tiistai 23. lokakuuta 2018

Terveiset Kosovosta ja Makedoniasta

Vietin syysloman Kosovon Pristinassa ja Makedonian Skopjessa.
Ne muistuttivat turkkilähiöineen etäisesti Turkkia. 
Kaduilla kuljeksi kodittomia kissoja ja koiria joita ruokin.

Kosovon Pristina oli rumin kaupunki, jossa olen koskaan vieraillut. Mutta Makedonian Skopje on taas kaunis kaupunki arkkitehtuurineen, kymmenine patsaineen ja turkkilaisalueineen.

Yövyimme Pristinassa Hotel Nartelissa, joka oli aivan perussiisti, mutta ilmastointi oli kytketty kokonaan pois päältä talvikauden ajaksi ja jouduimme nukkumana ikkuna auki. Hotel Nartel on 1,5 kilometriä keskustasta paikallisessa lähiössä. Nartelissa oli kiva alabaari, josta sai peryshyvää ruokaa ja suuri kuntosali.


Pristinassa näkee sodan runteleman ympäristön, jota koetetaan jälleen rakentaa ihannoiden Amerikkaa. Kyllä, kaupungista löytyy Bill Clinton Avenue, Clintonin patsas sekä paikallisen kyttälaitoksen katolla komeilee Vapaudenpatsas. Aika mautonta!
Keskellä Pristinan keskustaa ja toria sijaitsee Grand Hotel Pristina, joka on ollut entisen Jugoslavian aikaan upea hotelli, joka nyt on päästetty rapistumaan.

Pristinasta matkasimme paikallisbussilla parissa tunnissa Makedonian Skopjeen. Matka maksoi viisi euroa, mutta kesken matkan meiltä kerätiin viidne euro lisämaksu jostain syystä. Majoituimme Skopjessa Bushi Resort & Spa-hotelliin, jossa oli parvekkeellinen huone ilmastointineen. Hotellissa oli kaunis spa-alue sekä otin siellä kolme erilaista hierontaa. Hieronnat maksoivat noin 20 euroa tunnilta.

Skopjea nimitetään mauttomuuden pääkaupungiksi, koska se on lyöty täyteen erilasia patsaita. Skopjessa oli lämpöä reilusti enemmän kuin Pristinassa vaikkei Kosovossakaan ollut kylmää, aina reilusti +20 astetta. Makedoniassa tunsi olevansa oikeasti lomalla. Hotellimme sijaitsi turkkilaisella-alueella ja sehän merkitsee sitä ettei tällä alueella tarjoilla alkoholia muualla kuin hotellissa.
Niin Pristinassa kuin Skopjessakin liikkuessa turkkilaisella alueella, et löydä baareista ollenkaan alkoholipitoisia juomia.

Kiertelimme kaunista kaupunkia, istuimme sen lukuisilla terasseilla, nautimme spa-elämästä ja edullisuudesta. Makedoniasta palasimme takaisin Pristinaan bussilla ja majoituimme luksushotelli Swiss Diamondissa. Se vastaa suomalaista Kämp-hotellia. Hotellin allasalue huokuu kauneutta ja ylellisyyttä sekä paikanpäällä saa taivaallisen hyvää hierontaa edullisemmin kuin Suomessa.
Hotellihuoneessa oli yöpalvelu, joten itse ei tarvinnut sulkea ikkunansa verhoja ja joka ilta saimme suklaat iltanaposteltaviksi.

Niin Makedonia kuin Kosovokin olivat edullisia suomalaiselle matkailijalle. Makedoniaan voisin matkata uudestaankin, sen maan kauneus oli jotain niin uskomattoman kaunista. Jos kaipaat kivoja raflavinkkejä kohteisiin, etenkin Pristinaan niin täältä niitä saa, mm. Soma ja Lulu´s Cafe & Bar.

Lensimme Pristinana Norwegianin suorilla lennoilla Helsingistä ja matkaan kului aikaa reilut 3 tuntia. Ja Norwegianillahan toimii Wi-fi myös yläilmoissa.

Tsekkaa lisää kuvia ja videoita: satumkirjavainen


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig