sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ravintolavinkkejä Helsinkiin*

Laiskottelu se vasta vaikeaa on, kun ei tiedä milloin pitää lopettaa!
Tästä sloganista aion nauttia parin päivän ajan ennen kuin taas suuntaamme muuttoauton kanssa kohti Etelä-Suomea. 

Olin siis reilu pari päivää Helsingissä. Muuttoa, työasioita ja hyvää seuraa kera makoisan ruuan.

 Nyt saatte kuvapläjäyksen herkullisia ruoka-annoksistani, joita nautin Helsingissä.
Minulla on kaupungissa tietyt lempparipaikat, mutta tykkään käydä välillä syömässä myös uusissa paikoissa. Seuraavan kerran suuntaan Rikhard von Trappeen ja Brondaan.

One Tiny Champagne Bar sijaitsee Stockan kulmalla ja siellä saa aina herkkuja ja skumppaa. Harmikseni tarjolla ei ollut tällä kertaa taivaallisen herkullista mango-passion juustokakkua. Tässä skumppabaarissa on kiva terassi ja siinä on mukava viettää aikaansa hyvällä säällä.Matkasimme Olympia-terminaalin vierestä yhteysveneellä NJK:n purjehdusklubin ravintolaan. Matka lisätään ravintolalaskuun ja se maksaa 5,50e/per henkilö (edestakainen) Ravintola oli fiini ja ruoka erittäin hyvää. Valitsen viiden ruokalajin yrtti-menun. Mutta miinusta annan liian pitkistä ateriaväleistä. Muu seurua otti vain pää- ja jälkiruuan ja he joutuivat odottamaan tuhottoman pitkään omia ruokiaan. Olen käynyt syömässä pari kesää sitten viereisellä Klippanilla,ravintola Saaristossa ja siellä palvelu pelasi tehokkaammin. NJK:n kokemus oli varsin valju vaikka ruoka olikin herkullista ja maut sopusoinnussa keskenään.
 


 Poikkesimme äitini kanssa Kämpissä ja valitsin exptempore lohikeiton ja se oli jotain niin herkullista. Mun uusi suosikkini Kämpissä. Otimme keiton vielä pienenä versiona, kun sitä olisi ollut tarjolla suurempanakin. Keitto oli hyvin täyttävä ja herkullinen. Suosittelen suuresti!

Kämp on tunnelmallinen ja fiini ruoka- ja illanviettopaikka. Hieman korkeammat hinnat, mutta tasokkaan tyylikäs. Suosittelen myös Kämpin brunssia, joka tarjoillaan sunnuntaisin.Kämpissä jälkkäriksi valitsin juustolautasen, joka myös oli todella herkullinen. Suositteluni!
 Königissä nautin sivutyösopparini kunniaksi mansikkamargaritan, joka oli todella makoisaa. Strindbergillä oli kuohujuoma-tarjous ja nautimme kuohuvaa pikarilliset sekä Strindbergin herkullisia macarons-keksejä. Kappelissa valitsin kalalautasen, joka myös oli makoisa,mutta ei niin makoisa,että valitsisin sen vielä toisenkin kerran. Kappelissa kannattaa herkutella Kana-Caesarsalaatilla, se on valtavan herkullinen.
Tulomatkalla poikkesimme iki-ihanassa Valamossa. Sytytimme jo poisnukkuneille rakkaillemme kynttilät ja nautimme luostarin terassilla pientä iltapalaa.
Ensi viikolla saatte Lissabonin kuulumisia.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Nälkähän tässä tulee näitä kuvia katsellessa. Huippu herkullisen näköiset annokset!

    VastaaPoista
  2. Ah mitä herkkuja ja tuo Kämpin brunssi pitääkin zekata. Innostuttiin juuri tänään miehen kanssa brunsseista, kun olimme Southparkissa brunssilla. :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig