Vaikka elämä on hektistä,
haluan nähdä arjessakin ripauksen kauneutta ja pysähtyä hetkiin hengittämään hyvää.
Joulukuu on mulle töissä hektisyyden huipentuma mutta myös aika,
jolloin saan kiinni rauhasta ja tunnelmasta, siitä taianomaisesta, oikeasta joulumielestä,
ilman kuristavaa kiirettä ja surullista suorittamista.
Laiskuuteni silloin tällöin onkin itse asiassa viisautta, sillä opin, ettei edes Fleming olisi keksinyt penissiliiniä, jollei hänen laboratorionsa olisi ollut sotkussa. Sotku luo epäloogisia ajatusrakennelmia, salattuja yhteyksiä, odottamattomia assosiaatioita. Sotkussa piilee luovuus ja nerous! Ehkä lapset on juuri siksi niin luovia ja nerokkaita, kun he sotkevat? ;) Kun vaan heittätyy hetkeen ja liitää ajatusten siivillä, alkaa teekupillisen ja suklaapalan voimalla tapahtua ihmeitä.
haluan nähdä arjessakin ripauksen kauneutta ja pysähtyä hetkiin hengittämään hyvää.
Joulukuu on mulle töissä hektisyyden huipentuma mutta myös aika,
jolloin saan kiinni rauhasta ja tunnelmasta, siitä taianomaisesta, oikeasta joulumielestä,
ilman kuristavaa kiirettä ja surullista suorittamista.
Laiskuuteni silloin tällöin onkin itse asiassa viisautta, sillä opin, ettei edes Fleming olisi keksinyt penissiliiniä, jollei hänen laboratorionsa olisi ollut sotkussa. Sotku luo epäloogisia ajatusrakennelmia, salattuja yhteyksiä, odottamattomia assosiaatioita. Sotkussa piilee luovuus ja nerous! Ehkä lapset on juuri siksi niin luovia ja nerokkaita, kun he sotkevat? ;) Kun vaan heittätyy hetkeen ja liitää ajatusten siivillä, alkaa teekupillisen ja suklaapalan voimalla tapahtua ihmeitä.
Vieläkös nämä mahtuvat joulun herkkukiintiöönne?
Nyt nimittäin pukkaa niin herkku joulunamien ohje, että oksat pois! Helppoa ja halpaa :)
Nyt nimittäin pukkaa niin herkku joulunamien ohje, että oksat pois! Helppoa ja halpaa :)
Makoisat toffeenamut
Desi sokeria, desi tummaa siirappia ja desi kermaa.
Keitä kasaan parisenkymmentä minuuttia, kunnes on sopivan paksua.
Kaada pikkuvuokiin ja anna jähmettyä kylmässä.
Voit tökätä namiin mantelin tai pilkkoa sekaan mantelinpaloja.
Juuri sopivan kokoisia makeita paloja.
Minttukrokanttisuklaahippujakin ripauttamalla tulee makoista lisämakua. Mukaan voi lirauttaa myös muutaman pisaran kermalikööriä, jos haluaa tehdä toffeekarkkeja aikuisten makuun.
Koska olen aivan koukussa pipareiden, sinihomejuustoon ja viikunahillon yhdistelmään niin haluan jakaa teille helpon ja makoisan viikunahillon ohjeen:
Minttukrokanttisuklaahippujakin ripauttamalla tulee makoista lisämakua. Mukaan voi lirauttaa myös muutaman pisaran kermalikööriä, jos haluaa tehdä toffeekarkkeja aikuisten makuun.
Koska olen aivan koukussa pipareiden, sinihomejuustoon ja viikunahillon yhdistelmään niin haluan jakaa teille helpon ja makoisan viikunahillon ohjeen:
Viikunahillo
400 gr kuivattuja viikunoita
130 gr kuivattuja päärynöitä
2 dl punaviiniä
0,5 dl glögitiivistettä
4 dl hillosokeria
Pilko viikunat ja päärynät, kiehauta viinissä. Lisää hillosokerit ja glögitiiviste, anna hautua (miedolla lämmöllä) noin 20 mins. Soseuta, anna jäähtyä ja laita purkeissa jääkaappiin. Helppoa, eikös?
Makoista tiistaita kaikille murusille :)
PS. Sain uuden kameran rikki menneen tilalle. Olympus PEN mini E-PM1 14-42mm Ki! Juuri sopivan kokoinen! Katsotaan tulevissa postauksissa millaisia kuvia sillä saakaan...Ainakin parempia kuin tällä väliaikaisella kameralla.Tästä vielä lisää...
PS. Sain uuden kameran rikki menneen tilalle. Olympus PEN mini E-PM1 14-42mm Ki! Juuri sopivan kokoinen! Katsotaan tulevissa postauksissa millaisia kuvia sillä saakaan...Ainakin parempia kuin tällä väliaikaisella kameralla.Tästä vielä lisää...
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.