lauantai 21. heinäkuuta 2018

Matkailu &vinkit: Madrid, Santander, Bilbao & Valencia*

Kiersin pari viikkoa Espanjaa ja aivan näin aluksi listaan neljä kohdetta paremmuusjärjestykseen, joissa vierailin. Lensin Madridiin Finnairin Businessluokassa. Madridissa viivyin neljä päivää, sieltä lentäen  neljäksi päiväksi Santanderiin ja sieltä bussilla Bilbaoon pariksi päiväksi. Bilbaosta lentäen Valenciaan neljäksi päiväksi ja sieltä lentäen Madridiin ja takaisin kotiin Helsinkiin.


Espanjan sisäiset lennot hoituivat Vuelingilla ja Iberialla. Tunnin bussimatka Santanderista Bilbaoon maksoi 12 euroa ja bussi oli todella tasokas. Suosittelen kulkemaan Espanjassa bussilla, koska maisemat ovat välillä aivan huikeat. Mieleeni muistui Etelä-Amerikan matkan kuvamuistot.


Aivan ykköskohde jo pari vuoden takaakin on Valencia ja Beniferrin lähiö. Valencian ykkösnähtävyydet ovat Tiede- ja taiderakennukset, härkätaisteluareena, BioPark, jossa olet kuin Afrikan safarilla sekö Beniferrin alue, jossa tälläkin kertaa majoituin.
Hotelli Sercotel Sorolla Palace oli todella upea uima-allasalueineen, saunoineen sekä sviitteineen. Se mikä oli silmiinpistävää tässä hotellissa, niin sieltä puuttui kokonaan 13.kerros. Hississä katsellessa kerrosten nappeja, puuttui tämä monellekin epäonnen numero tästä luettelosta.

Sviitti oli todella upea, Junior Suite Superior, jossa tilaa ja näyttävyyttä ei puuttunut. Kylpyhuoneessa sai luotua spakokemuksen, ylellisillä tuotteilla ja nappia painamalla sai valita neljältä eri musiikkilistalta kuunneltavaa. Mikä parasta kylpyhuoneessa, niin suihku ja kylpyamme olivat erikseen sekä huonekorkeus oli todella valtava. Enkä ole koskaan aiemmin ollut hotellihuoneessa, johon on kaksi erillistä sisäänkäyntiä. Sviitti sijaitsi ylimmässä kerroksessa eli 15.kerroksessa ja sieltä oli todella kauniit näköalat.


Beniferrissä ei ole liikaa turisteja, sieltä on erinomainen metroyhteys keskustaan ja muualle Valenciaan. Beniferristä löytyy makoisia ruokaravintoloita kuten Deskarat, jossa herkuttelin jokainen ilta, kutne pari vuotta sitten sekä Marshall & Co kahvi-ja drinkkibaari, jossa vierailuni muistettiin parin vuoden takaa ja sain ilmaisen drinkin.
Marshall & Co on hyvin paljon Frendeistä tutun Central Perk-kahvilan tyyppinen illanviettopaikka.


Toiseksi paras kohde tällä matkalla oli Santander, tuo Pohjois-Espanjan Riviera. Sieltä puuttuivat vain töykeät ranskalaiset.
Santander on kuulu pankistaan. Hotelli Bahia ja sen upea huone, poreammeineen ja mielettömän upeine henkeäsalpaavine näkymineen oli mieletön kokemus. Oli upeaa saada lainata tuota huonetta neljä päivää, huoneessa oli lattiasta kattoon olevat suuret ikkunat, joista avautui näkymä kaupunkiin, puistoon ja merelle. 
Santanderista lähtee pikkuinen vene 4,20 euron hintaan (edestakainen) hiekkarannalle, joka on käymisen arvoinen paikka. Matka kestää vajaa 10 minuuttia. Toki Santanderista löytyy myös ranta, jonne pääsee ilman venettäkin.
Santander on sellainen kohde, jossa ei paljoa näkynyt turisteja. Sinne voisin palata uudestaan. Voin verrata Hotelli Bahiaa Hotelli Kämppiin.


Kolmanneksi yltää Madrid, Espanjan pääkaupunki.
Yksi nähtävyys ylitse muiden on Santiago Bernabeaun jalkapallostadion, joka on Real Madridin kotikenttä. Käynti maksaa 25 euroa, johon kuuluu käynti pressihuoneessa, kuva haluamasi pelaajan kanssa(erillinen hinta), virtuaalinen bussimatka Real Madridin bussissa, käynti pelikopeilla, vaihtoaitiossa jne. Vaikken olekaan mikään suuri jalkapallofani, niin tuolla tunnelma oli todellakin katossa.
Kierrokseen aikaa kului parisen tuntia. 
Toinen nähtävyys on kuninkaanlinna, jossa kannattaa käydä katselemassa kuninkaallista prameutta. Tosin paikassa ei olisi saanut kuvata.


Hotelli NH Madrid Ventas sijaitsi kaupungin laitamalla, johon pääsi helposti metrolla. Hotellissa oli ulkouima-allas, mutta huone muistutti erehdyttävästi lentokenttähotellien huoneita. En olisi viihtynyt tässä hotellissa viikkoa. Jos haluat kokea huonon vahamuseon niin tällöin kannattaa käydä hankkimassa parin päivän naurut Museo de Cerassa. Siellä John Lennon muistuttaa enemmänkin Riku Niemistä ja Maija Poppanen on hirtetty kattoon.
Muutamien vahanukkejen kohdalla mietit, että kuka ihme tämä onkaan?


Kiertomatkan neljänneksi pääsee taidekaupunki Bilbao.
Nh Collection Ria Bilbao-hotelli oli kaikkea muuta kuin neljän tähden hotelli, kolme tähteä olisi sille osuvampi luokittelu. Huone oli tummahko, elähtänyt, siellä tapahtui erikoisia juttuja.
Hotellihuone, jossa itsestään menee kylppärin vesihana päälle, katossa roikkuu harsomaista ohutta verkkoa ja ovesta on tultu läpi.
Mikähän spökehuone minulle annettiinkaan. Olen kyllä paljon nähnyt elämäni aikana ja ollut Jenkeissä motellissakin yötä.



Huoneessa piti olla parveke, sain parvekkeen kuitenkin suklaan muodossa. Siis suklaapala, jossa nökyi hotellin parvekkeet. Mietin, pitäisiköhön varmuuden vuoksi laittaa ovi takalukkoon ja suolata oven edusta, kuten SuperNaturalissa? Ovesta oli menty rytinällä sisältä ulospäin, yleensähän noin tapahtuu juuri ulkoa sisäänpäin. Annoin hotellille palautetta ja sain sieltä vastineeksi ilmaisen hotelliyön. Hotellin baarissa sai kumminkin hyvää pastaa ja viiniä.


Bilbao on vaikeaselkoinen kaupunki, vaikka sen keskellä virtaakin joki niin minusta Bilbao oli ruma kaupunki. Bilbaossa on vanha ja uusi kaupunki, mutta en vaan tykästynt kaupunkiin. Edes Guggenheimin erikoinen taidegalleria ei pelasta tätä kaupunkia. Tosin Bilbaohan ei ole mielestään edes Espanjaa vaan Baskimaa.

Ja jos etsii edullista pikaruokapaikkaa Espanjassa, niin kannattaa suunnata 100 Montaditosiin. Sieltä löytyy pieniä täytettyjä sämpylöitä, chicken wingsejä, salaatteja sekä monia muita pikaruokia. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin on euron päivät eli silloin saa lähes kaikkea eurolla. Hinnat eivät muutenkaan huimaa päätä, 1,20e - 5 euroa. Juomaksi kannattaa valita Tinto de Veranoa tai jarrallinen olutta.

Tällainen kiertomatka oli hauska. Ei päässyt kyllästymään kohteeseen ja Espanjassa eläminen on edullista. Kun tekee yhteistyötä niin matka on vielä edullisempi. Minä, suuri shoppailija, en ostanut matkalta muuta kuin El Corte Inglesin Outletista takin 17 eurolla ja  kengät 25 eurolla. Oppia ikä kaikkia. 


Kuvia matkalta löydät Instagramista Satumkirjavainen

Valencia


















Businessluokan ruoka Finnairilla.


Santander



















Madrid












Bilbao






Matkalla Santanderista Bilbaoon.




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig