maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ajatuksia muutoksesta ja viikonlopun extempore juttuja*

Keväinen viikonloppu. Se oli täynnä extempore juttuja. Kutsuin perjantaina ystäväni extempore lauantai-illaksi viettämään yhteistä aikaa. Jos aina miettii sitä oikeaa aikaa tapaamiselle niin se vaan venyy ja paukkuu. Päätin elää hetkessä, enkä kadu!

Kepeä 5 kilometrin happihyppely, levollisuus, kissan kehräys ja kesälomamatkojen suunnittelua. Ihastelin kevään keltaisia narsisseja, jotka kurottautuvat ruukuistaan kauneudellaan kohti kodin kattoa. Kuinka maailmassa on paljon pientä kauneutta. Leivoin kaikkea hyvää, joka kaunistaa sielua ja hellii vatsaa. Loraus siirappia, pikkuruinen määrä voita ja hyppysellinen vehnäjauhoja. Takana kuplivan kiva ilta ystävien kanssa, paljon ajatuksia, vielä enemmän ruokaa, pari pikaria skumppaa ja suuri määrä muistoja. Kiitollisuuden vahvistuminen. 


Kävin ystävien kanssa reilun 7 kuukauden tauon jälkeen paikallisessa ja mennee jälleen vähintään toiset samat ennen kuin astun sinne sisään. Muutama ihminen tuli minulle sanomaan, että "olen onnellinen, kun pääsen pois tästä kaupungista". Tuli oikeasti hämmentynyt ja surullinen olo. Kaupunki, jossa joskus oli jotain menoakin ja iloisia ihmisiä.  Ihmiset elävät oman elämänsä vankeina ja tyytyvät olemassa olevaan, katkeroituvat. He ovat kuin halvaantuneita tekemään uusia asioita ja muutoksia elämäänsä. Haikeuden tunteessa on jotain tärkeää, älä työnnä sitä pois luotasi. Anna sen puhdistaa sisintäsi.  Tulevaisuutta ja menneisyyttä ei ole, on vain tämä hetki.  Nyt siellä poukkoili vanhempia ihmisiä liian humalassa, oli avointa pettämistä yms. Muisteltiin kaverin kanssa kävellessä kotiin mitä kaikkea tällä kylällä olikaan nuoruudessamme. Olen onnellinen, että sain olla nuori oikeaan aikaan. Aika aikaansa kutakin. Viimeinen sammuttaa valot.

Pohdin eilen muuttoa ja sen tärkeyttä näkemäni pohjalta.  Puhelinkin elää jo neljättä päivää Miamin ajassa, vaikka yritän muuttaa sitä Suomen aikaan. Kaikki palaset elämässä ohjaavat muuttamaan. Minulle on tärkeää, että on mahdollisuuksia tehdä asioita muulloinkin kuin vaan lomalla, antaa arkeen lisäpontta. Odotan innolla ja hieman jännityksellä seikkailua nimeltä elämäni, joka on ollut hieman jumissa täällä asuessa, se vie minut kohta uuteen elämänvaiheeseen. Pari vuotta olen miettinyt tilaisuuteen tarttumista ja nyt on oikea hetki. Kun aika on oikea, niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsoa mitä nurkan takaa löytyy.

Helsingin Sanomien nettisivuilla on Ari Kinnarin laatima erinomainen lista siitä, kuinka poistat ääliöt elämästäsi.

Aviciin biisinsanoja lainaten: 

One day my father—he told me,
"One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember. Go venture far beyond the shores.Don't forsake this life of yours.
I'll guide you home no matter where you are."
My father told me!

Toivoisin sinulle,
että saat elää ja
seistä valossa silloinkin,
kun tulee talvi.


Sillä vuodenajoilla
on omat lakinsa,
ja pakkasellakin
on tarkoitus.
Rakkaudenkin täytyy kestää sitä,
vaieta välillä,
kääntyä sisäänpäin.


Myös usko tarvitsee aikoja,
joina se vaikenee
ja sulkeutuu.
Sielukin
tarvitsee kuuntelun aikoja,
joina Jumalan ajatukset
löytävät sen.


Toivoisin sinulle,
että kokisit
myös talven jään
kauniina kirkkautena.
     Jörg Zink











Alkon uutuus karamellinen mansikka juoma, suosittelen!

Takki, Desigual




SHARE:

2 kommenttia

  1. Onnea muutoksen keskellä. Ymmärrän hyvin sen, että myös arjessa tulisi olla vaihtoehtoja ja kivoja mahdollisuuksia. Upeaa rohkeutta. Vierivä kivi ei sammaloidu :)

    VastaaPoista
  2. Voi Satu, kun nämä sinun postauksesi ovat niin uskomattoman mahtavia. Täynnä elämää!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig