keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Aurinkohetkiä ja muistoja, titityy*

Muistoissa eletty elämä. Kipeästä kasvusta voimaa antaviin hetkiin. Jotain haluaisimme unohtaa, toista vaalimme. Joillakin sanoina. Toisilla kuvina. Joskus myös tuoksuna, äänenä, musiikkina. Kevään vapauttava valoisuus. Elämässä on nyt kivuliaan hyvä tuntu. Suunnitelmia pitkällä tähtäimellä. Olen miettinyt niitä asioita,joita ei voi koskaan unohtaa. Katselin lenkillä vetureita. Niistä tulee aina mieleeni isäni. Tuuli puhalteli auringon lomassa keveästi, kuiski muistoja. Aurinkoa ja hieman silmänpesuvettä. Mutta kesä kuivaa sen minkä kastelee. Kaikki katoaa lopulta. Selässä kylmiä väreitä.

Poikkesin välipalalle Stockan kulmalle,jossa suomenruotsalainen hieno täti oli ympäri päissään, kertoi miljoonistaan, Eiran kodistaan ja Nieriän valmistuksesta pitkän kaavan mukaan. Sen kuuluu olla siis rapea ja voissapaistettu. Valmistukseen tulee käyttää vähintään tunti. Väliin haukkui läsnäolijoita ja ajoittain muistutti minua kuinka kaunis ja fiksu olenkaan. Purin itseäni huuleen,kun en voinut muutakaan. Ja puhuin sujuvasti suomenruotsia. Antoi käyntikorttinsakin. Biffaisko mulle miltsin? :D

Lenkillä mietin myös kuinka kateutta, vihaa, ahneutta, ylpeyttä, laiskuutta, ylensyöntiä ja himoa voisi kääntää voimaksi. Ketään ei kannata kadehtia vaan ihailla erilaisia kohtaloita ja elämän valintoja.

Kaularangan-ja pään magneettikuvaus on tältä erää ohi. Hieman alkoi ahdistaa lopussa tunnin reissu liikkumatta ahtaassa putkessa. Mutta suljin silmäni ja ajattelin tulevan matkan asioita, kuuntelin RadioRockia. Siinä maatessani selälläni ajatukset tulivat ja menivät. Liikkumattomuus ahdisti ensimmäistä kertaa magneettikuvissa vaikka olen käynyt niissä viisi kertaa aiemmin. Ahtaanpaikankammoiselle ikävä paikka. Minullekin sellainen oli kehkeytymässä. Pääni ei ole siis typötyhjä :D

Pilvet väistyivät sinitaivaan tieltä. Juuri nyt aurinko on vahvoilla, uskon sen voittoon! Mietin usein iltaisin kaksi hyvää asiaa päivästä. Joskus se on vaikeaa, useimmiten ei. Tänä viikonloppuna korkkikokoelma saa lisäystä. Nyt eletään jännittäviä aikoja.Narinkkatorilla on Game of Thrones näyttelyteltta, jonne on vapaa sisäänpääsy. Kandee käydä kurkkimassa, jos olette hoodeilla.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig