perjantai 21. huhtikuuta 2017

Herkullinen italiainen strata & A Little Party Never Killed Nobody


Huomenna on Indiedaysin blogipippalot, joten kävin kampaajalla tekeytymässä enemmän ihmisen näköiseksi. Tänään on ollut tuulista, aurinkoa ja ihania yllätyksiä. Tilasin Instrumentariumista kehyksettömät silmälasit, mutta hiomossa olivat rikkoneet ne. Odotin nelisen viikkoa eikä silmälaseja vaan kuulunut. Tähän menin käymään  Instrumentariumissa ja kertoivat tämän kehyshomman. Vaadin, että saan tilaamani silmälasit ja kappas, ahkera myyjä oli ottanut selvää  mistä kehykset löytyisi ja saan ensi viikolla uutukaiset lasini vihdoin ja viimein! 



Tämän päivän voi kiteyttää seuraavanlaisesti: hetki tuhkimona ja loppuilta sängyssä puoliunessa torkkuen lukien kirjoja. Onneksi kisut rakastavat nukkumista ja komppaavat mua läsnäolollaan. Asiat ovat siis melkein balanssissa! En haluaisi olla muurahainen,koska ne eivät nuku.



Illan suussa oli iloinen ja yllättävän hyvä kohtaaminen. Halauksia ja naurua. Ja nyt ilta-aurinko maalaa puiden latvat kultaiseksi. Puiden alla asuvat käpylehmät,joita naapurin lapset rakentelivat. Toukokuu rynnistää jo pikapikaa tänne. Paljon positiivisia adjektiiveja ja ajoittain kivuttomuutta.






500 g


vaaleaa leipää
1
iso sipuli
170 g
pekonia
2

                               chiliä










































1–2 rkl
oliiviöljyä
250 g
kirsikkatomaatteja
80 g
tuoretta lehtipinaattia (baby-pinaatti)
8
kananmunaa
2 dl
voimakasta juustoa raasteena (esimerkiksi emmentalia)
1 l
täysmaitoa
2 tl
dijoninsinappia
1½ tl
suolaa
1 tl
basilikaa
½ tl
mustapippuria
voita vuoan voiteluun

 Leikkaa leipä sivuiltaan noin 2,5 cm:n kuutioiksi. Laita suureen kulhoon odottamaan.

 Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Saksi pekoni suikaleiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

 Laita pekonisuikaleet kylmälle pannulle liedelle ja käännä lämpö päälle. Paista hiljalleen, kunnes suikaleista on irronnut rasvaa ja palat ovat kypsiä. Lisää leivän joukkoon.

 Lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, siirrä leipäkuutioiden sekaan.

 Paista sipulia pannulla kovalla lämmöllä, kunnes se on saanut väriä. Laske sitten lämpöä ja hauduta sipuli pehmeäksi. Kaada leipäseokseen.

 Puolita kirsikkatomaatit ja lisää kulhoon. Lisää lehtipinaatti, kananmunat, juustoraaste, maito, dijoninsinappi, suola, basilika ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.

 Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.

 Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 20 minuuttia, kunnes massa on asettunut ja paistos on keskeltäkin kypsää. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.











SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig