lauantai 11. helmikuuta 2017

Pirullisen hyvät vegehampurilaiset kera bataattiranskalaisten á la Satu Koo & Apetit *

Taioin Apetitin kanssa yhteistyönä saamistani Kasvisjauhispihveistä herkullisia vegehampurilaisia.

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä ja osallistumassa 5* 100 euron arvoisen ravintolalahjakortin arvontaan.
Vegeblogihaaste.apetit.fi


Pirullisen hyvät vegehampurilaiset kera bataattiranskalaisten


Valmistin Guacamole dipin

2 isoa tomaattia
1 kynsi valkosipulia
1 limen mehu
3 avocadoa
suolaa
chiliä
mustapippuria
+
mausteita oman maun mukaan

Valmistin pikkelöidyn sipulin

1 sipuli
½dl valkoviinietikkaa
3rkl sokeria
1dl vettä
pippuria.

Suikaloi punasipuli ja leikkaa renkaiksi-
Sekoita viinietikka, sokeri ja vesi kulhossa 
kunnes sokeri on liuennut. Mausta pippurilla.
Lisää sipuli ja anna seistä noin 15 minuuttia.


Valmistin tsatsikin

dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
½ kurkku raastettuna
1rkl oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja pippuria.

Raasta kurkku rouheasti raastimella ja purista neste kurkusta talouspaperiin. Sekoita jogurtti, murskattu valkosipuli, kurkkuraaste ja oliiviöljy kulhossa.
Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.

Laitoin Apetitin uunikasvikset uuniin hetkeksi.


Kuutioin bataatista siivuja, jotka laitoin öljyttynä pellille. Laitoin bataattiranskalaiset uuniin 20-25 minuutiksi noin 200 asteeseen.

Olin ostanut kaupasta valmiina porkkanasämpylöitä ja Reissumies-ruiskeipää.

Paistoin kevyesti pannulla vielä pihvit chilien kera ja sämpylät, jotta ne saivat väriä sekä lämpöä.

Ladoin täytteet seuraavassa järjestyksessä.

Hampulaisen pohjalle levitin guacamoledippiä, sen päälle ohut tomaattisiivu, kasvisjauhispihvi, kasvisjuuston, Apetitin uunikasviksia, ituja, Koskenlaskija Chili-juustoa, suolakurkkuja, kasvisjuuston, guacamolea, pikkelöityä punasipulia, tsatsikia ja kansi.

Toiseen hampurilaiseen korvasin toisen guacamole dippiannoksen pienellä siivulla avocadoa.

Nautin annoksen bataattiranskalaisten ja kermaviilidipin kera, johon olin laittanut 

1rkl tujakkaa sinappia, ripauksen suolaa, oliviiöljyä ja suolaa sekä tilliä että rukolaa.

























Kävin eilen illalla viihtymässä ystävän kanssa Manalassa herkullisten ruokien äärellä. Pieni irtiotto arjesta hyvän ruuan ja seuran keskellä tekee ihmeitä.

Se tunne, kun tuntuu kuin verisuoni katkeaisi ohimolta. Stressiä, työpaikan sisäilmaongelma, väsymystä ja orastavaa flunssaa. Onneksi reilun viikon kuluttua olen matkalla hiihtoloman matkalle ja on vahva yhteys sielunsiskoihin. 

Olen viime aikoina miettinyt, että uskoisinko ajatukseen, jonka mukaan paskan määrä on ihmisten elämässä ihan vakio.  Että me kaikki saamme loppujen lopuksi yhtä paljon hyvää ja yhtä paljon huonoa. Ne vain tulevat eteemme elämän eri hetkinä, erimittaisissa pätkissä ja eri olomuodoissa. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen kuin miltä se kuulostaa. Jollain kierolla tavalla minä jopa nautin ajoittaisesta alakulon tunteesta.
Melankolia ruokkii luovuutta ja haastaa tekemään tutkimusmatkoja pintaa syvemmälle. Näin sanovat suuret taitelijatkin. Varmaan myös pienet. Mutta hyvä ruoka on kaiken a ja o!
Se pelastaa pahankin päivän :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥