torstai 6. heinäkuuta 2017

Riikan matkan terveiset & lentokenttä lounget

Olin käynyt Riiassa kaksi kertaa aiemmin, kerran talvella ja kerran elokuussa, mutta vasta nyt näin kaupungin kauneuden. Helsingistä Riikaan lentää vain tunnin verran ja perillä on huomattavasti edullsiempaa kuin Suomessa. Jos menet keskustaan ja kuljeskelet pieniä katuja, niin voit löytää edullisia putiikkeja, joista löytyy vaatteita, kenkiä ja kaikkea muuta kivaa kotiinviemistä. Vältä Stockmannia ja suuria kauppakeskuksia, koska näissä hintataso on varsin korkea. Hintataso on noussut, koska Latviassakin on siirrytty käyttämään euroa.


Riian keksustasta löytyy aivan ihastuttava vanhaa aikaa henkivä barokkiaikainen ravintola Vill´ Amore. Siellä kannatata poiketa, koska heidän annoksensa ovat kuin taideteoksia. Suosittelen varaamaan paikanpäällä ja käymään keskustassa olevaan KGB-museoon (pääsymaksu 5e). Sen opeastettukierros selleissä on mieletöntä kuunneltavaa. Laittaa miettimään, kuinka keneenkään ei ole voinut luottaa. Se maitomieskin on voinut olla KGB-agentti. Pieni jokiristeily on oikein kiva hyvällä säällä, se kestää tunnin ja maksaa reilun 10 euroa. Riiassa on kauniita puistoja, kivoja terasseja ja myös edullisia ruokapaikkoja, kunhan ennen pöytään istumista takistaa menun ja sen hinnan. Niin sanottu Stalinin hammas on yksi suuri nähtävyys, joka nykyään on yliopistorakenus ja sen katolta on upeat näkymät Riian ylitse. Pääsymaksukin on vain 5 euroa. Varsovassa on muuten samanlainen "lahja" Stalinilta.


Nautimme sekä mennessä että tullessa lentokenttä loungen antimista. Kannattaa muuten hankkia, jos mahdollista niin Diners Clubin kortti, koska sillä pääsee sisälle lentokenttä loungeihin ja varsin edullisesti ( 20-30e/per henkilö). Loungeissa on tarjolla ruokaa, virvokkeita, alkoholijuomia, pientä purtavaa, suihkut ja muut mukavuudet. Helsin-Vantaan kentällä pääsee Diners Clubin kortilla tai muuten vana maksamalla Aspire Loungeen.

Riika oli niin iloinen yllätys kolmannen kerran matkatessa sinne, että suosittelen. Matkat ovat edullisia Riikaan ja kannattaa tilata hotellin taksi hakemaan lentokentältä ja kentälle takaisin. Pientä luksusta ja huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa taksimatkailu.

Tapasin kadulla kodittoman ja valtavan ystävällisen kisun. Ruokin sitä joka päivä ja laitoin paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen viestiä ja nyt etsimme kisulle kotia. Tärkeintä olisi saada hänet lääkäriin ja sitten kotiin! Olisiko kenties sinulla antaa hänelle koti? Voin lähteä hakemaan vaikka kisun Riiasta, jos se löytäisi rakastavan kodin!Vanhasta kaupungista löytyy kiva jenkkirafla, jossa on livemusiikkia.


 Kaupungin laidalta, Stockmannin kupeesta löytyy markkina-alue, josta voit tehdä löytöjä!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig