maanantai 30. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain ajatuksia*


Olen oppinut omasta hyvinvoinnista huolehtimisen, joka meinaa arjen kiireissä jäädä aika vähälle huomiolle. Sitä jaksaa paremmin, kun huomioi itsensä kiireiden keskellä. Talven kuivuudesta kärsivä iho ei pistä pahitteeksi yhtä ylimääräistä kuorintaa ja rasvausta. Eikä haitaksi ole illalla ehty rentouttava jalkakylpykään.
Ei näkynyt eilen virpojia näkynyt, pah! Onpahan enemmän suklaamunasia syötävänä ja jos syön nuo kaikki suklaamunaset niin olen seuraavan vuoden todella tuore ja terve :D







Jämäruokaa.
Paistettuja perunoita ja makkaraa kera yrttien. Viikuna-halloumisalaattia kera dippien ja pekoniin käärittyjä päärynäviipaleita.




Aamiaispiirakka
4kpl lehti- tai voitaikinalevyjä
1prk mausteista ranskankermaa
1pussi valkosipulipekonia
4 kananmunaa
keltasipulia pieneksi pilkottuna
mozzarellajuustoa pieninä slaisseina
ripaus rouhittua mustapippuria

Päälle punaista paprikaa ja ruohosipulia



Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.
Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.





SHARE:

3 kommenttia

  1. Minnekähän kaikki virpojat on menneet, monestakin blogista kuin muualtakin olen huomannut, että suklaamunat on jääneet itselle syötäväksi. Herkullinen piirakka ja reseptin otan talteen. :)

    VastaaPoista
  2. Se on juuri näin; kiireen keskellä olisi hyvä muistaa relata edes hetken. Puhut asiaa! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos piirakkareseptistä - makeisiin herkkuihin ja suklaamuniin päin en uskalla vilkaistakaan ennen pääsiäistä - silloin loppuu ekopaastoni;)
    Meilläkään ei käynyt ollenkaan virpojia - tosin emme olleet koko päivää kotona, joten ihan satavarma en ole.
    Hyvää hiljaista viikkoa sinne!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig