sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Yhteistyö: Maalahden limppu & nopean makoisat reseptit

Teen yhteistyötä Maalahden Limpun kanssa. 
Maalahden Limppu on vanha yritys vuodesta 1906 lähtien.


Runsaskuituinen, laktoositon ja maidoton Maalahdne Limppu leivotaan ruisjuureen. Limpun erinomainen säilyvyys on vuosikymmenien ajan perustunut valmistustapaan ja ainesosiin, joihin ei koskaan ole kuulunut lisä- ja säilöntäaineita. Limppu sopii erinomaisesti niin alku-, pää- kuin jälkiruokienkin valmistukseen. Maalahden Limppu on samalla aikaa sekä hapan että makea. Limppuja on saatavana kokonaisina ja viipaloituina sekä eri kokoisissa paketeissa.

Rakastan limppuleipiä ja ne sopivatkin mainiosti niin cocktailpalojen alustaksi kuin keittoruokiinkin. Kehittelin nopeatekoisen voileivän/voileipäkakun, jossa on makua sekä perinteisiä kylmäsavukala cocktailpaloja ja kermaisan täyteläisen lohikeiton.

Lisää reseptejä Maalahden Limpun käyttöön löydät tästä linkistä.


Maalahden Limpulta on ilmestynyt myös reseptikirja, jota voit ostaa Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomen-, ruotsin ja englanninkielinen kirja sisältää myös tietoa Maalahden Limpun historiasta. Kirjan reseptit ja ruoka-annokset ovat nimekkäiden suomalaisten keittiömestareiden tekemiä.











Nopea ja helppotekoinen suuri voileipä/voileipäkakku

Tarvitset Maaalahden Limpun siivuttamatonta limppua, jonka siivutat sivuttaissuunnassa neljään samankokoiseen siivuun.

Väliin tarvitset:
Voita,
Sinappikurkkusalaattia,
Kylmäsavulohitahnaa,
Punasipulia,

Juustoraastetta
sekä koristeluun vihreää.

Tämä nopea ja herkullinen suuri voileipä tai voileipäkakku valmistuu kymmenessä minuutissa. Voit laittaa täytteitä niin paljon kuin haluat. Ei ole olemassa mitään oikeaa mittasuhdetta, koska Maalahden Limpun tuotteet ovat erittäin makoisia aivan sellaisenaankin nautittuna.







Kylmäsavukala cocktailpalat

Maalahden Limppua, valmiiksi siivutettua.
Kylmäsavukala tahnaa (tai jotain muuta haluamaasi täytettä) ja persiljaa. 

Leikkaa valmis limppuviipale puoliksi, niin että se tulee kolmionmalliseksi. Täytyä viipale tahnala ja koristele lopuksi persiljalla.







Kermaisen täyteläinen lohikeitto Maalahden limpulla

Ainekset
1l kala-tai vihanneslientä
½ purjosipuli
1 sipuli
1rkl voita
2 porkkanaa
700g perunaa
2 laakerinlehteä
5-10 maustepippuria
600g kirjolohta
2dl kermaa
1 ruukku tilliä
1 sitruuna tai Alavuden öljynpuristamon sitruuna öljyä.


Maalahden Limppua

Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja lohko sipuli. Kuori porkkanat ja perunat sekä kuutioi pienemmäksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää purjosuikaleet ja sipulilohkot, kuullota pehmeiksi. Lisää porkkanat, perunat ja liemi. Mausta laakerinlehdellä ja maustepippurilla. Keitä kunnes perunat ovat pehmeät.
Lisää kerma. Kuutioi kala pienemmäksi ja lisää kattilaan. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla ja leikkaa tilli keitolle. Raasta sitruunankuorta, aita loraus öljyä/pirskota sitruunamehua keitolle.

Tarjoile keitto Maalahden limpun kera.






SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig