksia, upea näyttely. Suosittelen!




Olimme varanneet jo ennalta pöydän Strindbergiin ja ennakkovaraus todellakin kannatti. Ravintolaan oli nimittäin moni muukin varannut paikan, se täyttyi hyvin nopeasti. Ruoka oli mitä makoisampaa. Alkuun nautiskelin vuohenjuusto-mansikkasalaatin ja pääruuaksi Pulled beef-leivän coleslawlla.








 Kohta on taas viikonloppu, mutta nautitaan tästä nyt torstaita ja vielä perjantaistakin.
Odotan jo innolla perjantaita, ulkomailla asuva ystävättereni on tullut piipahtamaan Suomessa, luvassa on siis mukava viikonloppu hyvän keskustelun ja ruuan merkeissä. Hyvästä seurasta puhumattakaan ;)










 Helsingissä on valtavasti kauniita paikkoja ja kadunkulmia. Rakennustaide on itsessään jo niin kaunista ja ilmeikästä. Onneksi pääsen puolentoista viikon kuluttua jälleen tähän ihanaan kaupunkiin.


:)


SHARE:

3 kommenttia

  1. Hei!! Helsinkiinkin on maalattu tuollainen värikäs räsymatto niin kuin Jyväskylään: http://hurmioitunut.blogspot.fi/2014/05/hymyilyttava-rasymatto.html

    VastaaPoista
  2. Italiassa on todellakin kaunista! Etenkin nimenomaan Toscanassa. Suosittelen lämpimästi.
    -Viltsu

    VastaaPoista
  3. Ihania Helsinki-tunnelmia. Strindberg on yksi suosikkiravintoloistani.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig