keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Makoisasta Krakovasta Valamon luostariin*

Tämä vesisateen määrä on jo käsittämätön, kuten matematiikan kaavat minun päässäni. Sadetta ihmetellessäni tulin siihen tulokseen, että odotan vain suomujen, evien ja kiduksien kasvamista. Uin sitten jonnekin, vaikka viemäreitä pitkin Itämereen. En tule laisinkaan pintaan, katsastan syvät vedet, uin vaikka Karibialle saakka ja jään sinne vapaaherrattareksi tai päädyn kiduksineni kalamarkkinoille :D   Itikoita, niitä on niin paljon ettei sekaan meinaa välillä mahtua. Voi, tätä sadetta,ei näe missä taivas alkaa ja Pielisentie loppuu. Rankkasade sulattaa ääriviivat ja saa syömään kotona sisätiloissa herkkuja. Tulee tuhottua nyt urakalla viimeistään jouluiset suklaat ja muutkin herkut eli siivoan ruokakaappia urakkasyömällä. Onneksi hellemekon sisään mahtuu muutama lisäkilo eli antaa sataa vaan! Illaksi säätiedote lupaa parmankanaa uunikasviksilla ja jälkkäriksi Ben & Jerry´s jätskejä.
*
Krakovan matkalla nautimme hyvää ruokaa ja jälkkäreitä. Jäätelöannokset olivat upeita ja erittäin makoisia. Ison oluen saa 1,50 eurolla ja viinilasi maksoi noin 2-2,50e. Lomalla annan itseni syödä vapaammin kuin yleensä. Kotona voi pitää sitten kevyempiä ruokapäiviä.

Onneksi loppuviikosta pääsee lämpöiseen ja kauas. Ei haittaa sateet ja itikat. Onnea on matkailu ja hyvä ruoka. Hyvä seura on yksi asia, joka viimeistelee hyvän aterian.
Hyvä mieli, hyvä ruoka ja päikkärit.
Etenkin näin sadesäällä on tullut nukuttua useammat päikkärit.
Mutta mikäs tässä, kun on loma vaikka kesälomasta ei voida puhua syyssäiden takia.
Loma, se tuo vielä monia uusia seikkailuita.
Vietä sinäkin ihana juuri omannäköisesi kesä.
Olkoon kesäsateet lempeän lämpöisiä ja kesätuulet uusia ajatuksia herättäviä.



Täytettyjä lettuja mansikoilla ja raejuustolla.






 Perinteista puolalaista ruokaa, joka ei tehnyt kovin suurta vaikutusta. Itse olisin paistanut täytettyjä nyyttejä pidempään.



Juustoja ja viinejä. Rakastan erilaisia juustoa ja makeita viinejä.




Krakovan vanhan kaupungin aukiolla olevasta Loza-ravintolasta saa edullista ja makoisaa ruokaa.
Tämä oli erittäin makoisa Pasta Carbonara.

Mansikkapavlova
Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Creme Brulee





Pasta Carbonara


Tässä on Grand Hotel and Palacen ruuat. Tilasin parsaa pekoniin käärittynä, erittäin makoisan Kana-Caesarsalaatin ja jäätelöannoksen.
Kuvassa myös ystävättäreni pasta-annos.
Ehdottomasti Krakovan matkan maistuvimmat ruuat.
Kolmen ruokalajin annokset maksoivat vajaa 25e juomineen.











Kävimme ystävättäreni kanssa kotimatkalla Joroisissa,mutta Joronjälki ei ollut avoinna. Muistanette Jyrki Sukulan ohjelman, jossa hän tuunasi Auvon luotsaamaa Joron Jälkeä. Siitä on muuten tulossa lisämateriaalia ensi syksynä. Poikkesimme myös Valamon luostarissa. Tunnelmallinen kohde,jossa kannattaa käydä. Ostin sieltä makoisia Valamon viinitarhan viinejä.









Suomen Pariisi, Joroinen*


Tunnelmallista keskiviikkoa ja pikarillinen valkkaria*


SHARE:

3 kommenttia

  1. Oi mitä herkkukuvia! Ja Valamo on upea paikka. En ole käynyt luostarissa vuosikausiin, tekisi mieli näin aikuisella iällä mennä taas viettämään viikko hiljaisuudessa <3

    Ihanaa heinäkuuta <3

    VastaaPoista
  2. Olenpas minäkin käynyt Valamon luostarissa. Hieno paikka. Heinäsirkat vain sirkuttivat ympärillä, mikä on näin pohkosrn tytölle niin kovin erikoista, kerran sain kuvankin ko. elukasta, olihan siinä ihmettelemistä.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig