torstai 14. joulukuuta 2017

USA:n suurlähetystössä piparitalkoissa & vegaanisen glögipiparikuusen resepti*

Olin eilen illalla USA:n suurlähetystössä joulutunnelmissa. Koristelimme osavaltiopipareita, nautimme munatoia sekä glögiä. oli muuten ehtaa aitoa amerikkalaista munatotia, siis mielettömän hyvää, aivan kuin Baileysia.

Tämän innoittamana ajattelin julkaista teille jo aiemmin julkaisemani piparikuusen ohjeenPostaus on tehty yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.


Olisinpa voinut säilöä tuon taivaallisten pipareiden tuoksun purkkiin ja avata sen vasta jouluaaton nurkilla. Joskus kannattaa leipoa vain tuoksun vuoksi.
Tuoksut ovat tärkeä osa joulun tunnelmaa. Itselleni tärkeitä joulun tuoksuja ovat perinteiset kuusen(olen kyllä allerginen aidolle kuuselle), joulukukkien, mausteiden ja leivonnaisten tuoksut. Lapsuudesta mieleen on painunut myös mandariinin ja omenan tuoksut, nimenomaan juuri joulutuoksuina. Hankin lahjat mieluiten ajoissa, jotta paketoimiselle jää hyvin aikaa ja siitä voi tehdä kivan rituaalin rentoutuen ja fiilistellen, suoden lämpimiä ajatuksia lahjojen saajille. 

Sellaista ihanan makuista ja kiireetöntä eloa!











Tein piparkakkuja glögilasin reunalle. Olen nähnyt vastaaville myytävän omia muottejakin, mutta helppohan nämä on tehdä kun pienellä muotilla ottaa piparin ja veitsellä leikkaa sopivan kolon. Piparikuusi on helppo tehdä, ja liimana voi käyttää Dr.Oetkerin sokerikuorrutetta. Kuusesta saa oikein kauniin, kun sen koristelee vaikkapa syötävillä hopeapalloilla ja nonparelleilla sekä sokerikuorrutteella. Siinä ne nyt tönöttää, paksun tomusokeri lumisateen alla. Viimeistely tomusokerilla, ja on muuten ihana lahjavinkkikin, kun piparikuusen vielä paketoi sellofaaniin :) 



.Reseptillä tulee hyvin rapsakoita keksimäisiä pipareita ja se muuntautuu näpsäkästi vegaaniseksi, kun valitset sopivan margariinin ja glögin. Glögin tilalla voi toki käyttää myös mehua tai punaviiniä.

250g margariinia
200g sokeria (noin 2,5 dl)
1,5 dl tummaa siirappia
1 dl vahvaa glögiä (esim. Blossa Glögg Alkosta)
10 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 tl piparkakkumaustetta TAI 1 rkl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl kaardemummaa, hipaus pomeranssinkuorta, maustepippuria

Vaahdota ensin margariini ja sokeri. Lisää sitten siirappi, sekoita kevyesti. Lisää glögi ja loput kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikinan voi leipoa samantien, eli sitä ei tarvitse pitää jääkaapissa yön yli tms. Paista piparit kuumassa, noin 225 astetta ja noin 5 minuuttia. Pipareiden kanssa saa olla tarkkana, sillä ne palavat hyvin helposti.






SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig