keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kesäisiä piknikherkkuja Sagan tuotteilla*

Olin mukana huhtikuussa Bloggers Inspiration Day´ssa ja sain mukaani ilokseni mukaani Sagalta erittäin toimivia tuotteita. Postaus on tehty yhteistyössä Sagan kanssa ja postaus on pr-yhteistyöpostaus. 

Päätin tehdä nopeatekoisia möttösiä ja tulisen makeaa parsa-tomaattipiirakkaa sekä marjaherkkuja. Olen kehitellyt reseptit itse ja yllätyksekseni voin sanoa, että onnistuin leipomuksissani todella hyvin. Reseptini sopivat hyvin yllätysvieraiden varalle, koska kesä on kylättelyaikaa. Näitä aineksia löytyy yleensä aina jokaisen ruokakaapeista sekä nämä herkut ovat todella nopea valmistaa. Monesti tavalliset leipäpalasetkin makoisilla täytteillä maistuvat paremmilta ulkoilmassa nautittuna kuin kotona. Ohjeissa vilahtelee kesäisiä makuja ja Sagan tuotteita. Sagan tuotteita voi käyttää leivontaan, ruuanlaittoon kuin grillaamiseenkin. Sagan tuoteperhe on laaja ja kannattaakin kurkata Sagan kotisivuille.
Saga on entinen Serla.

Kiitän Saga-tuotteiden monipuolisuutta ja sitä, että pääsin testaamaan näitä jokaisen arkipäivän helpottavia ruuanlaiton tuotteita. Sagan leivinpaperia voit käyttää muun muassa roiskesuojana, kun vatkaat kermavaahtoa tai jos raastat juustoa, niin juustoa ei "roisku" joka paikkaan tai raastaessa sitruunaa. Leivinpaperi on myös hyvä uunipellin/vuoan suojaaja, koska se ei päästä rasvaa läpi ja SAGA Leivinpaperi on kompostoitava ja biohajoava. Itse käytän leivinpaperia aina leipomusten alla vaikka tekisin makaronilaatikkoa vuuassa, uunipellin päällä on aina leivinpaperia ja Sagan leivinpaperin ansiosta vuokaan ei jää pinttyneen vaikeita tahroja. Säästyn siis turhalta tiskiltä. Eväspussit taittuvat hyvin mukaan piknikille tai töihin eväiden suojaksi. Meillä kuluu paljon leivinpaperia ja folioita, koska teen ruokaa joka päivä.

Löydät lisää inspiraatiota ja vinkkejä Sagan monipuolisista tuotteista ja niiden käyttömahdollisuuksista seuraavista linkeistä:





Piknikin voi tehdä vaikka omaan olohuoneeseensa, kotipihalle tai lähteä viettämään sitä aurinkoiselle kalliolle meren rannalle. Vain taivas on rajana sille, missä voi retkeillä. Jos oikein kovasti jokin pännii, niin hyvät eväät pelastavat päivän ja maja. Rakenna maja keittiöösi ja nauti eväät majassa ja päiväsi kirkastuu. Sagan monipuolisilla tuotteilla, jotka soveltuvat niin leivontaan, ruuanlaittoon ja grillaukseen, niin teet päivästäsi helpomman.
Sagan tuotteilla saat retkifiilistä ja leipomukset pysyvät tuoreina sekä lämpöisinä pitkään, aina piknik paikalle saakka.


Alla olevista kuvista voit napata käteviä vinkkejä, kuinka käyttää Sagan tuotteita arkipäivän ruuanlaitossa.











*







Möttöset sopivat piknik evääksi ja ne valmistuvat nopeasti, 20 minuutissa.

Laitoin kulhoon kaksi kananmunaa, vatkasin ne ja laitoin joukkoon tilkan vettä, suolaa ja paprikajauhetta. Mukaan laitoin pilkottua kalkkunaleikettä, paprikaa ja sipulia.
Päälle ripottelen hieman juustoa ja laitoin seoksen silikonivuokaan, jonka pohjalle laitoin hieman leivinpaperia. 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja sinulla on makoisa aamupala tai piknik eväs. Pienen leivinpaperipalan avulla estät leipomusten kiinnitarttumisen vuokaan.

*









Tulinen ja makea parsa-tomaattipiirakka
Tämä reseptin kehittelin myös aivan itse. Annoin luovuuden lentää ja käytin Sagan tuotteita mahdollisimman monipuolisesti. Käytin piirakkavuokaan Sagan metritavarana olevaa leivinpaperi. Leikkasin leivinpaperin hieman suuremmaksi kuin vuoka on ja piirakka ei tarttunut vuokaan kiinni. Näin tiskauskin helpottuu ja palaset irtoavat kauniisti vuuasta.
Uunipellille käytin Sagan metritavarana olevaa leivinperia.

Pohja

2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa rasvaa
1½rkl vettä
1½ rkl salsakastiketta.

Sekoita taikina ja laita uunivuokaan. Vuoraa uunivuoka ensin sopivan kokoiseksi leikatulla leivinpaperilla. Esipaistoin pohjaa noin 10 minuuttia 200-asteissa uunissa.

Täyte
1 purkki Lidlistä ostamaani valkosipulidippiä
3-4 rkl old Elpason Cheese & Red Pepper dip
1 pieni keltasipuli silputtuna
1 rkl hunajaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl Vampyyrisuolaa(tulinen)

1 suuri tomaatti viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
3 kpl parsoja, jotka puolitin pituus suunnassa


Laitoin seoksen esipaistetun pohjan päälle ja annoin olla 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tämän piirakan pakkasin mukaan piknikille pieniin eväspusseihin ja jos mukaansa haluaa lämpöisen piiraan tai möttösen, niin sen voi ensin kääriä Sagan folioon ja laittaa vasta sitten  Sagan eväspusseihin.







Nämä pikkuiset mustikkabruschetat sopivat kesän rentoihinjuhliin, joissa ei pidetä valkoisia vaatteita ;) Näissä yhdistyy juuri suolainen ja makea. Näiden kuvissa näkyvien lisäksi pidän mansikkaisista mozzarella –leivistä ja mansikkapizzasta. Nämä mustikkabruschetat sopivat hyvin perjantai-iltaan ja viinin kera nautittavaksi.

Jotta leivinlauta ei kärsinyt mustikkavaurioita, niin käytin laudan päällä Sagan leivinpaperia.
Tällaiset herkut voi pakata toki myös mukaan piknikille käärien mustikakleivät tiukkaan folioon yksitellen ja foliokääröt taas Sagan eväspusseihin. 
Sagan eväspussit ovat maatuvia ja mikron kestäviä.






Mustikkabruchetat

Resepti:
150 g ananas tuorejuustoa tai vuohenjuustoa
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
Vaalea leipää
Vuonankaalia
Ilmakuivattua kinkkua
Mustikoita
Mustapippuria

Mustikkavinaigrette:
1 dl pakastemustikoita
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl hunajaa
Basilikaa








Raparperi-mansikkanyytit
Tarvitset,
Voi/lehtitaikinaa
Raparperiä
Mansikoita
Sokeria
Mascarponevaahtoa

200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi ja marcarponevaahto jäähtyneiden nyyttien päälle.
Käytä aina pellin päällä Sagan  arkkileivinpaperia, niin säästyt turhalta tiskiltä.


Tekemällä nyytit erilaisiin vuokiin saat niistä erinäköisiä ja ne pysyvät hyvin koossa paiston jälkeen vaikka tarjoilisit ilman muffinssivuokiakin :) Jos sinulla ei ole muffinssivuokia, niin voit tehdä leivinpaperista pieniä nyyttejä ja sitoa kiinni kevyesti ja laittaa uuniin. Kun täytetyt nyytit ovat olleet jonkin aikaa uunissa voit poistaa ympäröivän leivinpaperin ja laittaa nyytit takaisin uuniin.






Yhteistyöterveisin,

Saga &

SHARE:

1 kommentti

  1. Haha kaimastap ostausta :D Mut ihania herkkureseptejä, tosi hyvännäkösiltä näyttää noi ruuat *_* <3

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig