sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Terveiset Tallinnasta!

Täällä sitä ollaan Tallinnassa. Matkasimme Silja Europalla, sviitissä naapurimaahan. En tykkää sitten ollenkaan niistä viinankatkuisista sammumisreissuista. Sviitti onkin omassa kerooksessaan. Oma rauha. Oma sauna. Oma poreamme. Suuntaamme ystävien kanssa askeleemme kohti vanhaakaupunkia. Kuvia tulee ainakin räpsittyä. Ostoslistalla ei ole mitään ostettavaa. Paitsi Chanelin meikkivoidepuuteri. Jos sattuu jotain kivaa silmieni eteen niin harkitsen tarkkaan. En oikein halua lisää materiaa kotiimme. Tai ainahan voi ostaa jotain "pientä" ;D Ei ole mitään ennakkosuunnitelmia. Istutaan kahviloissa, käydään kaupoissa, ihastellaan kaupunkia ja illalla kohti kotia. Ihanaa päästä rakkaimpieni luo. Kyllä matkailu on mukavaa, mutta kyllä kotona on kiva olla. 



Mitä sinä tykkäät Tallinnasta?


 Nyt vaan pitää saada päätökseen se asia, muutetaanko isompaan asuntoon vai ei. Vanhassa asunnossamme on 48 neliötä, sauna, lasitettuparveke ja uudessa olisi 60 neliötä, sauna, suurempi lasitettuparveke ja autotalli. Hintaeroa on 60e nykyiseen vuokraan verrattuna.Huomenna käymme vielä katsomassa asuntoa. Ison päätöksen aika, vaikkakin minulla on nyt aikaa muuttaa koska olen lomalla.

Kuinkas sinun viikonloppusi on sujunut?

PS: Lupaan kirjoitella teille ensi viikolla matkasta ja uutukaisia reseptejä!


SHARE:

6 kommenttia

  1. Tukholman risteilyllä on tullut oltua sviiteissä, mutta enpä ole tätä kokenut Tallinnan risteilyllä. Kun en itsekään mistään tuollaisista suomalaiseen tapaan tehdyistä rillutteluristeilyistä pidä, niin tuonkin voisi kokea Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Tallinna on kyllä kaunis kaupunki!
    Ja ihana tuo oma sviitti ja oma rauha!
    Oij mikä päätöksen teko. Kerro sitten mihin päätökseen päädyitte? :)

    VastaaPoista
  3. Tallinna on yksi suosikkipaikkoja. Laivamatka on lyhyt, mutta siellä on silti ihan oma tunnelmansa. Hinnat ovat viimeaikoina sielläkin nousseet, mutta luksustakin saa ihan mukavaan hintaan tarvittaessa.

    VastaaPoista
  4. Tallinnassa on itsekkin käynyt useampaan kertaan, varsinkin kesäisin on ihana istua terasseilla ja käydä vanhassa kaupungissa kahvilla unohtamatta ihania ruokapaikkoja. Shoppailu on aina kuulunut asiaan ja yleensä ollaankin oltu 1 tai 2 yötä Tallinnassa. :)

    VastaaPoista
  5. Tallinnassa ainakin itselleni ehdoton vierailupaikka on Viron taidemuseo KUMU, joka on mm. vuonna 2008 valittu Euroopan vuoden museoksi. Pekka Vapaavuoren suunnittelema museorakennus on jo nähtävyys sinänsä, mutta museon vaihtuvissa näyttelyissä on varsinaisia helmiä. Viimeksi näin siellä todella mielenkiintoisen näyttelyn, jossa käsiteltiin muodin ja kylmän sodan vuoropuhelua tuon aikakauden muotikuvissa. Neuvostomuodin funktionaalisuus yhdistettynä kylmän sodan kontekstiiin oli lähtökohta, joka antoi pohdiskeltavaa pitkäksi aikaa. Museon kahvila on lisäksi suosikkikahvilani Tallinnassa. Tämä Kadriorgissa sijaitseva museo jää mielestäni turhan monelta Tallinnassa vierailevalta väliin. Suosittelen lämpimästi seuraavalla visiitillä!

    VastaaPoista
  6. Nyt jänskättää, että mihin tulokseen asunnon kanssa tulitte. 60e/kk ei ole kyllä paljoa, kun miettii, että montako lisäneliötä sillä saa.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig