Sieluni on suittu tänäänkin ystävyydellä, hyvällä ruualla sekä tilkkasella skumppaa.
Päiväaurinko häikäisi - olohuoneessa. Kun avaa silmänsä ja malttaa odottaa, voi kauneutta nähdä epätodennäköisissä paikoissa.
Rakastan matkailua, olemme tällä linnunradalla, juomme viiniä, syömme hyvää ruokaa ja kerromme juttuja myöhään, joskus jopa aamuun asti. Näin tähdenlennon, mutta ehdin toivoa vain puoliksi. Puolikaskin onnenpotku olisi hyvä juttu.
On minulla ollutkin onnea, ruuansuhteen. Olen taikonut makoisia ruokia ja kehitellyt reseptejä.
Miltä kuulostaisi uunijuurekset cashew-basilika-skumppapestolla kera ribsien ja halloumjuuston. Simppeliä, mutta erittäin makoisaa ruokaa ripauksella kesäfiilistä.
Tämä on niin taivaallisen ihana ruoka, että voin vain suositella.
Ja pestosta on moneksi, se taipuu vielä seuraavanakin päivänä leivän päälliseksi tai muuhun ruokaan. Sain perusreseptit Anton&Antonin ruokakassin mukana, mutta tavoilleni uskollisena muokkasin lopulta reseptiä täysin omaan makumaailmani sopivammaksi lisäillen sinne ainesosia.
1 pkt ribsejä
1 nippu porkkanaa
1 punajuuri
1 palsternakka
1 peruna
1 iso keltasipuli
2 kynttä valkosipulia
80g cashewpähkinöitä
1 rasia basilikaa
2-3 dl Alavuden öljynpuristamon Chili oliiviöljyä
1 dl oliiviölyä
50 g parmesaania
3rkl vettä
½ pkt halloumjuustoa
2 rkl shampanjaa tai kuohuviiniä
suolaa, pippuria
Lämmitä uuni 225-asteiseksi
Laita ribsit uuniin/grilliin ja paista ne ohjeen mukaan.
Pese ja kuori juurekset.
Pilko kaikki juurekset 5 cm pitkiksi paloiksi, saman paksuisiksi.
Lisää uunivuokaan chiliöljyä ja asettele kasvikset vuokaan tasaisesti.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda uunissa noin 25 minuuttia.
Viipaloi Halloum-juustosta muutama pala ja paista öjyssä pannulla.
Pesto:
Aja pienessä korkeassa kulhossa basilika, parmesaani ja puolet pähkinöistä, oliiviöljy sekä skumppa.
Kun juuresten paistoaikaa on jäljellä 5 minuuttia niin lisää juuresten joukkoon loput cashewpähkinät ja paahda vielä 5 minuuttia.
Lusikoi juuresten, halloumin ja ribsien päälle paljon pestoa.
Mansikka-avokadokreemi
Tämä toimii erinomaisesti niin wrappien täytteenä kuin toastienkin päällä.
½ prk kotimaisia mansikoita
1 avokado
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
siirappia
suolaa
Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmälihakulhoon. Murskaa mansikat ja sekoita avokadotahnaan. Yhdistä vielä lopuksi maustamaton tuorejuusto avokado-mansikkasekoitukseen. Sekoita.
Ja vielä loraus siirappia ja ripaus suolaa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.