perjantai 30. marraskuuta 2012

Jouluisia mietteitä!

Viikot laukkaavat menemään hurjaa vauhtia teenpäin kuin villi ori, täytyy pitää harjaksista tiukasti kiinni ettei tipu. Valo peitti jo aamusta pimeän, leijui hiljaa taivaalta, täydessä kauneudessaan. Ulkona on talvi, puut ovat kuuran kuorruttamat, mutta lumi puuttuu. En valita, koska lunta tulee vielä ja paljon! Jotenkin tän kuluvan vuoden aikana ilmasto on alkanut muistuttamaan Siperiaa. Kesälläkin oli kylmä. Enää puuttuu katukuvasta iglut ja jääkarhut. Kukapa enää tätä menoa ostaa kesämökkiä, kaikki haluavat oman iglun ja lemmikiksi pingviinin. Ennen puhuttiin intiaanikesistä, mutta tätä menoa aletaan puhumaan eskimokesistä! Yksi iso asia mistä en tykännyt kesällä yhtään oli se, ettei silloin voinut pitää kehnojen säiden takia kesävaatteita.Sitä olisi enää kolme viikkoa joululoman alkuun. Paljon olisi vielä tehtävä, ensi viikolla annan oppilaille arvosanat. Siinä meneekin pari iltaa arvosanoja arpoessa :D Koska rakastamme matkustamista, vietämme joulun Varsovassa viiden tähden Hotel Hiltonissa. Meillä on pääsy mm. loungeen, vip-sisäänkäynti ja kaikkea muuta mukavaa. Odotan niin innolla tulevaa lomaa. Loma oli varsin edullinen, koska varaamme aina erikseen hotellin ja lennot. Jos jollain teistä on kokemusta Varsovasta, niin otan mielelläni vastaan matkavinkkejä. Huokaisen helpotuksesta, ettei tarvitse valmistella joulupöytää vaan menen valmiiseen pöytään ja rauhoitun ja lepään oikeasti jouluna. Joulusta en välitä sen suuremmin. Ehkä se johtuu siitä, että viime vuonna joululoman alkajaisiksi isäni sai sydänkohtauksen. Hän kuoli äitini ja minun silmien eteen. Viime joulun vietimme surullisissa merkeissä Riiassa.


                                            Kuva lainattu täältä.

 
 
Olen lahjoittanut tänä vuonna joululahjarahat suomalaisille avustusjärjestöille Pelastetaankoirat ja Koirienystäville. Nämä järjestöt auttavat löytämään kodittomille eläimille kodin Suomesta ja muista Pohjoismaista., Useampi ystäväni tulee saamaan tänä vuonna kortin, jossa kerrotaan lahjoituksesta. Kahdelle kummilapselleni olen hankkinut jo joululahjat, koska mielestäni joulu on lastenjuhla ja lapset odottavat lahjoja. Kummilapseni tulevat saamaan Brion kestäviä ja laadukkaita puuleluja sekä vaatteita. Koetan suosia ostoksissani kestäviä ja laadukkaita tuotteita, eettisyyttä unohtamatta. En vain voi käsittää ihmisiä, jotka ostamalla ostavat vain jotain joululahjaksi läheiselleen, kun on pakko ostaa. Koska elämää on joulunkin jälkeen, niin lahjan voi antaa muulloinkin kuin vaan jouluna. Ja itsetehty lahja on aina ihana juttu. Ainakin itse arvostan itsetehtyjä joulukortteja- ja lahjoja.
 
 
 
Joulun kaupallisuus on järkyttävää. Monet ihmiset ylivelkaantuvat ostaessaan mitä hienompia lahjoja. Lahjatoiveen kysyminenhän ei ole hullumpi juttu, silloin tietää ainakin antaneensa tarpeellisen lahjan.Itse tykkään ostaa läheisilleni lahjoja, mutta tänä vuonna teen poikkeuksen, erilainen lahja mutta lahja kumminkin :) Mutta jokainen tyylillään. Lähden käymään äitini kanssa lounaalla ja kamarakaupoilla. Ah, ihanaa, ei tarvitse hössöttää joululahjojen kanssa :))
 
Paljon ilonvalon kajastuksia marraskuun viimeisiin hetkiin ♥
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig