keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Lissabon, osa I

Lissabon oli upea kokemus. Lämpöä reilu +30 astetta, edullista, superystävällisiä ihmisiä, kaunis kaupunki ja paljon hyvää ruokaa. Onneksi lentokoneeseen mennessä ei punnittu kuin matkalaukut :D
Ostimme lopulta halpojen ostosten jälkeen ylimääräisen matkalaukun.
Juu, alennuksessa oli Desigualia ja muita merkkivaatteita.

Lensimme TAP:illa eli portugalilaisella lentoyhtiöllä Helsingistä Lissaboniin. Aikaiset lennot ja yölennot eivät ole suosiossani, mutta matka meni nopeasti nukkuen, noin 5 tuntia.

Hotelimme Altis Park sijaitsi noin 6 kilometriä keskustasta ja kuljimme väliä metrolla. Metrolla kulkeminen on helppoa ja metrolla pääsee jopa lentokentältä keskustaan. Matka maksaa vain 1,40e. Sama matka taksilla maksoi myös vain vajaa 6 euroa. Päivisin oli helteistä ja illalla puhalsi kylmä tuuli ja lämpömittari näytti vain +15 astetta.

Ainut yllättävä miinuspuoli olivat huumekauppiaat, jotka tarjosivat huumeita meille 8 päivän matkan aikana 20 kertaa. Istuimme syömässä vilkkaan kadun ravintolassa ja tyypit kävelivät ohitse ja tarjosivat huumeita. Järkyttävää! Tällaista ei ole tapahtunut missään muualla maailmassa matkaillessani. Ei ainakaan tällaista, että tarjotaan reilun viikon loman aikana 20 kertaa. Linjamme huumeisiin on jyrkkä EI!
Eräs vanhempi pariskunta ihmetteli samaa asiaa, heille oli tarjottu myös lukuisia kertoja huumeita.

 Tänään saatte kännykkäkameralla ottamiani kuvia ja huomenna järkkärillä ja kamerakännykällä otettuja kuvia. Tykkään kertoa matkan kulusta facebookissa, niin on helpompaa ensin ladata facebookin kuvat tänne ja huomenna sitten "ennen juhlkaisemattomat" kuvat.Hotellimme lähellä oli Olaias Club, jossa pystyi harrastamaan uinnin lisäksi, squashia ja tennistä. Uima-altaan käyttö kuului hotellin hintaan.


Köysirata on lähellä Vasco da Gaman kauppakeskusta.


 Manner-Euroopan eteläisin kohde,jonne Vasco da Gama luuli aikoinaan maailman päättyvän. Tänne kannattaa pukeutua lämpimästi.
Segway myytävänä kodin elektroniikan-osastolla,3000e.
Kala-peruna-juustopulla. Todella epämiellyttävän makuinen.   
Hard Rock Cafe oli yllättävän suosittu ruokailupaikka ja sinne joutui jonottamaan illalla jopa kolme varttia.Visiteerasimme junalla Estorillissa ja Cascaisissa. Etenkin Cascais oli ihastuttava kylä.

Sintra oli kaunis pieni kylä, mutta en menisi sinne enää toiste.
Siellä oli myös huomattavasti viileämpää kuin Lissabonissa.
Portugalissa korkeuserot ovat suuret ja sen takia siellä voi olla paikoittain jopa 10 asteen lämpötila erot.Huomenna saatte lisää kuulumisia kuvin Lissabonista. 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihanan näköinen kaupunki! Onpa kummaa, että ihan noin avoimesti kaupitellaan huumeita?!? :o

    VastaaPoista
  2. Oih! Ihan niinkui ois ite ollut matkalla, ku näitä upeita kuvia katselee! :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig