tiistai 12. joulukuuta 2017

Piparkakkutaikinajäätelön resepti - säilön itseäni talven varalle*

Vietin viikonlopun Pohjois-Karjalassa viettäen joulua ja tavaten ystäviä.
Juna kuljetti minut edullisesti lumiseen maailmaan. Hassua, koska Helsingissä ei ole tällä hetkellä vielä ollenkaan lunta. Duetto Plussassa on relaa matkata, kun saa olla omassa rauhassa ja kirjoittaa omiin ajatuksiinsa uppoutuen huomioita paperille.
Matkan päällä. Välitilassa, kahden paikkakunnan välillä. Elämänkirjo. Veturimiehen tyttärenä olen kasvanut kiinni rautateihin. Elämää Valtion Rautateillä. Elämäni ei ole ainakaan liian tasaista tai tylsää. Idän pikajunassa. Tarjolla oli jouluruokaa ja hyvää seuraa. 


Olen miettinyt Tolstoin sanoja: ”Kaikki tulee ajallaan sille joka osaa odottaa...” Nyt ainakin tuntuu, että kaikki tosiaan tulee ajallaan. Pitkä viikonloppu, ystäviä, tanssia, juhlajuomaa, kiireettömyyttä, lunta, tulppaanit, hyasintit, jouluruokaa ja joulu. Ja nautin joka hetkestä! Osasin rajata aikani Lieksassa järkevästi, en kiirehtinyt paikasta toiseen. oli hyvä palata kotiin, koska Lieksa ei tuntunut edes viimeisten asuinvuosienikana aikana kodilta. Ikävöin jatkuvasti Helsinkiin. Seurasin tunnetta ja olen ollut tyytyväinen valintaani.


Muutama vinkki näin joulun aikaan:
*<:) Juo joka ilta glögiä ja makaa sohvalla vähintään kaksi tuntia.
*<:) Ota tavoitteeksi maistaa kaikki uudet konvehtilaadut läpi aattoon mennessä. Verestä myös vanhojen makujen tuntemusta.
*<:) Kuuntele joulumusiikkia myös päivisin kuulokkeilla ja lauleskele työkavereiden iloksi.
*<:) Pukeudu töissä mukaviin tohveleihin.
*<:) Koska joulumielen nostatus vaatii energiaa, delegoi siivoaminen jollekin muulle. Elä hetkessä nauttienja tee vain sellaisia asioita, joista tykkää.


Joulukuu ja minä alan jo säilöä itseäni talven varalle. Iltaisin nostetaan taas vain jalat olohuoneen sohvalle, avataan telkkari jos sitäkään. Luetaan ja kuunnellaan nurkissa humisevaa tuulen tuiverrus- sinfoniaa. 
Hetkessä. Rauhoittuen. 
Säännöt on tehty rikottaviksi, meret ylitettäviksi ja päivät elettäviksi.



















Piparkakkutaikina on parasta taikinana, niin mitäpä sitä sitten paistamaan. Jäädytetään se! Tässä oma jouluinen versio Ben & Jerry'sin Cookie Dough jätskistä, piparkakkutaikinajäätelö, ihan järjettömän hyvää!

Piparkakkutaikinajäätelö

1,5-2 dl vaniljajäätelöä (per syöjä)
pieni köntti piparkakkutaikinaa

Annostele jäätelö kulhoon, anna sulaa tovi jotta saat jäätelön notkeaksi. Nypi piparkakkutaikinasta sormen pään kokoisia paloja ja sekoita joukkoon. Osa paloista saa sekoittua kokonaan, osa saa jäädä isommiksi paloiksi. Laita takaisin pakkaseen ja jäädytä uudelleen ennen tarjoilua.








SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig