perjantai 30. elokuuta 2019

Viikonloppukertomuksia

Viikonloppu.
Se on ollut viimeisten kuukausien aikana palauttava asia elämässäni.
Olen oppinut nauttimaan kotona oleilusta ja kiireettömyyden tunnusta.

Elämässä on paljon nautintoja, pieniä nautintoja kunhan vaan pysähtyy sen kiireenkin keskellä ja listaa pikaisesti päässään ne hyvät jutut. Elän arkenakin täyttä elämää, se ei ajoitu vain viikonloppuihin. Elämäntyylini on hyvin eteläeurooppalainen, käyn viikollakin syömässä ulkona pari kolme kertaa ja vietän kiireetöntä aikaa ihanien ystävieni parissa. Olen sisäistänyt sen, että haluan nauttia hetkessä ja toteuttaa kivoja asioita aina, kun se on mahdollista. Elämä ei sijoitu vain viikonloppuihin, se on nyt.


Löydän usein itseni perjantai-iltaisin kotoa kissojen kanssa ulkoilemasta ja chillailemasta tai ystävien kanssa illalliselta. Mutta lauantai, se on pääpäivä ja sitä vietetään grillaillen, siemaillen viiniä ja viettäen ystäväiltaa kiireettömästi.
Kiireettömyys, se on toisille utopinen käsitys.
Kun laskeutuu kiireettömyys moodin ja unohtaa kaiken muun, mm.
sen pyykin kerkiää pestä toisenakin päivänä, koska konehan sen pyykin pesee, harva käy enää nyrkkipyykillä. Ajattelee, ettei huomenna ole minnekään kiire, nyt on aikaa vain olla. Sitä ruokkii samalla sielunlihaksia, jotka nekin tarvitsevat ajoittain rentoutumista.


Viikonloppuna on aikaa treenata ja huoltaa itseään.
Meillä jokaisella on omat tapamme rentoutua, mutta siitä ei saa kehittää itselleen stressiä. Kun suljen työpaikkani oven, en ajattele töitä. Töissä teen parhaani, mutten sielläkään voi olla yli-ihminen, minun ei tarvitse suorittaa. Sädekehäni ei siitäkään tule loistavammaksi vaikka kuinka stressaisin tulevasta ja tekemättömistä asioista. On osattava olla itselleen myös armollisen lempeä. Meillä kaikilla on oma tapamme viettää viikonloppua ja tärkeintä on se, että tekemisestään ja vapaa-ajastaan nauttii.

Lempeitä syviä hengityksiä ja antaa hetken viedä toiseen, uuteen ihanaan.  Viikonloppuna on aikaa ajatusten virrata ja elää hetkessä. Treenailla, nukkua päikkärit ja tavata hyvän ruuan äärellä ystäviä. Viikonloppu ja voi tapahtua vaikka mitä ihanaa. Asenne positiiviseksi ja häntä pystyyn!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig